Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan dyrkes mad hurtigt

Er du interesseret i at dyrke din egen mad, males ikke ønsker at vente måneder for at se frugterne af dit arbejde?

Selvom det er sjovt at dyrke tomater, græskar og vandmeloner, tager disse slags planter ofte måneder at dyrke, før du kan begynde at høste dem.

Males rolig, der er mange hurtigt voksende vegetabilske planter at du kan høste hurtigt. Du kan endda blive overrasket over, hvad alt hvad du kan vokse på så kort tid.

Hvilke grøntsager vokser om 30 dage?

Der er flere hurtigtvoksende vegetabilske planter, som du kan begynde at høste på så lidt som 30 dage fra det tidspunkt, hvor du så frø. Mange af disse hurtigtvoksende vegetabilske planter er også planter, der kan dyrkes i mindre beholdere, hvilket gør dem til en dobbelt gevinst, hvis du vil dyrke grøntsager hurtigt, males ikke har meget plads til at dyrke dem i.

Grønkål

Denne grønne grønne er fuld af næringsstoffer og er en fremragende tilføjelse til salater. Det vokser også hurtigt.

Faktisk nogle sorter af grønkål kan være på din tallerken i så lidt som 25 dage efter du har sået frø!

Radiser

Radiser er en ofte glemt grøntsag, som du måske ikke overvejer at dyrke i starten. Radiser i fortiden var ofte krydret og rød. Dagens radiser kan komme i en lang række farver, og de er ikke alle krydret, hvis det ikke er dine ting.

Faktisk er vandmelonradiser farverige og let søde, perfekte til udskæring og spisning af rå. De fleste radise sorter er hurtige at dyrke, males nogle kan være klar til høst 22 dage efter såning af frø.

Baby gulerødder

Gulerødder Det kan tage et par måneder at vokse og modnes til de retailer grøntsager, du ser i købmanden. Males hvis du vil dyrke søde og ømme gulerødder, kan du høste dem tidligt.

Høst gulerødder ca. 30 dage efter såning af frø for at få lækre og søde gulerødder, der er perfekte til snacking. Selv de mest kræsne børn elsker søde gulerødder.

Microgreens

Når det kommer til dyrkning af grøntsager, er mikrogrønne næsten øjeblikkelig tilfredshed. Microgreens er de spiselige umodne greener, der høstes mindre end en måned efter plantning af frø.

Spiselige blomster, bladgrøntsager, urter, broccoli og kål er blot nogle få af de planter, du kan bruge til at producere denne ‘vegetabilske konfetti’.

Afhængigt af hvilken kind plante du dyrker, kan du høste mikrogrøntsager med en saks på så lidt som 14 dage.

Grøntsager, der skal dyrkes på mindre end 60 dage

Selvom du helt sikkert kan vokse grøntsager om mindre end en måned vil mulighederne for, hvad du kan dyrke, være mere begrænsede. Hvis du stadig vil dyrke grøntsager hurtigt, males du har lidt mere tid, kan du virkelig åbne mulighederne for, hvad du kan dyrke. Disse hurtigtvoksende grøntsager vil have mad på dit bord på mindre end to måneder.

Salat

En af de første planter, du ser opført på enhver hurtigt voksende grøntsagsliste, er salat. Næsten alle salatsorter vil være klar til høst på mindre end 60 dage. Salat der gør et hoved, ligesom isbjerge, en tendens til at tage tættere på 60 dage for at nå modenhed. Bladsalat kan høstes hurtigere, tættere på 30 dage efter såning af frøene. For at gøre det lettere at plante salat, skal du kigge efter belagte frø. Salatfrø er små og kan være svære at plante. Coated frø er lettere at se og håndtere.

Grønne

Svarende til salat er bladgrøntsager hurtigtvoksende planter. Arugula kan være klar til høst på mindre end 40 dage. Spinat, senneps- og collardgrøntsager kan være klar til høst på cirka 50 dage. Der er nogle hybrider, der endda kan høstes så hurtigt som 25 dage efter såning af frøene! De fleste greener kan høstes lidt advert gangen.

Dette giver dig mulighed for ikke kun at høste fra din plante hurtigere, males at forlænge, ​​hvor længe du kan høste fra den pågældende plante. For at høste greener flere gange skal du blot fjerne et par blade fra de ydre kanter af planten hver gang og efterlade blade i midten af ​​planten for at give planten næring.

Courgetter

Vent, mener du courgette kan høstes på mindre end 60 dage? Courgetter planter er nogle af de mest almindeligt dyrkede sommergrøntsagsplanter og med god grund! Denne meget alsidige grøntsag kan dyrkes på mindre end 60 dage og vil fortsat producere courgetter hele sommeren. De fleste courgetter kan høstes mindre end 50 dage efter plantning af frø. Hvis du vil have en funky courgette, kan gul courgette og sorten Otte kugle dyrkes og høstes også på 50 dage eller derunder.

Roer

Roer er en af ​​de grøntsager, som du enten elsker eller hader. Males hvorfor ikke prøve dem og se selv?

Denne hurtigt voksende afgrøde kan være på din tallerken på så lidt som 50 dage. Du kan også høste nogle af greens fra rødbeder og tilføje dem til salater.

Hvis du vil spise sukkerroer, kan du begynde at plukke dem fra dine rødbeder 30 dage efter du har plantet frø, bare sørg for ikke at skære alle bladene advert gangen, så roen kan fortsætte med at vokse.

Broccolini

Du har sandsynligvis set broccolini i din lokale produktionsafdeling eller som en aspect skål på din yndlingsrestaurant. I modsætning til hvad mange tror, ​​er dette ikke kun ‘baby broccoli’. Broccolini er en hybrid af broccoli og kinesisk broccoli.

Broccolini har tyndere stængler end broccoli, som er ømme og søde, når de koges. Broccolini kan være klar til høst på så lidt som 50 dage.

Blomkål

Selvom ikke al kål kan dyrkes på mindre end to måneder, er der mange sorter, der er skabt til at vokse hurtigt og kan høstes på så lidt som 50 dage.

Hvis du er interesseret i at dyrke en erstatning for kartoflerne i din kost, blomkål kan være den perfekte grøntsag, som du kan dyrke. Denne kulhydratfattige grøntsag er ekstremt alsidig og kan riced, moses eller endda bruges til at lave lækker pizzaskorpe.

Aubergine

Aubergine er en klassisk sommergrøntsag, der er let at dyrke og lægger mad hurtigt på bordet. Auberginer kan være enten purpur-sort eller hvid eller en kombination af begge. Det tager omkring 45-50 dage for ægplanter at begynde at producere deres skinnende, lækre frugter. Når de først begynder at producere, vil de fortsætte med at producere ægplanter hele sommeren. Du kan også finde mange containervenlige sorter, der er perfekte til dyrkning af en kofangerafgrøde af ægplanter i et lille rum.

Agurker

Agurker er nogle af de nemmeste grøntsager at dyrke. Disse hurtigt voksende vinstokke producerer masser af agurker. De fleste sorter vil have agurker klar til høst på 50-60 dage. Hvis du vil knase i din agurk, skal du kigge efter bejdsesorter.

Hvis du kan lide dine agurker sødere, er det bedst at skære agurker. Cucamelon er en anden sjov række agurker, der vil være klar til at spise på så lidt som 55 dage. Denne agurk er sød og ligner en lille vandmelon.

Kålrabi

Kålrabi er en grøntsag, der ofte bliver sat på bagbrænderen, males burde virkelig få mere opmærksomhed. Kålrabi-planten producerer en pære, der vokser over jorden.

Den vokser hurtigt og kan høstes på mindre end 50 dage. Kålrabi kan skæres op og spises med dips eller saucer eller strimles og føjes til slaw og salater.

Bønner

Næsten alle nyder bønner, og du kan nyde friske bønner lige fra din baghave. Du tænker måske ikke på bønner som en hurtigt voksende grøntsag, males de fleste sorter kan høstes på mindre end 60 dage. Stangbønner vokser på planter, der vokser ud og har brug for støtte for at vokse op.

Bush bønner producerer ikke vinstokke og kan vokse lige så godt i jorden eller i en container. Du kan finde bønner i alle mulige sorter og farver, fra gule voksbønner til lilla bønner.

Ærter

Ærter er en anden grøntsag, som de fleste mennesker nyder. Uanset om du kan lide sukkerærter, sneærter, søde ærter eller sorte øjne, skal du vide, at du hurtigt kan dyrke dem.

De fleste sorter af ærter kan høstes på mindre end 60 dage. Når du først har høstet ærter, vil planterne fortsætte med at producere hele sæsonen.

Hurtigt voksende vegetabilske planter

grøntsager, der vokser i havesengenVoksende grøntsager behøver ikke tage en evighed. Mange af de grøntsager, du ser på landmandens markeder om sommeren, kan dyrkes hurtigt derhjemme.

Hvis du virkelig er knust for tid og vil se, hvor grøn din tommelfinger er, skal du starte med nogle enkle, hurtigt voksende grøntsager som radiser eller mikrogrøntsager.

Hvis du har lidt mere tid og vil dyrke nogle rigtig smagfulde grøntsager, så prøv agurker eller courgette. Jo hurtigere du får disse frø i jorden, jo hurtigere har du lækre grøntsager på bordet!

Dagens indlæg om hurtigtvoksende grøntsager leveres af Shelby DeVore, grundlæggeren af ​​Farminence [https://farminence.com]. Shelby har en MS i landbrug og er tidligere landbrugslærer. Hun har mere end 20 års erfaring med at dyrke lækre frugter og grøntsager. Hun bor i øjeblikket på en lille gård med sin mand, to børn og for mange dyr til at blive opført på hear.

Leave a Reply