Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan beskæres tomat- og peberplanter

Hvis der er en lille hemmelighed, der virkelig gør en enorm forskel i sundhed, vitalitet og produktion af dine tomat- og peberplanter – ved det, hvornår og hvordan man beskærer dem.

Vi brænder bestemt for at dyrke vores tomater og peberfrugter. Ikke kun elsker vi at spise dem friske hele sommeren, males vi bevarer også en enorm mængde at gemme i vores spisekammer til det sene efterår og vinter.

Fra konserves hjemmelavet pastasauce, salsa, picante, marinara, pizzasauce, kandiserede jalapenos, bananpeberringe og sennep til varm peber til frysning af chili, grøntsager, tomat og fyldte peber supper – dyrkning af en betydelig høst er et ought to for os.

beskæring af tomat- og peberplanter
Fjernelse af de nedre grene på dine tomater tillader luft og lys til planterne. Det forhindrer også skadedyr i at finde en let vej op på planterne. Endnu bedre giver det bedre adgang til vanding, ukrudt, gødning og høst.

Og det er netop derfor, at beskæring af både vores peber- og tomatplanter er et ought to. Som du vil se nedenfor, hjælper det på så mange utrolige måder. Og bedst af alt – det er let at gøre!

Her er et kig på, hvorfor beskæring er så vigtig, og hvordan du beskærer dine peberfrugter og tomater for at få succes:

Hvorfor beskæring af tomat- og peberplanter er vigtig

Så præcist hvad betyder det at beskære dine planter? Og hvorfor hjælper det dem så meget? Når du koger det hele ned, giver beskæring planter mulighed for at få mere luft, lys, vand og næringsstoffer. Alt imens de tillader dem at bruge deres begrænsede ressourcer til hvad der betyder mest – at producere frugt!

For både tomat- og peberplanter skal beskæring begynde i bunden af ​​planten. At lade stilke og blade vokse ved eller nær bunden af ​​planen er en opskrift på katastrofe.

konserveskab
Vi bruger en masse tomater og peberfrugter til at fylde vores konserveskab til vinteren. Og en af ​​de bedste måder at sikre en god afgrøde på er ved beskæring. Beskæring holder ikke kun planter sundere, det kan også forbedre din samlede høst.

Til at begynde med blokerer tætte, tykke stængler og blade i bunden af ​​planter lys, luft og vand. Og både lys og luft er ekstremt vigtige for sundhed og vækst af vegetabilske planter.

Bedre belysning resulterer i hurtigere modning af frugt. Det forbedrer også fotosynteseprocessen og hjælper med at omdanne mere af solens værdifulde energi til at drive plantens vækst.

Hvad angår forbedret luftcirkulation, hjælper det ikke kun med forbedret bestøvning, males giver også tiltrængt ilt til planterne. Endnu mere hjælper god luftgennemstrømning med at forhindre sygdom, skimmel og meldug ved at holde overskydende fugt i at opbygges.

Flere grunde til at beskære – Sådan beskæres tomat- og peberplanter

Fordelene ved basisbeskæring stopper ikke der. Beskæring af det nedre område af løv gør det lettere for vand at nå de vigtige rodzoneområder af planter.

Når en plante er dækket af løv, kaster den desværre vand væk fra rødderne, når det regner, eller du vander.

Males ved at åbne det nederste område forbedrer du øjeblikkeligt denne adgang. Og endnu bedre, det giver også lettere lugtning, gødning, vanding og høst.

Males at fjerne disse bundgrene hjælper også big-time med skadedyrsbekæmpelse. Lavtliggende grene, der rører jorden, gør det let for insekter at hoppe ombord til et måltid.

Måske endnu mere kan de gøre det let for sporer af jordbårne sygdomme som tomatskimmel at finde en vej til dine planter. Og når det sker, kan du sige farvel til din høst!

Sidst males ikke mindst giver rydning af bunden af ​​planter planten mulighed for at bruge sin energi på at dyrke nye grene og flere blomster og ikke på at opretholde de uproduktive bundstængler og blade.

hvordan man beskærer peber
Peberfrugter kræver ikke så meget beskæring som tomater, males det er stadig vigtigt at holde de nederste blade og stilke ryddet. Dette giver god luftstrøm og lys, 2 vigtige nøgler til at dyrke en god afgrøde.

Sådan beskæres og hvor meget der skal fjernes – Sådan beskæres tomat- og peberplanter

Hvor meget du fjerner, når du beskærer peber- og tomatplanter, bestemmes af plantens størrelse og variation.

Vi dækker detaljerne ved tomatplante vs peberplantebeskæring i næste afsnit, males generelt vil du fjerne 6 til 10 tommer af basen fra mindre bestemte planter. For større ubestemte sorter er det en god tommelfingerregel at fjerne omkring 12 til 18 tommer.

En ting er sikkert, brug altid rene, skarpe beskærere. Kedelige knive kan let ar og skade planter. Resultatet er planten, der bliver nødt til at bruge endnu mere energi på at helbrede snittet.

Rengøring er også vigtig. Tør dine knive ned med et desinfektionsmiddel, når du går fra plante til plante. Både tomat- og peberplanter er berygtede for at bære sygdom. Males at holde vingerne rene kan stoppe krydskontaminering i dens spor.

fiskars beskæresaks
Brug altid et skarpt sæt beskæresaks til et rent snit. Derudover skal du rengøre dine beskæresakser, når du flytter fra plante til plante for at forhindre sygdom i at sprede sig. Disse Fiskars-beskærere er en stor, billig pris til håndtering af tomater og peberfrugter.

For os er små håndbeskærere som Fiskars håndbeskærer fungerer bedst. De giver let adgang til trange områder og giver et skarpt rent snit. En sidste, ikke når du beskærer, skal du altid være sikker på, når du beskærer for at skære ned på stammen, males uden at skære i eller stikke hovedstammen.

Lad os nu se på detaljerne ved beskæring af peberplanter og tomater:

Beskæring af peberfrugter – Sådan beskæres tomat- og peberplanter

For de fleste peberplanter fjerner vi normalt i alt 6 ″ til 10 ″ vækst fra bunden af ​​planterne. Peberplanter har tendens til at være lidt mindre end tomater, så mindre bundbeskæring er nødvendig.

Det er vigtigt at fjerne en smule advert gangen fra bunden, når planten vokser og modnes. Et par uger efter transplantation i jorden fjerner vi bunden three til 4 ″ stængler.

Da det fortsætter med at vokse i de følgende uger, kommer vi tilbage og klipper af beneath planten for at rydde området omkring 6 til eight tommer. Vi beskærer sjældent nogen øvre grene på vores peberfrugter, medmindre de er beskadigede eller alt for uregerlige.

Tjek vores podcast om dyrkning af retailer tomater!

Hvis midten af ​​din plante bliver for tæt, kan du fjerne et par mellemgrene for at give mere lys. Igen, med peberfrugter, er mindre mere, når du beskærer midterste og øverste sektioner.

Beskæring af tomater – Sådan beskæres tomat- og peberplanter

For tomatplanter afhænger hvor meget du beskærer alt af den variety, du beskærer. For mindre bestemte planter fjerner vi 6 til eight tommer på samme måde som vores peberplanter. Lidt først og derefter komme tilbage, når de vokser for at fjerne resten.

Males for vores retailer, ubestemte tomatplanter fjerner vi så meget som 12 ″ til 18 ″ når planten er vokset fuldt ud. For retailer sorter skal du starte med at fjerne grene eller stængler, der er 6 tommer og derunder.

Da det fortsætter med at vokse op, skal du fortsætte med at fjerne mere fra bunden, indtil det når fuld 12 til 18 rydning i bunden. I modsætning til peberfrugter udfører vi lidt mere øvre og midterste beskæring på vores tomatplanter.

For vores retailer arvestykker vil vi normalt toppe planterne omkring 6 ‘høje. Dette holder dem i kontrol med vores tomatstøtter, males det hjælper også med at holde planterne energi fokuseret på at producere flere blomster, ikke løv.

beskæring af tomatsukker
Suckers er de små grene, som V er væk fra hovedstænglerne. Mange gartnere fjerner disse, da de sjældent producerer levedygtige tomater. Vi har i årenes løb fundet ud af, at selvom det aldrig skader planten, har den ikke gjort meget af en forskel i at producere en større afgrøde.

Hvad angår de midterste sektioner, trimmer vi nogle få mellemgrene ud her og der for at give mulighed for lidt mere lys og luftstrøm. Vi forsøger at vælge grene, der har lidt frugt, eller viser tegn på gulfarvning på grund af trængsel.

Beskæring af suckers – Sådan beskæres tomat- og peberplanter

Så hvad med beskæring af tomatsukker? Suckers er de små ”v” grene, der spirer ud af de vigtigste grene af tomater. Disse afviste grene producerer sjældent eller nogensinde frugt.

For mange gartnere er det nødvendigt at fjerne sutter. Teorien er, at de frarøver planten vitale næringsstoffer og skal fjernes. For os fjerner vi retailer sutter, som vi ser dem, males i eksperiment efter eksperiment i vores have de sidste 10 år har vi aldrig bemærket en forskel, hvis de fleste er tilbage.

Vores råd – koncentrer din indsats om at beskære bunden og holde luft og lys til dine planter. Her er at beskære dine peber- og tomatplanter – og en bannerafgrøde! Glad havearbejde, Jim og Mary.

Leave a Reply