Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan deadhead blomster – hemmeligheden bag at holde planter blomstrende store!

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvordan du kan døde blomster, eller hvorfor det er så vigtigt for at holde dine planter sunde og blomstrende smukke – dagens artikel er noget for dig!

Deadheading er praksis med at fjerne gamle og rådnende blomster fra planter. Og uanset om du dyrker hængende kurve, potter og beholdere fyldt med enårige eller blomstrende stauder i dine senge, kan det gøre en utrolig forskel i dine plantes langsigtede vitalitet.

Faktisk er det i mange tilfælde, især med årlige blomster, den største enkeltstående faktor til at holde blomsterne i fuld kraft. Males tro ikke, det er kun til dine blomstrende potter, beholdere og kurve.

hvordan man deadhead blomster
Fjernelse af gamle blomster, som på disse pelargoner, hjælper med at bane vejen for nye blomster. Regelmæssig deadheading kan holde dine årlige blomster blomstrende og blomstrende hele sommeren!

Som du vil se nedenfor, kan deadheading også være lige så vigtigt for stauder. Ikke kun for at producere flere blomster, males også for at holde deres løv levende og smukt.

Deadheading-årtusinder og stauder – hvorfor det betyder noget

En ting er sikkert, uanset planten, gamle blomster er en træk for ressourcerne i en plante.

Ikke kun er falmende blomster grimme, de frarøver også alvorlige næringsstoffer fra planten. Næringsstoffer, der i stedet for at forsøge at hjælpe en døende blomstring, skal hjælpe med at producere nyt løv, blomster og flere blomster.

Desværre arbejder deres planter altid med at helbrede og rette deres egne svigtende dele. Uanset om det er en brudt gren, beskadigede stængler og blade, eller blomster og blomster, der kæmper for at overleve fra alderdommen.

deadheading petunier
Traditionelle petunier er en årlig, der drager stor fordel af regelmæssig deadheading. Med hundreder af blomster på planten på én gang, kan gamle blomster spilde en masse ressourcer. Nye sorter af “bølgende” petunier kræver ikke konstant deadheading, males praksis vil stadig hjælpe dem med at klare sig bedre.

Selvom hver eneste blomst har en endelig levetid, vil planter fortsætte med at sende ressourcer til den svigtende blomst. Alt i et forsøg på at holde dem i keep og godt så længe som muligt.

Males ved at fjerne disse blomster, så snart de begynder at falme, stopper du processen helt. Og efterhånden stopper planten med at spilde ressourcer på de gamle blomster.

Endnu bedre, det vender sin indsats i stedet for at skabe nyt løv, blomster og bedst af alt, flere blomster!

Sådan deadhead årlige blomster og flerårige planter

Fordelene ved deadheading enårige vs. stauder varierer bestemt. For årlige blomster handler deadheading om at hjælpe med at holde planter i massiv farve. Jo oftere du fjerner svigtende blomster, jo flere nye blomster vises.

Males for flerårige planter, selvom deadheading kan hjælpe med at fremme yderligere blomster og langvarige blomstringsperioder, er det endnu vigtigere for at hjælpe med at holde løvet stærkt og sundt i hele vækstsæsonen.

Både enårige og stauder kan drage fordel af deadheading. Når gamle blomster får lov til at forblive på enhver plante, bruges ressourcer til at forsøge at opretholde dem. Males ved at fjerne dem kan energien omdirigeres til nye områder.

Her er et kig på, hvordan man kan døde både enårige og flerårige planter, og hvorfor det kan gøre en sådan menaningful indflydelse på planterne i dit landskab.

Deadheading årstider – Sådan deadhead blomster

Når det kommer til etårige som pelargoner, petunier, impatiens, morgenfruer og mere, er deadheading afgørende for at holde planter i fuld blomsterkrafttilstand.

Så snart den første af blomsterne begynder at falme, er det tid til at take care of. Uanset om det er i blomstrende potter, beholdere eller i blomsterbed, skal du fjerne gamle blomster hvert par dage for at holde planterne produktive.

De fleste deadheading kan gøres let i hånden. Årlige blomster, især når de bliver ældre, trækker eller klemmer let væk fra planterne. Arbejd simpelthen din hånd rundt om planten, kæmp let fingrene gennem de ældre blomster.

kurv af impatiens
Impatiens er en anden årlig plante, der virkelig drager fordel af regelmæssig deadheading. Blomsterne er så sarte på impatiens, at du normalt kan fjerne gamle blomster ved simpelthen at køre din hånd forsigtigt over blomsterne.

For enårige med længere stængler som pelargoner, zinnias og kosmos, skal du stamme stænglerne fra de svigtende blomster tilbage med et godt par beskæresnip så langt til bunden af ​​planten, som du kan. Dette hjælper med nye stængler til blomstring i et meget hurtigere tempo.

For de bedste resultater skal du have enårige blomster mindst en eller to gange om ugen. Ikke kun vil det holde dine planter reproducere blomster, det vil også hjælpe med at holde dem ser friske og levende ud.

Deadheading stauder – Sådan deadhead blomster

Der er nogle stauder, der efterligner enårige og blomstrer fra forår til efterår. Andre har forlænget eller dobbeltblomstret cyklusser og kan blomstre flere gange hver sæson. For disse stauder vil fjernelse af brugte blomster have den samme effekt som med etårige planter, så planterne kan fortsætte med at blomstre stærke.

Stauder som tæppeblomst, hårdføre pelargoner og lavendel falder alle ind under denne kategori. Og ved regelmæssigt at klemme gamle blomster og stilke af, kan du holde nye blomster på.

For det retailer flertal af stauder reguleres blomstringscyklusser imidlertid til en bestemt periode på to eller tre uger. Males selv med disse begrænsede blomstringstider hjælper deadheading gamle blomster stadig planten enormt.

deadheading hostas
Ved at fjerne brugte blomster fra hosta planter, så snart de begynder at fejle, forhindrer du planten i at spilde værdifulde ressourcer på gamle blomster. I stedet lægger det al energi på at holde løvet sundt, tykt og smukt.

Eksempel på hosta planter. Løvet af hostaer bliver ofte klodset og udslidt, så snart planten er færdig med sin blomstrende cyklus. Det skyldes delvis hostaer bruger så meget energi til at producere og pleje deres blomster.

Holder stauder ser stærke ud

Og når de bruger den energi op, efterlader den lidt i tanken for at holde deres blade i type. Males ved at fjerne de høje, sprøde blomster, så snart de begynder at fejle, er planten i stand til derefter at skifte sin energi til at dyrke en sund, fuld baldakin resten af ​​sommeren.

Tjek denne uges nye havepodcast:

Resultatet er en hosta-plante, der ser utrolig fuld ud hele sæsonen. Dette er også tilfældet for mange andre stauder. Dagliljer, tusindfryd, solhat, sortøjede susan og mange andre almindelige stauder vil alle have gavn af at fjerne gammel blomst.

Og ikke kun vil dine planter fungere bedre, males ved at fjerne de grimme gamle blomster, vil de også se bedre ud!

Her er at deadheading dine enårige og stauder i år og at have sundere, mere produktive og mere farverige blomster hele sommeren! Glad havearbejde – Jim og Mary.

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! For at modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, tilmeld dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply