Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan dræbes ukrudt med eddike

Når det kommer til bekæmpelse af ukrudt på terrasser, indkørsler og gangbroer, er intet mere simpelt, let og effektivt end at lave hjemmelavet ukrudtsdræber med eddike. Og bedst af alt er det 100 procent økologisk!

En ting er helt sikkert, at bekæmpelse af ukrudt er en højeste prioritet for os på gården. Vi er stolte af at holde vores lille three hektar mini-farm økologisk. Det er sikrere for os, vores kyllinger og alt dyreliv, der passerer igennem.

Selvom vi bruger barkflis og ingen-arbejde i vores have og blomsterbed til at udføre jobbet, ville det være lidt underligt at have barkflis på vores indkørsel, gårdhave og gangbroer for at holde ukrudtet i skak.

dræbe ukrudt med eddike
Med en lang indkørsel og mange stenskanter og stier har vi mange områder, hvor ukrudt kan vokse. For at holde dem beneath kontrol sikkert bruger vi hjemmelavet eddike ukrudtsmiddel.

Males med en 400 fod lang indkørsel og hundreder af fødder med grusstier er der meget plads til ukrudt at vokse. Og det er præcis, hvor eddike er kommet til undsætning. Males som du vil se nedenfor, ikke bare en eddike.

I årevis har vi nu brugt havebrugseddike til at holde vores hardscapes fri for ukrudt. Det har ikke kun vist sig at være effektivt til ukrudtsbekæmpelse, males holder os bekymrede over brug af barske kommercielle herbicider.

Her er et kig på, hvordan vi laver vores hjemmelavede eddike ukrudtsdræber, og hvordan vi anvender og bruger det til at holde ukrudt i skak.

Hjemmelavet naturlig eddike ukrudtsmiddel

Til vores hjemmelavede eddike ukrudtsmiddel bruger vi en mere potent løsning kaldet havebrugseddike. Selvom standardeddike (den slags, der findes i købmandsforretningerne) kan bruges, er den simpelthen ikke stærk nok til virkelig at slå ukrudt ud.

Regelmæssig hyldeddike har en surhedsgrad på omkring 5%. På den styrke dræber det små ukrudt og vil endda forhindre nogle retailer også. Males desværre er det simpelthen ikke stærkt nok til effektivt at dræbe ukrudtets rødder.

dræbe ukrudt med eddike
Havebrugseddike er en fremragende måde at bekæmpe ukrudt i og omkring hardscapes. Det er effektivt, hurtigt og endnu bedre, indeholder ikke farlige menneskeskabte kemikalier.

Hvis du simpelthen dræber små ukrudt på en gårdhave eller indkørselsoverflade, fungerer versionerne med lavere surhedsgrad. Du bliver canine nødt til at bruge den i fuld styrke for overhovedet at have nogen effekt.

I sidste ende resulterer det canine i 5% i ukrudt, der dør tilbage, males stadig kommer tilbage fra rødderne. Selvfølgelig betyder det meget mere sprøjtning og meget mere arbejde.

Havebrugseddike kan på den anden facet købes med en meget højere surhedsgrad. Og det kan enten fortyndes for at tage sig af mindre ukrudtsproblemer eller bruges i fuld styrke til at dræbe mere problematiske og stædige ukrudt.

Blanding af hjemmelavet eddike ukrudtsmiddel

Du kan købe havebrugseddike on-line eller i mange hjem- og havecentre også. Afhængig af det valgte produkt vil surhedsgraden variere fra 20% til 40% i styrke.

eddike
Havebrugseddike er meget stærkere og mere effektiv end traditionel butikseddike. Vi bruger en 30% surhedsversion, der mere end gør jobbet, når det blandes med halv styrke.

Vi bruger et organisk godkendt mærke kaldet Energen Carolina. Ikke kun er det godkendt til organisk brug, det er også sikkert for kæledyr, hvilket er et stort ekstra plus. Og med 30% fuld styrke har det bestemt masser af kraft til at dræbe ukrudt. Nok, så vi endda kan fortynde det i det meste af vores sprøjtning. (Produktlink: Energen Carolina)

Fortyndende havebrugseddike

Når ukrudt er på sit højdepunkt om foråret og forsommeren, blander vi vores eddike ukrudtsmiddel i et forhold på 1 del havebrugseddike til half del vand.

Dette holder styrken i området 20 til 23%, som er stærk nok til at kontrollere størstedelen af ​​ukrudtet. Hvis der er specielt stædige ukrudt, bruger vi det i fuld styrke til at tage sig af problemet.

For at anvende bruger vi en rygsæksprøjte til brugervenlighed over lange strækninger. Males du kan også bruge en håndholdt pumpesprøjte eller endda en sprayflaske til mindre opgaver.

Når sommeren kommer, og ukrudt bliver langsommere, skifter vi til en blanding af 1 del havebrugseddike med 1 del vand. Vi har fundet generel regelmæssig ukrudtssprøjtning i vores indkørsler og stier, en surhedsgrad på 15% gør jobbet ret godt. Det gør også sprayen endnu mere økonomisk.

ukrudtsbekæmpelse
Det tager ikke lang tid at se resultater med havebrugseddike. Især hvis du sprøjter på en varm dag, når solen er ude.

Så hvor hurtigt fungerer det? Generelt med den stærke opløsning ser du normalt blade krølle og brune inden for eight til 12 timer. Med versionen 15% og mindre kan det være 24 timer eller mere at se resultater. Males det er vigtigt at bemærke, at når du sprayer, kan det have stor indflydelse på effektiviteten.

Den bedste tid til at sprøjte

Når du bruger en opløsning af eddike, er solen og varmen dine bedste venner. Ligesom blomster og grøntsagsplanter er ukrudt mest stresset, når solen skinner varmt.

For bedst mulig kontrol skal du sprøjte ukrudt midt på sene eftermiddage på solrige dage. Jo varmere, jo bedre! Dette er når planter er mest sårbare, og eddike absorberer og dræber i en meget bedre hastighed.

Tjek vores seneste Yard Podcast:

Det er vigtigt at bemærke, at både almindelige og gartneri-eddike-ukrudtsmidler er ikke-specifikke. Det betyder, at de vil dræbe hvad de kommer i kontakt med. Selvom det er vidunderligt at tage sig af ukrudt i fortove, gangbroer og grusområder, er det ikke en god løsning til brug på græsplænen eller i kompakte plantningsområder.

Vi har brugt det et par gange i haven gangbroer til stædige ukrudt, males er omhyggelige med at sikre, at sprayen aldrig kommer i nærheden af ​​vores vegetabilske planter eller voksende rækker.

Sprøjtning sikkert

Endelig, selvom eddike er naturlig og organisk, skal du være forsigtig, når du sprøjter. Eddike er en naturlig syre, så det er vigtigt at tage forholdsregler for at forhindre forbrændinger i hud og øjne.

Brug altid beskyttelsesbriller og handsker for at forhindre forbrændinger i øjne eller hud. Og preserve børn og kæledyr væk beneath sprøjtning. Lad opløsningen tørre lidt i solen for at være sikker mod kontakt.

En ting er sikkert, vi vil helt sikkert tage sprøjtning af et naturligt stof hver dag over brug af menneskeskabte kemikalier til bekæmpelse af ukrudt på vores gård!

Her er at kontrollere ukrudtet omkring dit hjem med eddike! Glad sikker havearbejde – Jim og Mary.

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! Hvis du vil modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, kan du tilmelde dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply