Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Organisk plænepleje | Renovering af foråret

Skub plæneklipperen

For alt er der en sæson, og når det kommer til renovering af græsplæne, er forår og efterår det til kølige sæsongræs. Økologiske skridt til pleje af græsplæne, der tages tidligt på året, kan spare dig for vand, penge og tid hele sommeren og ind i efteråret, mens opmærksomhed om efteråret vil give din græsplæne et spring, kom det følgende forår.

I marts og april er det stadig for tidligt at gøre meget med varme sæsongræs som Bermuda, Centipede, St. Augustine og Zoysia. Males hvis du har et køligt sæsongræs, som svingel eller Kentucky bluegrass, er det tid til at renovere.

Et af de spørgsmål, jeg får mest fra mine naboer, er, hvordan holder jeg min græsplæne så frodig – uden meget ekstra vanding. Jeg deler med dig nu, hvad jeg har delt med dem alle.

Organisk græsplæne

Organisk pleje af græsplæne er den eneste vej at gå for mig. Det giver mig disse plysresultater og kræver lidt supplerende vanding. Kan du sige “win-win”?

Husk, at disse trin fungerer bedst, når du har anstændig græsdækning i din græsplæne – ca. 50% eller mere. Sikker på, du har sandsynligvis også ukrudt derinde, males ved at fremme en sund stand af nyt græs begynder du at kvæle ukrudtet, der kæmper om det samme rum. Dit græs kan være hårdere, end du tror – du skal bare arme det ordentligt.

Ord til de kloge: Hvis du har mindre end 50% dækning, kan du overveje at starte forfra fra bunden for at spare tid og kræfter.

Mine 5 trin til renovering af græsplæne (i denne rækkefølge)

Trin 1: Få en jordprøve.

Selvom dette er så let at gøre, tager meget få gartnere faktisk dette skridt. Nu forstår jeg det – ingen af ​​os kan lide ordet “test”. Så tænk bare på dette som en jordundersøgelse i stedet.

Kontakt din amtsudvidelsestjeneste, og fortæl dem, at du skal foretage en jordtest. De sender dig alt hvad du behøver for at indsamle prøverne og inkluderer æsken eller posen til mail til laboratoriet.

At indsamle prøver og sende til et laboratorium – lyder sandsynligvis ikke sjovt eller let. Males det er faktisk let, og det sjove begynder, når du får en rapport, der beskriver alt, hvad der findes i din jordundersøgelse. Hvad du får tilbage for din beskedne investering på $ 20 eller deromkring er imponerende.

En rapport, der beskriver de ernæringsmæssige behov, som din særlige jord har brug for for at fremme optimum græsplænevækst, vil alle være udformet for dig. Det er som et opskriftskort til en fantastisk græsplæne.

De mest almindelige målinger, der er noteret i rapporten, inkluderer din jords pH; sammen med kvælstof-, fosfor- og kaliumniveauer. Alle disse aspekter er vigtige for blomstrende græsplæne, og rapporten fortæller dig, hvad der er nødvendigt for at forbedre dit græsplæne – specifikt. Følg blot deres instruktioner, så er du godt på vej.

Trin 2: Riv plæneområdet fast for at fjerne overskydende snavs.

En frigøringsrive, fastgørelse af slåmaskine eller redskab trukket bag en plænetraktor gør underværker for dette. Jeg stoler på, at min Kubota aflukker mit græs. Thatch er ophobningen over jorden af ​​græsstængler, løbere og rødder; og strøet bryder sammen langsommere. Overskydende strålag er skadeligt for en blomstrende græsplæne og kan bidrage til tørkeproblemer.

Ved at rydde stråtag og død ukrudt og græsrester; mere lys, luft og vand kan nå din græsplæne for at tilskynde til ny vækst. Glem ikke at tilføje det materiale, du har raked op i din kompostbunke.

Joe Lamp'l på sin Kubota

Jeg aflæsser min græsplæne en gang om året ved hjælp af en fastgørelse på min Kubota-plænetraktor.

Trin Three: Luft jorden.

Lej en kerne belufter for dagen. Dette værktøj er let at transportere, let at bruge og ikke frygtelig dyrt. Jeg anbefaler, at du går ind med en nabo og deler omkostningerne. Det tager ikke lang tid at køre denne maskine over din græsplæne flere gange, så du kan lige så godt dele kærligheden.

Dette er et tilfælde hvor mere er bedre. Belufteren trækker jordkerner ud af jorden for at forbedre plænedrænering og nedsat jordkomprimering. Det åbne rum tillader også mere ilt at nå græsplænerødderne, forbedrer rodudvidelsen og giver åbninger for jordændringer og frø til at gå på arbejde uden at vaske væk.

Ja, en have fuld af udtrukne stik ser rodet ud – males det er midlertidigt. De skyller hurtigt ned i jorden igen.

Plænelufter

En græsplæner er et simpelt værktøj med en lang række fordele, hvilket resulterer i en markant forbedring af den samlede græsstyrke.

Trin 4: Anvend jordændringer og græsfrø.

Hvis du kender mig, ved du, at jeg elsker kompost, og det er min yndlings ting at tilføje til min græsplæne under forårsrenovering. En lille smule kompost går langt, males du vil stadig tilføje mindst en halv tomme over hele græsplænen.

Det kan hurtigt udtømme din hjemmelavede kompostforsyning, og du har sandsynligvis brug for mere, end det er praktisk at købe i poser. Uncover i stedet en velrenommeret kompostleverandør, der tilbyder certificeret kompost. “STA-certificeret” er for eksempel en betegnelse, der repræsenterer Seal of Testing Assurance, der er udstedt af US Composting Council. Produkter, der bærer STA eller anden certificeringsbetegnelse, er blevet analyseret for vigtige kriterier for kvalitetskompost.

De organiske materialer i kompost hjælper med at afbalancere pH i jorden til det ideelle neutrale interval (6,5-7,zero), og din jordundersøgelsesrapport (jordtest) -rapport viser alle andre næringsstoffer, du skal tilføje for optimum græsplæne. I mangel af disse oplysninger er kvælstof en given, der altid er nødvendig (ja, næsten altid).

økologisk græsplæne

Min græsplæne har aldrig set bedre ud, da jeg konsekvent har tilføjet en topdressing af certificeret kompost. Jeg tilføjer typisk om efteråret, males foråret er også en god tid.

Kvælstof er det næringsstof, der sætter det grønne i græs (ikke-videnskabeligt naturligvis). Jordtestoplysningerne er nyttige her, fordi de fortæller dig nøjagtigt, hvor meget du skal tilføje (uden at tilføje for meget, hvilket er dårligt på så mange niveauer, og som jeg forklarer i et blogindlæg om gødning).

Når det kommer til gødning i poser, er Milorganite® min favorit, især til græsplæner. Det er en ikke-brændende organisk-baseret nitrogenkilde, der fungerer godt til at opbygge en sund græsplæne med god grøn farve, og det forbedrer også jordens sundhed. Det er let tilgængeligt og er let at påføre med en roterende eller drop spreder.

Dette er også det bedste tidspunkt at tilføje græsfrø (ved at følge instruktionerne på posen). De milde temperaturer på foråret og din frisklavede overflade giver frøene den største mulighed for at spire og trives. Her er mere ikke bedre.

For meget frø kan føre til overbelægning og til sidst fald i plænen. (Hvis du i stedet tørrer områder, skal du sørge for, at overfladen er ren og glat af klipper og snavs.)

Trin 5: Vand, indtil det er etableret.

Et kritisk trin i renoveringsprocessen er korrekt vanding. Selvom varme temperaturer er nødvendige for hurtig spiring og vækst, kan varme også være den største udfordring for fuld etablering. Keep græsfrø fugtigt indtil spiring, eller keep sodet vandet indtil rødderne er etableret. Vand derefter regelmæssigt og dybt en eller to gange om ugen og aldrig i løbet af dagen.

Dyb vanding tilskynder disse græsrødder til at strække sig dybere ned i den kølige jordoverflade, og de fleste græsplæner kræver kun en tomme vand – samlet set i løbet af en uge. Faktisk er overvanding en vigtig faktor i udviklingen af ​​plænesygdomme. Når din plænesundhed forbedres, vil du opdage, at den er mindre afhængig af supplerende vanding.

Skub plæneklipperen

Hvis du så igen et område af din græsplæne, skal du vente med at klippe området, indtil græsrødderne er etableret (2-Three uger).

Vent til sidst med at klippe din græsplæne, indtil græsrødderne er blevet veletablerede og knivene er høje. En plæneklipper kan skade meget nyligt spiret græs. Jeg venter normalt omkring to til tre uger, før jeg tager det første snit.

Deltag i samtalen

Jeg ville elske at høre dine tanker om at styre din græsplæne organisk – hvorfor du gør … eller hvorfor du ikke gør det. Hvad er din største udfordring? Opvejer de langsigtede fordele ved økologisk plænepleje den øjeblikkelige tilfredsstillelse af syntetiske stoffer? Jeg opfordrer dig til at dele dine kommentarer nedenfor eller på min Fb Group-side.

Hyperlinks og ressourcer

joegardener Weblog: Kompostering i baghaven: En simpel opskrift til at lave god kompost

joegardener Weblog: Tallene på gødningsetiketter, hvad de betyder

joegardener Fb Group

Kubota

Milorganite®

US Composting Council

Leave a Reply