Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan fryser du grøntsager fra din have

producere skåret og organiseret i køleskab

Frysning er en glimrende måde at bevare grøntsager og frugt, som du dyrkede i din have. Du har muligvis plantet grøntsagsfrø med den hensigt at vokse nok til at brødføde din familie i hele året, eller måske startede du et par mere tomatfrø end du havde brug for og nu har brug for at bevare de overskydende tomater. Uanset hvad er frysning en fantastisk måde at gemme din mad til senere brug, og det kræver ikke noget specialudstyr.

Hovedkravet er beholdere til de grøntsager, du vil bevare. Du skal bruge stive frysebeholdere af plast eller fleksible fryseposer i plast. Du kan også bruge dåse glas til at fryse ned. Brug ikke almindelige glas krukker, da de kan knuses i kulden. Brug heller ikke papirbeholdere, som kan tillade tab af fugt i forbrændingen af ​​mad og fryser.

producere skåret og organiseret i køleskab

Vælg altid dine grøntsager på deres højeste vækst og smag. Du ventede tre år på aspargesfrø du voksede til at udvikle dig til retailer planter nok til at høste fra. Der er ingen mening i at bevare aspargespyd, når de er begyndt at blive træagtige og hårde. Lad dem vokse videre og lave større planter næste år. Det samme gælder for alle grøntsager. Hvis du ser, har du plantet for mange majsfrø, bønner eller ærter, som du kan spise så hurtigt som de modnes, skal du begynde at fryse, før de er forbi deres højdepunkt.

De fleste grøntsager skal blancheres, før de fryses. Dette er en proces med nedsænkning af grøntsagen i kogende vand. Formålet er ikke at tilberede maden, males at opvarme den nok til at stoppe virkningen af ​​enzymer, der forårsager tab af smag, farve og struktur. Du kan dampblanchere; det tager canine længere tid. Forsøg ikke at blanche dine grøntsager i mikrobølgeovnen. Resultaterne er normalt ujævne og kan sandsynligvis medføre lavere kvalitet eller forkælet mad.

blancherende bønner

Når du har høstet maden fra din have, skal du vaske den grundigt med rent, koldt vand. Skær grøntsager som bønner eller gulerødder, som du foretrækker. Kog en stor kedel vand kogende. Tilsæt grøntsagerne i en lille nok mængde, så vandet koger tilbage på få minutter. Start ikke timingen, før vandet koger igen.

Den tid, du bliver nødt til at blanche, varierer afhængigt af typen af ​​grøntsager og den måde, du tilbereder den på. En skåret gulerod vil kræve mindre tid end gulerødder, der er klumpede. Brug retningslinjerne for timing i en velrenommeret konservering og frysebog eller online-side. Når du har nået den nødvendige blancheringstid, vil du stoppe tilberedningsprocessen så hurtigt som muligt. Få en stor gryde eller skål fyldt med isvand for at afkøle grøntsagerne så hurtigt som muligt. Når det er afkølet, sil dem ud af vandet og spred det på et rent håndklæde for at tørre det overskydende vand.

opbevaring af afskårne produkter i køleskab

Der er to måder at fryse dine grøntsager på, når de er tørre fra alle synlige dråber vand. Den første metode er sandsynligvis, hvad du ville forvente – du kan straks pakke dem i beholderne og sætte dem i fryseren. For nemheds skyld skal du bruge beholdere, der kan rumme det beløb, du bruger til dit familiemåltid. Den anden metode er at sprede dine blancherede og tørrede grøntsager på et kiksark. Læg cookie-arket i fryseren, indtil grøntsagerne er frosne. Læg de frosne grøntsager i en stor frysepose eller beholder. Bakkeemballeret mad fryser ikke, males forbliver løs. Når du er klar til brug, kan du bare fjerne det beløb, du har brug for hver gang.

Mærk altid dine beholdere med navnet på grøntsagen, mængden i pakken og den behandlede dato. Det er også nyttigt at registrere et eller andet sted over al konservering og frysning, du laver. Hvis du f.eks. Har behandlet majs, skal du medtage datoen, hvor mange majsører du startede med, og hvor mange pakker majs du endte med efter bearbejdningen. Det beløb, du lægger i hver container, skal også noteres. Hvis du har disse oplysninger, næste år – hvis du ikke havde nok til at gøre det hele året – har du en ret god idé om, hvor meget mere majs du har brug for. Det samme gælder, hvis du stadig har meget tilbage fra sidste år. Ved at holde styr på mængden af ​​majs, du har i hver beholder, kan du justere mængden op eller ned afhængigt af, om du havde madrester til hvert måltid, eller om du ønskede, at der var lidt mere.

Frysning af dine grøntsager til brug om vinteren er så givende og tilføjer bestemt din fødevaresikkerhed. Der er intet bedre end en smag af sommer midt i den kolde vintersæson!

Leave a Reply