Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan forbedres din jord 3 nemme trin

økologisk græsplæne

Kompost er min foretrukne ændring til forbedring af jord. Det gør tung jord lettere og forbedrer dræningen. I sandjord hjælper det med at bevare fugt. Og det bedste, du kan lave kompost derhjemme freed from cost.

At lære at forbedre din jord kan være en spilskifter for enhver gartner eller weekendkriger, der troede, at deres jord var umulig at vokse i. Uanset hvor du starter, her er three trin til at gøre enhver jord bedre.

At starte med dårlig jord behøver ikke at være en deal-breaker. Faktisk betyder det ikke noget, om du har umulig, tung lerjord, hvor vand bare sidder der, og det synes umuligt at grave eller løs sandjord, hvor vand hurtigt løber igennem. Læs videre for at lære disse three trin til at gøre enhver jord bedre.

Den fællesnævner til forbedring af jord

Din jord, enhver jord, består af en kombination af op til seks komponenter. I den perfekte verden har den nogenlunde lige retailer dele sand, silt og ler plus luft, vand og en lille mængde organisk stof (normalt mindre end fem procent, ofte meget mindre).

Males da du og jeg ikke bor i den verden, har vi sandsynligvis heller ikke perfekt jord.

I sandjord løber vand igennem, og vi kan ikke holde vores planter hydreret nok. I tung lerjord sidder vand bare der og kommer aldrig til rødderne eller når til sidst til rødderne, males bliver der og potentielt drukner dine planter og træer.

Dårligt snavs

Uanset hvor dårlig din jord er til at begynde med, kan tilføjelse af organisk materiale gøre enhver jord bedre.

Den gode nyhed er, at begge forhold kan forbedres for at gøre din jord mere gæstfri for de planter, du vil dyrke der.

Tre trin til forbedring af enhver jord

1. Tilføj organisk stof

Organisk materiale er den vigtigste ingrediens til at forbedre enhver jord. Det kan få tung lerjord til at løbe bedre, lettere at grave og ikke så hård eller klæbrig. Det kan også hjælpe sandjord med at holde bedre sammen og bevare mere fugt og næringsstoffer.

Tilføj organisk stof til kompost

En lille mængde organisk materiale tilsat jordoverfladen går langt. Jeg stræber efter omkring en tomme kompost eller andre ændringer to gange om året. Heldigvis går en lille smule langt.

Ironisk nok kan den samme enter (i de fleste tilfælde) skabe de nødvendige ændringer for dramatisk at forbedre det, du har, i det mindste over tid.

Lease praktisk, organisk materiale, som du lægger ind i din jord er alt, hvad der kommer fra jorden, som du kan vende tilbage til jorden, helst i dens nedbrudte (eller komposterede) tilstand.

Elementer udefra – strimlede blade, rådnet gødning, ormstøbning, græsafskæring, planterester, jordbark, træer og lemmer – er alle eksempler på organisk materiale.

Blade

Jeg elsker naturens gave til gartnere hvert efterår med alle bladene. Jeg samler og makulerer dem med en mulchklipper. De er en af ​​de allerbedste ting, du kan tilføje for at forbedre jord eller lave kompost.

Indefra er strimlet papir, papirhåndklædruller, plantebaserede madrester, kaffegrums og mere alle gode kandidater til kompostbunken.

Mens du kunne tilføje disse ting direkte til din jord, er det bedst at opbevare disse ingredienser et eller andet sted på din ejendom i en bunke eller skraldespand og lade dem nedbrydes først. Så når al den godhed er brudt ned til en uigenkendelig tilstand, er den klar til at gå ind i din havejord og straks gå på arbejde.

Den netop beskrevne proces er essensen af ​​at fremstille kompost – det samlede produkt af alt dette kombinerede organiske stof, der nedbrydes massevis, og den eneste bedste ingrediens til forbedring af enhver jord. Selvom det er en ganske enkel proces at fremstille det fra alle de ting, du allerede har inden i og uden for huset, er Den komplette data til hjemmekompostering en omfattende ressource, der tager dig langt længere.

Ormestøbning organisk kompost

Jeg kan godt lide at tilføje ca. en tomme komposteret organisk materiale to gange om året til alle mine senge og arbejde det let ned i jorden. Ormestøbning (ormegødning) er en af ​​mine yndlingsingredienser.

Du kan også købe mængder af organisk materiale i poser eller i bulk i kind af færdig kompost, naturlig træbarkflis eller strimlet bark, bladaffald, svampekompost, ormstøbning og mere.

Så hvorfor fungerer organisk materiale så godt for begge ekstremer i jorden? Svaret ligger i det levende netværk af jordorganismer, der udvikler sig i denne masse af biologisk nedbrydelig godhed. Selve organismerne, der nedbryder råmaterialet i jordpartikler, er dem, der skaber ingredienserne, der gør det muligt for disse partikler at binde sig sammen i forskellige størrelser. Til gengæld skaber de lommer med plads til luft og vand til at samle og bevæge sig, og for at rødder lettere kan udvides.

I kraftigt ler gør introduktionen af ​​organisk materiale jord mindre tæt. Rødder kan sprede sig mere og trække vejret. Vand dræner bedre, males alligevel er der nok nok til at være tilgængelig længere.

I løs jord deler retailer sandpartikler nu plads med mindre klæbrige partikler, der skaber variable størrelser og reducerer plads mellem partikler under overfladen. Det skaber større vand- og næringsstofkapacitet, som ellers ville passere igennem, før de blev brugt.

I begge tilfælde får de organismer, der lever og trives i organisk materiale, en kulhydratrig diæt, der udskilles fra planterødderne og det omgivende stof. Til gengæld producerer disse milliarder af mikroskopiske levende organismer næringsstoffer i en opløselig kind, der opbevares på jordpartikler, som planterødder kan tage op efter behov.

Det er symbiose på sit bedste, alt sammen takket være at give planter mere af det, de har brug for, samtidig med at det hjælper os med at få mere af det, vi ønsker.

2. Få en jordprøve

Selvom dette let kan være trin 1, vil jeg gerne have, at dette sker, når jeg har tilsat organisk materiale. Du kan ikke gå galt ved at tilføje organisk materiale til din jord – nogensinde. Den enkle coping with at tilføje organisk stof tilbage i jorden vil øge næringsstofferne som en del af det. Males ved at udføre jordprøven efter dette har du en likelihood for at medtage, hvordan de nye organiske ændringer har påvirket jordens kemi til det bedre.

jordprøve

En jordtest, du får gennem din amtsudvidelsestjeneste, er en lille investering, der giver værdifuldt afkast med de oplysninger, du har brug for for at optimere vækstbetingelserne under overfladen. Jordtest fra udvidelsestjenesten er gennemsnitligt omkring $ 15 og det er det værd!

Males det er ikke slutningen på historien. Selvom din jord er næringsstof nok, medmindre jordens kemi er i steadiness, vil nogle af disse næringsstoffer være kemisk utilgængelige. En jordtest hjælper dig med at fortælle dig, hvad du skal gøre for at forbedre det.

Afhængigt af hvor du bor, vil jorden have en tendens til naturligt sur eller alkalisk. Den bedste måde at vide, hvilken sort jord du har, og hvordan du kan bringe den i ideel kemisk steadiness fra et pH-synspunkt, er at få en jordprøve.

Mens en jordprøve måske ikke direkte hjælper med at forbedre struktur af din jord (så den binder bedre sammen i løs jord eller lettere går i stykker i tung jord), vil det hjælpe dig med at finjustere din jords kemiske steadiness.

Når du er i stand til at justere pH-niveauet, gør det jorden, som du har bedre til at stille næringsstofferne i jorden til rådighed for dine planter. For mig er det den vigtigste læsning i rapporten og en let at løse for at bringe de optimale forhold.

three. Fortsæt med at tilføje organisk stof

Det er vigtigt at huske på, at mens tilsætning af organisk materiale er afgørende for jordens sundhed, er det ikke noget, du bare anvender eller blander på én gang og glemmer det. Den bedste jord er den slags, der fortsat får periodiske anvendelser af yderligere ændringer.

organisk stof

Når organisk materiale er føjet til jordoverfladen, kan du enten lade det være alene på overfladen (males dække med barkflis) eller let vende det til de øverste 4 inches af jorden.

Selvom det ikke kræves, at du arbejder med det organiske stof i jorden hver gang, skal du være i tankerne om i det mindste konstant at se efter muligheder for at få det på jordoverfladen.

Moder Naturs hær af mikroskopiske organismer, leddyr og regnorme vil gøre arbejdet med at nedbryde det og tage det dybere ned i jorden lige hvor det er nødvendigt. Males hvis du kan arbejde det i toppen af ​​flere inches af eksisterende jord, går det hurtigere til arbejde og reducerer eksponeringen på overfladen. Hvis du kan gøre det, tager Moder Natur det derfra.

økologisk græsplæne

Min græsplæne har aldrig set bedre ud, da jeg konsekvent har tilføjet en topdressing af hestegødning og certificeret kompost hvert efterår.

Nogle enkle måder, hvorpå jeg tilføjer organisk stof hele året, inkluderer:

  • Brug en klippe til at klippe græsset direkte til overfladen, hver gang jeg klipper.
  • Makulering af efterårsblade med den samme plæneklipper og spredning af dem på min græsplæne eller opbevaring af dem i en kompostbunke for at nedbrydes til senere brug.
  • Spredning af velkomposteret hestegødning over min græsplæne en eller to gange om året (velkomposteret gødning brænder ikke din græsplæne og indeholder færre levedygtige ukrudtsfrø).
  • Køb af bulk kompost (eller certificeret kompost) og distribuer over overfladen af ​​dine græsplæner og senge.
  • Tilføjelse af en organisk gødning, der fremmer vækst over og under jorden uden at skade de eksisterende jordorganismer med et saltbaseret produkt som syntetisk gødning. (Jeg bruger Milorganite® – langsom frigivelse og ikke-brændende, der føder planter og jord).

Uanset hvor dårlig din jord er, ved at følge disse three enkle trin vil det gøre det bedre. Bare fortsæt med at arbejde på at forbedre det over tid. Det er ikke en engangsrettelse, males snarere en proces. Med tiden vil du blive godt belønnet for din indsats.

Hyperlinks og ressourcer

Episode 016: Komposteringsvejledning A til Å: Den hurtige og beskidte på alt Kompost

Afsnit 026: Brug af blade som barkflis og kompost (og hvorfor blade skifter farve og skur)

Milorganite®

Leave a Reply