Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan forhindres Blossom End Rot

Vokser en sund og rigelig have er en drøm for alle gartnere. Uanset hvad din grund er til at dyrke en køkkenhave, vil du dyrke masser af smukke grøntsager. Det kan være en bummer når blomstre ende rådne hæver sit grimme hoved i din køkkenhave. Lad os story om, hvad blomsten er rådne, og hvordan man forhindrer det.

Hvad er blossom end rot?

Blossom ende rådne viser sig som en grim, mørk farvet læsion på grøntsagsendens ende. Det ses mest som et mørkt, vådt udseende sted på tomater, squash eller peberfrugter. Selvom disse er de mest almindelige planter, der udvikler enderot, er de ikke de eneste, der kan påvirkes. Enhver grøntsag, der udvikler sig fra en blomst, kan teknisk ende med at blomstre slutter rådne.

Vævet i blomstrende vil udvikle en læsion, der er mørkebrun eller kind og ser våd ud. Blomsterenden er enden længst væk fra plantens stamme.

Blossom end rot resulterer normalt ikke i en hel frugt, der er dækket af en læsion, males det kan skabe en rådnet bund, der kan dække op til halvdelen af ​​frugten. Berørt squash krymper og bliver lysegul, hvis de udvikler enderød i blomsten.

Den læsion, der udvikler sig på grund af enderød i blomsten, skaber et åbent sår. Dette åbne sår gør det muligt for patogener som bakterier og svampe at komme ind i frugten og forårsage yderligere skade. Hvis du nogensinde har skåret en grøntsag, der havde enderot af blomsten, og den så muggen ud eller skrumpet inde, havde grøntsagen sandsynligvis en sekundær infektion i gang på grund af det åbne sår, som blomstreendet skabte.

Hvad er årsagen til, at blomsten slutter rådne?

Blossom end rot kan se ud som en grim infektion af en slags, males det er slet ikke en infektion. Blossom end rot er faktisk resultatet af en calciummangel i planter. Calcium er et næringsstof, som planter har brug for. Calcium bruges til at fremme sund blomstring og frugtudvikling. Uden tilstrækkeligt calcium vil frugtbare grøntsagsplanter ikke være i stand til at udvikle sig korrekt, og der opstår rotrot i blomsten.

Calciummangel kan forårsages på et par forskellige måder. Calcium er et nødvendigt næringsstof, som planter har brug for, males det er svært for mange planter at få og bruge effektivt.

Den væsentligste årsag til calciummangel, og dermed rotten på enderne i blomsten, skyldes mangel på calcium i jorden. Hvis der ikke er nok calcium i jorden, kan planten ikke tage det, den har brug for.

Nogle gange er der rigeligt med calcium i jorden, males planten kan ikke absorbere det ordentligt. Calcium absorberes gennem de samme kanaler, som magnesium, kalium og ammonium absorberes. Alle disse er nødvendige næringsstoffer, som planter har brug for.

Da de alle absorberes på samme måde, kan de nogle gange konkurrere med hinanden for at blive taget op af rødderne. Hvis der er for meget magnesium, kalium eller ammonium i jorden, absorberes calcium ikke i høje koncentrationer, og der vil opstå rotrot i blomsten.

Andre ydre forhold kan forhindre, at calcium absorberes. Tørkeforhold og mangel på jordfugtighed kan forhindre, at calcium absorberes. For meget jordfugtighed eller vandtætte rødder kan forhindre, at calcium også absorberes.

En udsving i jordfugtighed påvirker også, hvor godt calcium absorberes. Da calcium absorberes gennem rødderne, kan enhver skade på rødderne forstyrre absorption af calcium.

Calcium er også svært at bevæge sig gennem planten. Dette lyder fjollet, i betragtning af hvor kritisk calcium er for korrekt reproduktion for planten. Når det er sagt, er det vanskeligt for en plante at flytte calcium fra bladene til frugten, hvor det er nødvendigt. Det kan være endnu sværere for en plante at flytte calcium op fra rødderne gennem stænglerne til frugten, hvor det er nødvendigt.

Mængden af ​​fugtighed i luften og vinden kan forstyrre transpirationshastigheden, hvilket påvirker hvor godt planten kan flytte calcium fra bladene til blomsterne og frugten.

Husk at nutidens vegetabilske planter er meget høje og giver konstant konstant stress for at producere. Denne konstante belastning holder de interne anlægssystemer hårdt, inklusive de systemer, der er ansvarlige for at flytte calcium.

Hvordan du kan forhindre, at blomsten slutter rådne

Nu hvor du ved, hvad der forårsager roten af ​​blomstre, lad os story om, hvordan du forhindrer det. Da blomsterråd er et andet navn for calciummangel i planter, er den åbenlyse behandling og forebyggelse at give calcium.

Du ved muligvis ikke den nøjagtige årsag til, at blomsten slutter rådner i dine planter, medmindre du har foretaget en jordprøve. Du ved muligvis ikke, om din jord har calcium, eller om jorden har andre næringsstoffer, der konkurrerer med calcium. En jordprøve kan give dig en bedre forståelse af, hvorfor dine planter udvikler enderot. Males selvom en jordprøve kan være gavnlig, kan den være tidskrævende. Hvis du er i den tykke vækstsæson, har du muligvis ikke tid til at vente på resultaterne fra en jordprøve.

Den nemmeste måde at behandle blomsterråde i vækstsæsonen er at bruge en bladspray som Bonide Tomat og Blossom Set Spray. Denne klar til brug spray kan sprøjtes direkte på blade, blomster og frugt. Ikke kun vil det hjælpe med at skabe sundere blomster og frugter, males det har vist sig også at forbedre kvaliteten af ​​frugten.

Bonides Tomato and Blossom Set Spray kan reducere den tid, det tager for dine planter at udvikle frugt. Nogle gartnere har bemærket, at Bonides Tomat- og Blossom Set Spray har hjulpet med at modne deres tomater så meget som three uger hurtigere!

Hvis du leder efter den perfekte måde at forhindre, at blomsten slutter rådne og øger den samlede produktivitet af dine tomatplanter, er dette det værktøj, du har brug for. Dine tomater og andre blomstrende rotteplagede planter vil takke dig. Brug det sikkert i alle haver og på alle planter, der kan udvikle calciummangel og blomstre slut rådne.

Mange calciumtilskud til planter sælges i en koncentreret formel og skal blandes med vand. Det Tomat og Blossom Set Spray er forblandet, så det er ikke nødvendigt at måle og gætte. Sprøjt simpelthen dine tomat- og grøntsagsplanter og høst den smukkeste frugt, du nogensinde har dyrket.

Blossom end rot kan krybe op på dig hvert år, så det er en god ide at ændre din jord, hvis det er nødvendigt. Knuste æggeskaller, kalksten og gips kan tilføre calcium til jorden. Få altid din jord testet, før du ændrer jorden for at sikre, at du tilføjer de korrekte ændringer. Husk, bare fordi dine planter udvikler enderødning af blomster, betyder det ikke, at din jord mangler calcium. En jordtest er den bedste måde at bestemme årsagen på.

Dette indlæg blev skrevet af Shelby DeVore, grundlæggeren af Farminence. Shelby er en lidenskabelig gartner med 20+ års erfaring med havearbejde og dyrkning af mad derhjemme. Hun bor i øjeblikket i West Tennessee på en 14 hektar stor gård med sin mand, tre børn og for mange dyr til at blive opført på concentrate.

Leave a Reply