Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan gennemføres en bioassay-test Kontroller for herbicider

Bønner i mistænkt dræberkompost

Gennemførelse af en bioassay-test er en måde at afgøre, om komposteret hestegødning indeholder vedvarende herbicider, der vil være skadelige for planter. Det er ikke så kompliceret, males der er et par trin at følge for at sikre pålidelige resultater.

Når forurenet hestegødning er blevet føjet til dine havesenge, vil det skabe problemer, der tager år at overvinde. Jeg lærte dette på den hårde måde, og jeg vil gerne have, at du lærer af min fejltagelse.

Joe med tomatplanter

En bioassay-test er ikke kompliceret, og der kræves ikke noget specielt udstyr.

Hvorfor udføre en bioassay-test

Mens komposteret hestegødning kan være en stor kvælstofrig ændring for havejord, kan den forkerte hestegødning være ødelæggende for planter. Problemet starter, når en hest får fodret hø, der er blevet behandlet med vedvarende bredbladede herbicider. Disse herbicider nedbrydes ikke i hestens fordøjelseskanal og nedbrydes muligvis ikke efter en sæson i en kompostbunke. Hvis den komposterede gødning føjes til en have, vil herbiciderne dræbe grøntsager og andre planter.

Ifølge US Composting Council kan vedvarende herbicider forblive i gødning i tre måneder til tre år, hvis ikke længere, før de nedbrydes til inerte forbindelser. I min have forårsagede forurenet gødning problemer i hearth år.

Måske stammer den gødning, du planlægger at bruge, fra heste, der aldrig blev fodret med hø behandlet med vedvarende herbicider. Eller måske nedbrydes gødningen længe nok til, at herbiciderne er blevet inaktive. Uanset hvad ved du ikke, om gødningen er risikabel, før du har plantet noget i den.

Tomatplante beskadiget af dræberkompost

Disse tomatplanter blev plantet i forurenet jord.

Start med en ren kontrol

For at teste, om komposteret gødning er forurenet eller ej, skal du blande den med jord og plante noget i den. Males hvad hvis jorden var forurenet på en eller anden måde? Det er her “kontrol” kommer ind.

En bioassay-test starter med jord fra en pålidelig kilde, som du ved er fri for vedvarende herbicider.

Når jeg har brug for jord til kontrol, bruger jeg jordthree, en humuskompost skabt i en komposteringsproces med høj varme ved hjælp af græsklip, hvedestrå og ko-gødning. Jeg har brugt dette produkt i årevis, og jeg ved, at jeg kan stole på det. Du kan bruge ethvert jordbundsprodukt i poser, eller du kan få bulkjord fra en betroet leverandør.

Kontrolgruppe og eksperimentel gruppe

Kontrolgruppen indeholder kun din pålidelige jord. Den eksperimentelle gruppe vil indeholde den pålidelige jord plus nogle af den komposterede gødning.

Start med kontrolgruppen, mærkning af hver gryde (inklusive plantedato), så du ikke forveksler prøverne for dem i eksperimentgruppen senere. Plant hver krukke med kimplanter af samme kind, der er omtrent samme størrelse. Flyt potteplanterne ud af vejen, inden du går videre til eksperimentgruppen for at undgå enhver risiko for krydskontaminering.

Den eneste variabel i eksperimentgruppen bør være, at potterne er fyldt med den komposterede hestegødning blandet med pålidelig jord blandet i et forhold på 50-50. Gryderne og kimplanterne skal være nøjagtigt de samme som dem, der anvendes i kontrolgruppen.

Jeg bruger tomatplanter i mine bioassay-tests. Du kan udføre en bioassay-test ved hjælp af frø, males det tager længere tid at få resultater. Jeg foretrækker at bruge kimplanter, for så snart rødderne begynder at vokse ud, vil planterne begynde at vise tegn på problemer med den jord. Hvis du beslutter dig for at bruge frø, er bønner et godt valg, fordi de spirer og vokser hurtigt.

Tomatplanter mærket til bioassay-test

Start med kontrolgruppen og mærk den, og flyt den derefter af vejen, inden du potter eksperimentgruppen for at undgå krydskontaminering.

Identificering af problemer forårsaget af forurenet jord

Hvis blandingen 50-50 er fri for herbicider, vil kimplanter elske det. Gødningen giver masser af frugtbarhed, som planterne vil nyde. Males hvis der er et herbicid til stede, ved du det snart.

Planter, der er ramt af forurenet jord, vil se forkrøblede ud eller have blade, der ser deforme eller virkelig små ud. Se også efter ny vækst og farve, og hvis hovedstammen er splittet. En sammenligning side om side af kontrolgruppen og eksperimentgruppen vil afsløre, om planterne ser ud som sunde planter.

Med kimplanter ser du højst tegn på problemer inden for to uger. Med frø skal du vente på spiring, spiring og rodudvikling – hvilket kan tage tre eller hearth uger.

Hvis gødningen var forurenet, har du ofret et par kimplanter for at udføre denne test. Det er en træk, males tro mig, at det er bedre end at forurene dine havebede.

Bønner i mistænkt dræberkompost

Bønnefrø eller kimplanter er gode kandidater til en bioassay-test. Disse bønner viser tegn på herbicidskader.

Hyperlinks og ressourcer

029-Mine fem største havearbejdsfejl nogensinde (og hvad jeg lærte af dem)

joegardener Weblog: Kompostering i baghaven: En simpel opskrift til at lave god kompost

joegardener Weblog: Den komplette data til hjemmekompostering

joegardener On-line Gardening Academy: Populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; start af frø og mere.

joegardener On-line Gardening Academy Perfekt jordopskrift mesterklasse: Lær hvordan du skaber det perfekte jordmiljø til blomstrende planter.

joegardener On-line Gardening Academy Rising Epic Tomatoes: Tomatekspert Craig LeHoullier slutter sig til mig i at lede dette kursus om, hvordan man dyrker sundere, produktive tomatplanter og hvordan man kan løse tomatdyrkningsproblemer.

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

gårdhaver Pinterest

joegardener Twitter

joegardener.com/england

Voksende en grønnere verden®

US Composting Council: Persistent Herbicide Incident Reporting Sort

US Composting Council: Persistent Herbicide Information

Offentliggørelse: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os, og kompensation er ikke en påvirkende faktor for deres inkludering her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for skrivningen har Joe Lamp’l professionelle relationer med følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Rooster, Corona Devices, Milorganite, Soilthree, Exmark, Greenhouse Megastore, Organisk frø med høj klipning, Territorial Seed Agency, Wild Alaskan Seafood Discipline og TerraThrive. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply