Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan beskæres | Top 5 grundlæggende beskæring

Beskær vinkelskæringer

Du husker alle de førsteårsskolekurser, der sluttede i “101”. Af en eller anden grund følte jeg mig altid mindre skræmt af kurset, hvis titlen sluttede med det nummer. Så velkommen til Beskæring 101, hvor vi dækker, hvordan du beskærer – beskæringsgrundlaget fra A til Å.

Beneath beskæring kan være skræmmende for mange mennesker, det behøver det ikke at være. Faktisk, når du kender det grundlæggende beskæring, vokser du hurtigt din selvtillid. Før du ved af det, beskærer du som en professionel.

Forståelse af beskæring af fundamentals er en vigtig færdighed for en blomstrende have og en mere selvsikker gartner.

Den første ting at vide

Hver gartner har hørt, at beskæring er vigtig. Males at komme ud i haven og gøre det er en skræmmende udfordring for mange. Når alt kommer til alt har du arbejdet og ventet så længe på at få disse træer og buske til at vokse; og nu vil du slippe af med noget af den hårdt tjente plantevækst?

Det kan virke kontraintuitivt, males faktum er dette:

Den allerbedste måde at stimulere en plante til at vokse på er at skære den ned. Nogle gange VEJ tilbage.

Beskæring udføres af følgende grunde:

  • For at kontrollere størrelse og sort.
  • At fjerne døde eller syge grene eller lemmer.
  • For at forbedre den overordnede struktur og sundhed ved at lade mere lys og luft komme ind.
  • For at tilskynde til ny vækst eller blomstring.

Tænk på det som tilføjelse ved subtraktion, og selvom det måske ikke giver meget mening fra et matematisk perspektiv, vil videnskaben bag det gøre dig til en troende, når du først ser resultaterne.

Hvorfor dette fungerer

Inde i en plantes terminalknopper og voksende spidser kaldes et hormon auxin er gemt. Auxins opgave er at undertrykke væksten af ​​andre laterale knopper nedenfor. Tænk på det som en trafikbetjent, der holder en række biler tilbage. Først når trafikbetjenten er væk, kan de biler, der har ventet på at køre på motorvejen.

Fjern en plantes voksende spids ved beskæring, og du fjerner også auxinen. De nærliggende planteknopper undertrykkes ikke længere og vil vokse hurtigt som reaktion på auxins pludselige fravær. Hvis bladknopper er til stede på begge sider af grenen, får du sandsynligvis to eller flere nye grene for hver, der er skåret.

Males tag ikke fejl, når et lem er adskilt fra planten, er der ingen vej tilbage.

At få det første snit kan være skræmmende – ligefrem skræmmende. Så her er fem trin, der hjælper dig med at mestre beskæringsgrundlaget fra A til Z, og tager dig fra en nybegynder, der er bange for bladet, til en ninja, der bruger stål med den største præcision og dygtighed.

1. Timing er alt.

Der er tid til alt, og nogle årstider er bedre til beskæring end andre. Hvis dit job blot er at fjerne døde eller syge grene, skal du vælge det, når stemningen rammer. Ellers skal du tage hensyn til følgende overvejelser:

Anvil Beskæresaks

Beskærede beskærere som disse klipper og knuser. De bruges bedst til oprydning af døde lemmer og grene.

Sen vinter / tidligt forår: Det bedste tidspunkt at beskære er lige før ny vækst begynder at udvikle sig. Selv om beskæring stimulerer ny vækst, gælder dette ikke beneath dvale. De fleste planter og træer bruger lagret energi fra efterår og vinter til at producere ny vækst lige beneath beskæring når forholdene er gunstige, starter om foråret. Det er når temperaturer og daglængde signalerer det rigtige tidspunkt.

Undtagelsen er for træer, der er kendt for kraftig saftstrøm, som valnød, ahorn, birk og kastanje. Med disse sorter kan overdreven saft bløde ud af et beskæringssår og resultere i potentiel stammedødsfald. Vent med at beskære disse træer til forsommeren, når bladene trækker saft forbi snittet, hvilket reducerer chancerne for overskydende fugt i såret.

Det tidlige forår er også et godt tidspunkt at give etablerede træer og buske en topdressing af organiske næringsstoffer. Påfør en organisk gødning, som Milorganite, på rodzoner. Efterspørgslen vil være høj med ny vækst efter beskæring og lægning af næringsstoffer i jorden i tide til stress i den nye sæson, og sommeren betaler stort udbytte til bæredygtighed og styrke af dine buske og træer.

Tidlig / midt på sommeren: Det næstbedste tidspunkt at beskære er efter fuld bladudvidelse. Vær canine opmærksom på, at meget af en plantes lagrede energi allerede er væk, brugt til at producere ny forårsvækst. Skær denne nye vækst af nu, og den er spildt. Ja, du vil stimulere planten til at lægge mere ny vækst, males denne ekstra efterspørgsel kan være stressende for planten i sommermånederne, når forholdene sandsynligvis er tørre og varme, og plantens reserver er på en præmie.

Tidligt / midt på efteråret er det mindst gunstige tidspunkt at beskære. Beskæring nu kan tilskynde planten til at producere ny vækst, ligesom den sender næringsstoffer og energi til reserverne i de kolde måneder, der kommer. Omdirigering af disse reserver kan resultere i ny vækst, der er svag og mere modtagelig for skade eller død ved de koldere temperaturer. Og det skaber det perfekte adgangspunkt for skadedyr og sygdomme, der overvintrer, især for stedsegrønne planter.

2. Tommelfingerregel for blomstrende buske.

Visse buske blomstrer på nyt træ og producerer blomster på den aktuelle sæsonens vækst.

Eksempler inkluderer abelia, clethra og visse hortensia-varianter som Annabelle. Disse planter skal beskæres i slutningen af ​​vinteren. De vil producere blomster samme år. (For et specifikt eksempel, når det kommer til beskæring af sommerfuglbuske, se denne meget populære artikel).

Andre buske producerer blomster på gammel vækst (træ fra det foregående år). Azalea, rhododendron, kristtorn, forsythia og nogle hortensia-sorter som egetræsblad og de klassiske mopheads (Hydrangea macrophylla0 er i denne kategori.

Beskæring af disse i slutningen af ​​vinteren fjerner alle de nye blomsterknopper, der blev dannet efter sidste års blomstervisning. Buske, der blomstrer på gammelt træ, skal beskæres straks efter blomstring, og inden nye knopper sættes.

three. Har det rigtige udstyr.

Bypass og Anvil Style Beskæresaks

Bypass beskæresaks (L) er bedst til at skære levende plantemateriale i forhold til Anvil mannequin (R), hvilket er bedst til at skære dødt træ

Dine beskæringsværktøjer vil være en af ​​to hovedskærestile: bypass eller ambolt.

  1. Omgå beskæresaks bruger et blad, der passerer en ikke-bladdel i en skærehandling svarende til en saks. Denne form beskæresaks er bedst til levende plantemateriale, når et lease snit er vigtigt, og du ikke ønsker at knuse den resterende del af planten. Personligt bruger jeg mine pålidelige bypass-beskærere til næsten alle mine beskæringsopgaver.
  2. Ambolt beskæresaks bruger ekstra kraft til at presse grenen eller lemmerne, når en klinge passerer gennem træet og stopper mod den anden side af værktøjet. Disse er bedst til at skære døde lemmer, eller når du ikke er bekymret for at knuse eller beskadige det resterende plantemateriale.

4. Vælg stedet.

Som i fast ejendom handler det om placering, placering, placering. Hvis du skærer for langt væk fra opløbet, kan den nye vækst, du håber på, måske aldrig ske. Skær for tæt på sovende bladknopper, og de kan blive beskadiget til det punkt, at de slet ikke vil komme sig eller spire.

For stængler eller grene med knopper placeret parvis (modsat hinanden på hver side af grenen som vist på det øverste billede i dette indlæg), skal snittet lige over – uden vinkel – ca. en halv tomme over knoppeparret.

Beskær vinkelskæringer

For at fremme ny vækst skal du bruge bypass beskæresaks til at lave et lease, vinklet snit ca. 1/4 til half tomme over en udadvendt knopp.

For grene med en enkelt knopp beneath dit skærepunkt, skal du vælge et sted på grenen ca. en kvart til en halv tomme over en udadvendt knopp. Lav derefter snittet i en vinkel med højdepunktet udad.

5. Kend dine grænser.

Hvor meget er for meget at beskære? Generelt er en god retningslinje for levende plantemateriale at begrænse nedskæringer til højst en tredjedel. For grene, du vil beholde, males forkorte, måler du ikke mere end en tredjedel af det samlede mål ved at måle det fra spidsen.

For at være klar betyder det ikke, at en tredjedel afskæres hele vejen igennem hele planten. Mens klipning er en teknik, der bruges til at forme planter i et formelt landskabsdesign, finder denne diskussion ikke anvendelse på den metode overhovedet. I modsætning til klipning (også kaldet overskrift) er mine henvisninger til beskæring som en selektiv, tankevækkende, metodisk proces, en gren advert gangen.

Mens nogle planter reagerer bedre end andre på mere alvorlig beskæring, reduceres dine chancer for at overdrive det kraftigt, hvis du holder dig til denne tredjedel retningslinje. Husk, du kan ikke fortryde et snit.

En anden henvisning til en tredjedels retningslinje vedrører renovering af planter. I løbet af flere år bliver mange plantes grene mindre produktive og for træagtige, når de bliver ældre. Hydrangea macrophylla (klassisk mophead) er et godt eksempel på det. Ved hjælp af en tredjedel retningslinje kunne du identificere den ældste, woodiest af grenene og skære ikke mere end en tredjedel af den samlede plantes grene helt tilbage til jorden.

Hvis du gør det, fjernes det mest uproduktive træ, mens du får plads til ny kvistvækst fra basen. I løbet af tre (eller fireside år ved kun at fjerne 1/4 af plantens grene til basen hvert år) kunne du forynge hele planten i løbet af den tid.

Og et sidste punkt. Ovenstående oplysninger blev skrevet som en info til buskbeskæring. Mens nogle af disse principper gælder for trægrene, kan det medføre alvorlige skader eller endog dræbe dit træ med tiden at komme med de forkerte antagelser. Hvis du gerne vil vide mere om at lave det rigtige snit, når det kommer til trægrene, skal du starte med at læse mit indlæg om det først.

Der er ingen grund til at frygte beskæring. Når du først har forstået de grundlæggende beskæringer fra A til Z, kan du se, hvordan og hvorfor beskæring er i de fleste tilfælde en fordel for planten. Så er det simpelthen et spørgsmål om at komme i gang (altid den sværeste del). Jo mere du gør det, jo mere tillid får du til det. Og inden du ved af det, beskærer du som en professionel.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 001: Beskæring 101: Grundlæggende beskæring fra A til Å

joegardener Video Weblog: De three største fejl, når det gælder beskæring

Dyrkning af en Greener World®-blog: Lav den korrekte beskæring

Corona Devices USA

Leave a Reply