Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Root to Bloom: Koriander | The Little Veggie Patch Co.

korianderboltning til frø

rod til at blomstre koriander

Koriander er kongen, dronningen og alt imellem rod-til-blomstrende planter, da den er spiselig i enhver forstand. Polariserende og frodig, hver del af denne plante kan bruges … og nej, once more off haters, vi bruger det ikke som håndsæbe. Fra løvet til de skarpe grønne frø, der signalerer dets forestående tilbagegang, behøver ingen del af koriander at gå til spilde. Selvom du er frustreret på grund af manglen på løvssucces, vil et simpelt skift i perspektiv udvide dine kulinariske horisonter. Fra håndgribelige milde stængler til intense rødder og sæsonbestemte blomster er disse planter en one-stop-shop for ingredienser. Det er canine en krone, det skal være dets søde grønne frø, som når de tørres, bliver et af verdens mest populære krydderier.

Koriander kan undertiden føles som et tumultus forhold, som du bliver ved med at vende tilbage til. Males har du nogensinde overvejet, at måske koriander ikke er den vanskelige confederate, vi gør det til at være, snarere ser det altid ud til at være absolutte duds? Det er rigtigt, vi er nødt til at stoppe med at prøve at skifte koriander og snarere prøve at forstå det bedre.

koriander arvestykke eureka frø

Den første del i at lære at kende koriander er forståelse hvornår man skal plante det. På trods af nogle markedsføringsforsøg på at promovere ‘langsomme boltsorter’ er faktum, at når du planter det om sommeren og de varmere dele af foråret, vil alle sorter ønske at bolte til frø. Plantning lige før eller endda i den kølige tidlige vinter er en tid, der passer til denne urt. Sørg for, at hvis du planter, når forholdene er kolde, skal du beskytte natten over mod frost. Selv en plastflaske, der sidder over toppen af ​​en ung frøplante, vil være til stor hjælp. Når jorden er opvarmet, og planten er frataget fugt, er den hurtig at boltre sig til frø, hvilket producerer skarpe blomsterhoveder, og senere er det eftertragtet grønne frø.

De fleste mennesker i plasteret dyrker koriander for dets bladløv, hvor kvælstof er mest efterspurgt. Kompost med noget koegødning integreret i en fri dræningsjord (eller simpelthen potteblanding af god kvalitet, hvis der plantes i potter), vil imødekomme dets oprindelige behov, males for vedvarende løvvækst anbefaler vi månedlige fodringer med fiskegødning for at holde de gode tider rullende.

Vand er vigtigt for at opretholde et stabilt forhold, så preserve jorden fugtig. Vi har fundet ud af, at koriander er perfekt egnet til transporterende senge, der trækker fra et vandreservoir nedenunder for at fugte jorden og holde den på den måde. Mangel på vand vil stresse det og yep ….. uanset om dette er en langsom boltsort, vil det bolt til frø.

korianderboltning til frø

Temperaturer vil diktere, hvor hurtigt planten vokser, males cirka en måned ind, og du skal have et tyndt grønt koriander tæppe. To måneder inde, og det skal være tid til at høste. Korianderblade er meget sarte og har en særlig kort holdbarhed, når de først er høstet. Det er bedst at vælge fra jorden, lade rødderne være intakte og opbevare i en kop ferskvand i køleskabet. Hvis du bare vælger bladene, skal du huske at efterlade nok løv på planten for at hjælpe med at holde produktionen i gang. Koriander er ikke en plante, der sprænger ind i et glutstadium og oversvømmer dig med produkter – som persille så ofte gør – så hvis din efterspørgsel er stor, skal du overveje at dyrke flere planter.

Urten vil fortsætte med at producere i endnu et par måneder, inden den når sin endelige variety, FRØ KOMMENDE! Som en årlig plante varer den kun en sæson, males dette er endnu en mulighed for at værdsætte planten i stedet for at blive frustreret over den. Når planten bolter sig til frø, vil blomsterhoveder uundgåeligt udvikle sig. For den kræsne kok er dette en spændende mulighed, da korianderblomster er mere skarpe aromatiseret end løvet. Når du plukker blomsterne, vil det opmuntre mere sammen, males en måned nede på banen – og med din plante et leggy rod – er det tid til at give øje på den næste produktionsfase: frøet.

korianderboltning til frø

På dette stadium kan din plante have givet til bladlus – dens foretrukne skadedyr – males dette påvirker ikke udviklingen af ​​frø. Lad bælgene halvtørre på planten (resten gøres på et køligt, tørt sted efter plukning), før du tilføjer dem til dit krydderirack. Frø er mest skarpe og smagfulde, når de er friske og grønne, males tørrede frø opbevares bedre i op til 1 år. Da smagene hurtigt aftager, når de er knust, er det bedst at bruge hele frø eller male lige inden brug.

For os er det ligegyldigt hvilken aspect af koriander hegnet du sidder på. Du vil enten elske planten for alt, hvad den har at tilbyde fra rod til blomstring, eller kigge gennem hegnet i misundelse, mumlende for dig selv, “forbandede at planten har så meget at tilbyde.”

Leave a Reply