Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Pulveriseret meldugforebyggelse og -kontrol

Pulveriseret meldug

Pulveriseret meldug er en udbredt plantesvampesygdom, der påvirker både spiselige og prydplanter, males når du finder ud af, at dine squash-vinstokke eller rosenbuske ser ud til at være dækket af hvidt støv, går alt håb ikke tabt. Du kan kontrollere eller fjerne meldug, og der er forebyggende foranstaltninger, du kan tage, før det vises.

Pulveriseret meldug trives på tørt løv beneath høj luftfugtighed og common temperaturer, især beneath dårlige lysforhold, eller når planter er overfyldte. Males hvis du har meldug i din køkkenhave eller på dine buske og træer, her er nogle gode nyheder for dig: Pulveriseret meldug er værtsspecifik og springer ikke fra en plantetype i din have eller landskab til en anden.

Selvom der er flere svampearter, der forårsager meldug, er symptomerne de samme. Pulveriseret meldug præsenteres som hvide eller grå pletter på en plante, der ofte dækker det meste, hvis ikke alt, af bladoverfladen. Males meldug er ikke begrænset til blade. Det kan også findes på stilke, blomster og frugt af værtsplanten.

Heldigvis ser symptomerne på meldug dårligere ud end den faktiske skade, der er forårsaget. Pulveriseret meldug er sjældent dødelig for den plante, den inficerer, selvom svampen i avancerede stadier vil forårsage, at løvet bliver gul, krøller eller bliver brunt og til sidst får planten til at blære for tidligt. På blomstrende planter og træer kan svampen føre til tidligt opfald af knopper eller nedsætte blomsterkvaliteten.

Pulveriseret meldug

Heldigvis kan meldug forebygges og sjældent dødelig for planten, den inficerer.

Sådan forhindres meldug

 • Pluk resistente planter: Hvis du vælger plantesorter, der opdrættes for at være meldugresistente, har du muligvis aldrig et meldugsproblem. Læs plantemærket, inden du køber, for at lære de sygdomme, en plante er modstandsdygtig over for eller kommer i kontakt med dit lokale amtsudvidelseskontor for hjælp til at vælge de rigtige sorter og sorter.
 • Giv luftcirkulation: Tilstrækkelig luftcirkulation afskrækker meldug. Tilvejebringelse af luftcirkulation opnås ved at placere planterne korrekt. Når du planter frø eller transplantationer, skal du være opmærksom på, hvor meget plads en plante eller et træ har brug for, når det er fuldt ud vokset. Overfyldte planter får mindre luftcirkulation.
 • Giv lys: Vælg plantningssteder, hvor planter får mindst seks timers direkte sollys hver dag. Beskær træer eller buske, der blokerer lys til meldugmodtagelige planter.
 • Overbefrug ikke: Ny vækst er mere modtagelig for meldug, så en plante, der vokser kraftigt – for kraftigt – er sårbar. En gødning med langsom frigivelse, der fortsat forsyner planter med en lille mængde næringsstoffer over tid, vil give mere kontrolleret vækst.

Måder at kontrollere pulveriseret meldug

 • Tidlig opdagelse: Overvåg dine planter for tegn på meldug. Jo hurtigere du kan fange det, jo bedre er din probability for at indeholde eller eliminere problemet inden yderligere spredning.
 • Chlorothalonil: Blandt de almindelige meldugkontroller er bredspektrede fungicider indeholdende chlorothalonil (almindeligvis solgt som Daconil). Disse produkter er effektive til at kontrollere – ikke eliminere – meldug, og de kræver belægning af bladoverfladen med en ret mærkbar hvid mælkeagtig film.
 • Bagepulver: Common husholdnings bagepulver (natriumbicarbonat) giver en hjemmelavet, organisk meldugopløsning. Undersøgelser viser imidlertid, at bagepulver ikke er så effektiv alene. Bagepulvers virkning kommer, når den kombineres med gartneri eller sovende olie og flydende sæbe, og når den anvendes som en forebyggende eller tidlig. Bland 1 spiseskefuld bagepulver med 1 tsk sovende olie og 1 tsk insekticid eller flydende sæbe (ikke vaskemiddel) og bland den med 1 liter vand. Spray på planter hver anden til to uger.
 • Kaliumhydrogencarbonat: Kaliumhydrogencarbonat er et kontaktfungicid, der hurtigt dræber meldugsporer, og det er også godkendt til organisk dyrkning. Olie er ikke nødvendig, når du bruger kaliumhydrogencarbonat til meldugbekæmpelse. Bland bare en halv teskefuld flydende sæbe med en liter vand, rør derefter 1 spsk kaliumhydrogencarbonat ind og spray let på bladene.
 • Mundskyl: Svampesporer af meldug er ingen match for kæmpebekæmpende mundskyl. Jeff Gillman, ph.d., direktør for School of North Carolina Charlotte Botanical Gardens, testede det, og han fandt ud af, at en del ethanolbaseret mundskyl til tre dele vand er en effektiv meldugkontrol. Males vær forsigtig, når du blander og anvender mundskyl, da det kan skade nyt løv.
 • Eddike: Eddiken i dit spisekammer er hovedsageligt fortyndet eddikesyre, som kan kontrollere meldug. En blanding af 2 til Three spsk almindelig æblecidereddike, der indeholder 5% eddikesyre, blandet med en liter vand gør jobbet. Højere koncentrationer af eddikesyre er mere effektive, males eddike kan også brænde planter, så examine først og påfør med omhu.
 • Svovl: Sygdomssporer kan ikke udvikles i direkte kontakt med svovl. Svovl fungicid, der er godkendt til organisk havearbejde, kan støves tørt eller blandes med vand og sprøjtes på.
 • Mælk: Påføring af fortyndet mælk er en ny metode til bekæmpelse af meldug. Hvorfor det fungerer så godt er ikke klart, males det menes, at naturligt forekommende forbindelser i mælk arbejder for at bekæmpe meldug, samtidig med at det styrker plantens immunsystem. Påfør en ugentlig dosis af en del mælk i to dele vand.

Meldugskontrol, der ikke kommer, anbefales

 • Vand: Tørre forhold og høj luftfugtighed giver det mest gunstige miljø, hvor meldug kan dannes, så brug af vand til bekæmpelse af meldug er kontraintuitivt. Vand fungerer canine, fordi det vasker sporer fra blade, inden de kan integrere. Males jeg fremmer IKKE vand til kontrol, fordi vådt løv gør planter modtagelige for mange andre sygdomme, der er langt mere bekymrende end meldug. Hvis du går denne rute, skal du gøre det tidligt på dagen, så løvet har tid til at tørre ud, før solen går ned.
 • Neem olie: Denne organiske mulighed for plantesygdom og skadedyrsbekæmpelse ekstraheres fra neem-træet, hjemmehørende i Indien. Neemolie er et effektivt og bredspektret insekticid, der dræber insekter med blød krop – inklusive nogle gavnlige insekter. Med hensyn til bekæmpelse af meldug er resultaterne i bedste fald moderat. Der er bedre muligheder med færre ulemper.

Bortskaffelse og kompostering af meldug, der påvirkes af blade og planter

Når blade, der er ramt af meldugdråbe, eller når inficerede planter dør, skal du øve dig i god haverensning ved at fjerne alt det planterester.

Forstå, at meldug kommer på blade gennem luftbårne sporer, der kan bevæge sig langt. Når de er luftbårne, kan sporerne kun overleve i et par dage uden en værtsplante, males alligevel kan det være mere end nok tid til at inficere modtagelige planter. Hvis du efterlader inficeret planterester i din have om vinteren, vil sporene have en meget kortere afstand til at rejse for at finde værtsplanter og fortsætte cyklussen.

Jeg bliver ofte spurgt, om det er sikkert at kompostere blade, der har meldug, og svaret er: Det afhænger.

Hvis din kompostbunke forbliver kølig, kan bladene nedbrydes langsomt, mens meldugsvamp og andre plantepatogener overlever. Hvis du derefter anvender denne kompost som en topdressing eller jordændring i din have den følgende sæson, introducerer du muligvis meldug til modtagelige planter.

For at sikre, at meldug ikke overvintrer i din kompostbunke, skal du øve dig på varm kompostering. Ikke kun gør varm kompostering enter til humus meget hurtigere, processen dræber også plantesygdomme og neutraliserer ukrudtsfrø. Dette kræver, at temperaturen er op til 140 ° Fahrenheit eller højere i en længere periode – ca. 10 dage.

For at opnå disse temperaturer skal din kompost have den rette stability mellem kvælstofrige “grønne” ingredienser, såsom vegetabilske skrot fra dit køkken, græsafskæringer og brugt kaffegrums og kulstofrige “brune” ingredienser, såsom efterår blade og strimlet avis. Efter volumen skal din kompostbeholder have et forhold på Three-1 mellem brune enter og grønne enter. Du bliver nødt til at holde komposten fugtig ved at tilføje vand, når den bliver tørrere end en udrullet svamp. Du skal også holde det luftet ved at dreje kompost ugentligt eller når temperaturen overstiger 165 °. (EN langstammet komposttermometer er et nyttigt værktøj her.)

For omfattende instruktioner om kompostering kan du få min freed from cost ressource, Den komplette data til hjemmekompostering. Det fortæller dig alt hvad du behøver at vide for at skabe kvalitetskompost, som du trygt kan tilføje til din have.

Hvis varm kompostering viser sig at være for vanskelig på grund af dit klima – eller andre begrænsninger – er den konservative tilgang at lægge blade og planter, der er ramt af meldug ud, sammen med skraldet.

Males hvis din kommune opfanger efterårsblade og andet affald til kompostering, er det endnu bedre at lægge de berørte blade og planter derinde. Kommunal kompostering udføres i et så enormt volumen, at det aldrig bliver en udfordring at få komposten varm nok til at dræbe patogener. Og hvis du kan undgå at sende plantemateriale til en losseplads, skal du.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 167: Håndtering af plantesygdomme organisk med Jeff Gillman

joegardener On-line Gardening Academy ™: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy Grasp Skadedyr, sygdomme og ukrudt

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

joegardener Twitter

gårdhaver Pinterest

Dyrkning af en grønnere verden®

GGWTV YouTube

GGW Episode 723: Naturlig skadedyrsbekæmpelse – Grønnere løsninger på almindelige havearbejdeudfordringer

County Extension Office Finder

Kaliumhydrogencarbonat

Svovl fungicid

Langstammet komposttermometer

* Oplysning: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Rooster, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Park Seed og Exmark. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply