Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Potte op stauder – Sådan oprettes smukke, lave omkostningsplantager!

Hvis du er på udkig efter en fantastisk måde at skabe utroligt smukke plantageejere uden at bryde banken – vil du elske dagens artikel om at potte op flerårige planter. Det er virkelig et godt alternativ til at bruge kortvarige og meget dyre enårige til containerplanter!

Hvert år bruger gartnere en lille formue på blomstrende enårige planter til plantning i potter, beholdere og kurve. Og selvom de helt sikkert kan være smukke, kan enårige ikke gemmes, når temperaturen bliver kold.

Desværre betyder det at udskifte de samme containere med nye planter år efter år. Og i processen også påtage sig de tilbagevendende omkostninger!

potte stauder
Hosta planter er en af ​​de letteste stauder af alle at dyrke i potter. De tilføjer retailer farver til skyggefulde verandaer, terrasser og mere. Bedst af alt, de kan plantes i landskabet hvert efterår og bruges igen det følgende år.

At holde havebudgettet i skak

Det var bestemt et draw back, vi stod overfor her på gården. Med godt over 20 + planter i alle former og størrelser at plante, tog det et stort bid fra vores havebudget hvert år.

Det vil sige indtil vi opdagede kunsten at bruge stauder i gryder, kurve og containere. Ikke alene tilføjer flerårige planter alle slags interessante farver, løv og blomster til planterne, de kan også bruges år efter år. Og bedst af alt, helt freed from cost!

Når det kommer helt ned til det, er der så mange utrolige stauder, der skaber retailer containerplanter. Uanset om du har brug for planter til fuld sol, delvis sol eller de skyggefulde områder i dit landskab, er der en flerårig plante, der vil udfylde behovet.

agapnthus blå - flerårig
Der er så mange flerårige planter, der let går op for at give grønt og farve til alle landskabsområder. Her dyrkes Agapanthus Blue, et medlem af liljefamilien, i containere for at lyse et gårdhaveområde op.

For hvert år, der går, har vi tilføjet flere og flere stauder i potter og containere til gården. Ikke alene har det sparet en lille formue, det er også blevet ganske samtale med besøgende. Og det hele skete ved et uheld!

Potting Up Stauder – En utilsigtet opdagelse

For et par år tilbage skabte vi en holdeseng i det sene efterår efter at have delt nogle af vores tilgroede stauder. Vi havde til hensigt at bruge de nye planter det følgende forår til at skabe et par nye blomsterbed eller til at udfylde et par åbne rum i eksisterende senge for at hjælpe med at eliminere ukrudt. (Se: three enkle hemmeligheder til ukrudtsfri blomsterbed)

Det følgende forår skete det lige så, at vi blev bedt om at være vært for en begivenhed i sæsonen på gården. I Ohio blomstrer der lidt i begyndelsen af ​​maj, og tingene kan se lidt sparsomme ud, indtil det varmer op. Og en ting var sikkert, vi ville virkelig ikke plante vores sædvanlige årlige blomster i kurve, der var tidligt og risikerer frost.

På et indfald besluttede vi at pudse nogle af de stauder, der var i bedene. I begyndelsen af ​​maj spirer disse og mange andre stauder allerede deres smukke løv.

stauder i potter - lavendel
Flerårige urter som lavendel er et andet godt valg til plantning i beholdere. Lavendel tilføjer endda en dejlig duft til det omkringliggende område.

Vi regnede med, at det var en fantastisk måde at tilføje øjeblikkelig farve og tekstur til uden omkostninger. Og vi vidste, at vi altid kunne transplantere dem efter begivenheden i senge omkring gården.

Den perfekte pasform – hvorfor flerårige planter er et godt valg for containerplanter

Vi startede med 4 retailer hostaplanter i retailer potter til at placere på den overdækkede veranda. Elskende skygge, de så godt ud i potterne og trivedes på stedet. Derefter pottede vi et par røde og grønne koralklokkeplanter med deres lyse blad og løvblomster.

Efter begivenheden fortsatte planterne med at trives i deres potter. Og ærligt talt så de helt vidunderlige ud i gryderne. Så meget, at vi besluttede at holde dem i deres gryder hele sæsonen. Det viste sig at være en af ​​de bedste beslutninger, vi nogensinde har taget.

hosta
Hosta planter er vidunderlige til at give løv og farve til skyggefulde verandaer og terrasser. De transplanterer hurtigt, og ved at tilføje forskellige varianter kan du oprette et helt present.

Ikke alene blev de smukke hele sommeren og efteråret, de var også så meget lettere at passe på end vores enårige! Vi begyndte derefter at tilføje flere stauder til potter, der blomstrede kontinuerligt.

Stauder som tæppeblomst, candytuft og klokkeblomst er fremragende valg til potter. Med blomster, der holder hele sommeren, er det ligesom at have enårige i dine containere.

Og andre stauder, såsom shasta tusindfryd, sedum og solsikke kan pottes op i løbet af deres three til 4 ugers blomstrende cyklus for endnu mere sæsonbestemt farve. Når de er færdige med at blomstre, planter vi dem simpelthen tilbage i landskabet.

Fordelene ved plantning af stauder i containere

Fordelene ved plantning af stauder i containere er mange. For det første kræver de ikke retailer mængder dyr pottejord. Faktisk potter vi vores stauder op med en lige blanding af 1/three havjord, kompost og pottejord. Det er en stor besparelse ved at fylde gryderne helt med dyre blandinger.

Der er simpelthen ikke behov for så mange næringsstoffer, når du potter stauder i forhold til årlige. Og ligeledes kræver de heller ikke konstant vanding. Faktisk, i modsætning til vores årlige kurve, der har brug for vand næsten hver dag (nogle gange to gange i varmt vejr), kan vores flerårige potteplanter normalt gå to dage uden nogen som helst pleje.

Tjek denne uges nye havepodcast:

Og hvis det ikke er nok, fungerer de fleste stauder godt med lidt eller ingen gødning. Males bedst af alt, og hvad der gør stauder i potter så fantastiske, er at man ved årets udgang simpelthen planter dem ned i et blomsterbed til brug igen det følgende år. Alt freed from cost – år efter år!

Potting Up Stauder – De endeløse muligheder

At potte op stauder er blevet noget af en lidenskab for os. I de sidste par år har vi føjet til vores flerårige liste over planter, som vi potter op med en anden omkostningseffektiv metode – køb af stauder af mindre størrelse i havecentre i det tidlige forår.

tæppeblomst
At købe små stauder til at potte op er en fantastisk måde at spare penge på. I modsætning til etårige planter kan de plantes igen og igen. Stauder som denne tæppeblomst vil faktisk blomstre hele sæsonen.

Tidligt på sæsonen er flerårige planter overalt i havecentre. Og de mindre stauder er normalt meget billigere. De skaber virkelig gode første og andet års planter til at potte op. Endnu bedre, de kan opdeles i slutningen af ​​et års eller to vækst for at skabe endnu mere.

Det er en glimrende måde at begynde at potte stauder på, selvom du ikke allerede har mange til rådighed i dine senge.

Her er at bruge stauder i dine gryder og containere i år og spare stort! Glad havearbejde – Jim og Mary

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! Hvis du vil modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, kan du tilmelde dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply