Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan beskæres frugttræer

Der er noget foruroligende ved tiden til at skære eller ikke skære dit frugttræ. Og med snit mener jeg beskær, males i alles sind er dette en betydelig og muligvis brutal træoperation. Er det virkelig nødvendigt med operation ?! Måske er det bedst at lade det være, jeg mener, tingene er virkelig ikke så dystre. Ja, beskæring af dit frugttræ føles nogle gange som liv eller død.

Teorierne om hvornår frugttræer skal beskæres varierer som vinden i det tidlige forår. Der er bare så mange gange og måder at trimme et træ, der alle ser ud til at være definitivt. Tilføj dertil så mange forskellige trævarianter, at hvis du googlede “hvornår du skal beskære et frugttræ” (som du måske gør nu), vil du blive kastet et komplet spektrum af metoder til næsten alle sorter. Tidligt forår, sen vinter, peak sommer, midten af ​​efteråret …. Light trim, hårdt nedskåret, andet års vækst …. Edward Scissorhands, Vidal Sassoon …

Måske er pointen dette – højere end nogen anden – at det bedste tidspunkt at beskære et frugttræ er når et træ har brug for det. Hvilket kan virke som tvetydigt råd, kastet blandt tvetydighed, males hvad jeg mener er, at der virkelig er få dårlige tider at skære. Tænk på det, som du ville have din egen klipning. Der kommer bare det punkt, hvor du skal gå til frisøren. På trods af at du ved, at det vil gå et par uger – måske en måned – indtil du er fortrolig med din nye frisør, kan du ikke lade din lørdag aften dato eller midt i ugen møde, afskrække dig fra nødvendig hår vedligeholdelse. Klip bare dit forbandede hår.

Der er egentlig kun to lejligheder, hvor beskæring ikke tilrådes. Den første er, når et træ bliver fyldt med frugt. Selv Donald Trump er enig i, at dette er en “virkelig dårlig aftale”. En nedskæring vil fratage dig årsagen til, at du dyrker træet, så det er et oplagt nej-nej. Den anden, og lige så indlysende tid til ikke at beskære, er når træet har den perfekte størrelse, kind og fyldt med frisk, frodig vækst. Der er ingen mening med at lege med perfektion, bare fordi du har lyst til at give sekatørerne et træningspas.

Beskæring af frugttræer

Det mest grundlæggende koncept med beskæring er, at det ved at skære det ned vil fremme ny vækst, og det er en god ting, fordi det tilskynder til mere frugtproduktion. Frugttræer, der overlades til deres egne enheder uden beskæring, har tendens til at blive hårde. Dette begrænser ny vækst, som i sidste ende begrænser frugtvæksten. For at gå fremad er du nødt til at gå tilbage først, og det er, hvad en nedskæring opnår. Det låser op for frisk og kraftig vækst og gør forældede træer levende igen.

Når du beskærer, skal du sikre dig, at dine værktøjer er skarpe og sterile. Jeg ved, at vi prøver at undgå kirurgi-analogien, males forestil dig en kirurg, der opererer med stumpe og beskidte værktøjer? Stumpe sekatører vil medføre opdeling af grene, der kan fremme et væld af potentielle problemer. Rene snit ved hjælp af rene værktøjer hjælper et træ med at komme sig så hurtigt som muligt.

Ved bestemmelse af kind skal du overveje træets evne til at holde god frugt såvel som at passe til det rum, du dyrker det i. Så i stedet for at skulpturere kaniner eller feer, skal formen på dine træer være bedre tilpasset produktionsformål . Sørg for, at der er 4 til 5 stærkt definerede arme til træet, der giver god luftstrøm mellem løvet og frugten, når den først kommer.

Der har gået tider, da vi kunne lade vores træer vokse til sig selv. Vi vokser nu i mindre og mindre rum, og vores træer skal derfor formes, så de også passer til os. Det handler ikke kun om dit frugttræ, dette er et give og tage-forhold på så mange niveauer. Uanset om du er på udkig efter et højt, slankt træ eller et kort bredt træ, er det her, hvor du klipper langs grenen, der vil afgøre, om planten vokser ud eller himlen.

Beskæring af frugttræ

For det første skal du altid beskære ved et knudepunkt. En knopp er hvor ny vækst vil skyde, så ved at skære så tæt som muligt på knopper betyder det ingen spildt energi på ikke-produktive dele. At tilskynde planten til at vokse højt skåret straks efter en knopp, der er på vej mod himlen. Tilsvarende, for at tilskynde planten til at vokse gren ud, skal du skære straks efter en knopp, der peger sidelæns.

Som nævnt skal det være stærkt defineret og med god luftstrøm. Dette gør det muligt at holde en god mængde frugt (ikke en byrde med frugt), der modnes uden problemer med skadedyr og sygdomme. Typisk har vi ikke brug for nok appelsiner til at få det fodlige keep igennem en sæson af halv gange. Uanset hvilke appelsiner vi får, skal de være søde og saftige i stedet for optimistic og tørre, så det betyder at dyrke kvalitetsfrugter snarere end så meget som du kan få plads på træet. Når du dyrker æbler og noget stenfrugt, skal du tynde klynger af frugt ud for at sikre, at det, du efterlader på træet, udvikler sig ordentligt. Det kan ofte være forskellen mellem søde eller optimistic æbler. Give og tage.

Timing … så hvornår skal du beskære dine frugttræer? Selvfølgelig er der et par forskellige meninger om dette, males en ting, som vi alle kan være enige om, er at det ikke er umiddelbart efter at have set Edward Scissorhands. Beskær snarere, efter at træet har frugtet, eller når det har stort behov for det. Det betyder typisk en gang om året for løvfældende og noget stedsegrønne, males citrus, som frugt to gange om året kan gøre med to, hvis du føler dig i humør. Den bedste tid, hvis der er en, er i begyndelsen af ​​vinteren, hvor de fleste frugttræer er i dvale. Hvis du virkelig har brug for at komme derinde og fjerne betydeligt løv, er det bedst at gøre det, mens planten sover.

Husk, at de fleste løvfældende frugttræer udvikler frugt ved ny vækst, hvorfor sæsonbeskæring er afgørende for frugtproduktionen. Hvis du har et træ, der stadig er ved at etablere sig i fuld størrelse, skal du trimme sidste års vækst tilbage, hvor som helst fra 25-50% – det betyder ny frugt og fortsat vækst. For træer, der er i fuld størrelse, skal du skære ned det meste af sidste sæsons vækst.

For citrus, der lider af gallehveps, snarere end at beskære hvert nyt stykke, du støder på, gør en samordnet indsats hvert par år for at udrydde de syge grene. Citrus kan leve med gallehveps, males over tid påvirker det frugtproduktionen. En plante, der skæres ned hvert par år, vil overgå en, der skæres ned hvert par måneder.

Giv dine træer et foder, når du har beskåret dem for at hjælpe med at styrke den nye vækst og opretholde et godt helbred. Forvent ikke at se et hurtigt comeback, hvis du beskærer nu om vinteren – når løvtræer er i dvale, og de fleste andre bremses af køligere temperaturer. Når forårets varme stråler rammer, og varmere temperaturer fremskynder vandstrømmen gennem træets årer, er ny vækst overhængende.

Leave a Reply