Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan gødes tomatplanter rigtigt! Dyrk din største og bedste afgrøde nogensinde

Leder du efter en fantastisk måde at befrugte dine tomatplanter på i år for at dyrke din største og bedste afgrøde nogensinde? Vi har dig dækket af dagens artikel!

Tomater er en af ​​de tungeste fødere af alle grøntsagsplanter i haven. Ikke kun kræver de kvælstof, fosfor og kalium for at vokse og udvikle sig, males de har også brug for calcium, magnesium og en række andre mikronæringsstoffer for at trives og producere.

Desværre, uanset hvor rig og frugtbar din jord måtte være, er der sjældent nok næringsstoffer til rådighed til at drive en hel sæson vækst til det fulde potentiale. Det vil sige uden at give dine planter et lille improve af gødning.

bedste måde at befrugte tomatplanter på
Young tomatplanter har brug for lidt tid i jorden for at etablere deres rødder, før de befrugtes. Males når de gør det, kan en let og jævn dosis energi føre dem til en stor afgrøde.

Når der leveres en korrekt afbalanceret gødning til tomatplanter, kan det gøre en enorm forskel i deres helbred og produktivitet.

Males lige så vigtigt som at vælge den rigtige gødning er at vide, hvor meget du skal bruge, og hvor ofte den skal påføres. Giv ikke dine planter nok næringsstoffer, og de vil kæmpe for at vokse og producere.

Males på den anden aspect, giv dem for meget magt på én gang eller for ofte, og det får dem til at koncentrere al den ekstra energi på kun at producere ny vækst og løv. Alt på bekostning af at skabe yderligere blomster og tomater.

Den bedste måde at befrugte tomatplanter på

Så hvordan ved du, hvad du skal befrugte med, og hvor ofte skal du anvende det? Svaret på disse spørgsmål er lettere (og billigere) end du måske tror.

I de sidste 7 år har vi valgt en langsom og stabil metode til at befrugte vores planter. Og det har bestemt gjort vidundere til at producere en kofangerafgrøde år efter år.

staking tomater - hvordan man bedst planter tomater
Langsom og jævn gødning kan hjælpe med at drive dine planter til en stor høst. Tomatplanter drager stor fordel af hyppigere, males mindre kraftige doser af energi. Dette hjælper med at forhindre dem i at vokse for hurtigt og producere mere løv end frugt.

Det hele handler om at bruge en flydende gødningsmetode. Og ved at anvende det i en lavere dosis, males på en mere regelmæssig basis. Ikke kun giver det planterne de næringsstoffer, de har brug for, males med en jævn, langsom hastighed, der giver mulighed for stærk, males reguleret vækst.

Her er et kig på, hvordan vi befrugter vores planter sammen med timing og styrke for hver dosering:

Hvorfor flydende gødning fungerer bedst – Sådan gødes tomatplanter rigtigt!

Der er bestemt mange valg for befrugtning af tomater. Fra granulære blandinger til pulvere, flydende koncentrater og mere, kan udvælgelsen være noget forbløffende. Males for os, især når det kommer til gødning af tomater og andre vegetabilske planter, er flydende gødning den ideelle løsning.

Vi har altid været delvis flydende gødning af nogle få meget vigtige årsager. For det første kan næsten alle flydende gødninger absorberes på to måder gennem rødderne og gennem løvet. Og den dobbelte dosis godhed betyder, at planter hurtigt får den energi, de har brug for.

For vores tomater stoler vi på kraften i flydende kompostte! Ikke alene er det freed from cost at fremstille fra vores egen kompost, den er fyldt med de næringsstoffer, som tomater har mest brug for.

Endnu bedre er det canine, at de kan anvendes som en del af din vandingsrutine, hvilket giver planterne fugt og næringsstoffer på samme tid.

Valg af den bedste flydende gødning

Der er nogle gode helt naturlige flydende gødningsmuligheder på markedet. Nogle, som Espoma Tomato Liquid Plant Meals, er endda skabt med tanke på tomater.

Males vores valgte flydende gødning er og vil altid være kompostte. Ikke kun er det 100 procent naturligt og organisk, det er nemt at fremstille og anvende. Derudover, hvis du har din egen kompost ved hånden, er det helt freed from cost at lave! (Se: Sådan laver du utrolig hjemmelavet kompostte)

Kompostte er fyldt med den perfekte blanding af næringsstoffer, der hjælper tomatplanter med at trives. Næringsstoffer, der absorberer let og hjælper med at drive en afgrøde til en høst, som drømme om grøntsagshave er lavet af!

Lyt til vores podcast om, hvordan man laver hjemmelavet kompostte!

Males en ting er sikkert, uanset om du bruger en kommerciel flydende gødning eller kompostte – gødning med en flydende tilgang er svaret.

Alt der er tilbage til stor succes er at vide, hvornår man skal befrugte dine tomatplanter, hvor meget man skal bruge – og hvor længe man skal anvende den.

Hvornår skal man gødes – Sådan gødes tomatplanter rigtigt!

Sammen med at bruge den rigtige gødning, at vide hvornår den skal påføres, og i hvilken styrke er de to sidste nøgler til at dyrke en kofangerafgrøde af tomater.

Det er bedre at give dine planter en regelmæssig, males mindre potent dosis end blot et par retailer doser. For os betyder det at bruge vores flydende gødning i halv styrke og anvende den hver 10. til 14. dag.

Til vores kompostte blander vi simpelthen en liter te med en ekstra gallon vand inden påføring. Hvis du bruger kommerciel flydende gødning, skal du bare blande halvdelen af ​​den anbefalede styrke inden påføring.

Raised Row Garden
Som du kan se i baggrunden, virker kompostte vidundere ved at dyrke sunde og retailer tomatplanter. Det fungerer også ganske godt på peberplanter (i forgrunden) for at fremme sunde rødder, robuste stængler og højt producerende planter.

Denne lave dosis forhindrer planter i at vokse for hurtigt. Males det holder også en konstant forsyning af næringsstoffer, der kommer til planterne hele tiden. Begge er absolut enorme til dyrkning af tomatplanter, der producerer!

Hvor længe skal jeg forsyne mine planter med gødning?

Det er vigtigt at lade dine planter etablere sig lidt i jorden inden gødning. For transplantationer betyder det, at de kan tilpasse sig ca. 10 dage i jorden efter plantedagen.

Hvis du tilfældigvis vokser dine planter direkte fra frø, skal du lade planterne vokse mindst 4 til 6 tommer høje over jorden, inden de begynder at befrugte.

Når de er etableret, skal planter befrugtes hver 10. til 14. dag i de første 10 til 12 uger. Når du bruger en flydende gødning, er det bedst at gøre det om morgenen, så solens stråler ikke brænder noget løv.

hvornår man skal befrugte
Når dine tomatplanter begynder at producere større frugt, og den begynder at modne, er det tid til at stoppe gødningen. Gødning for despatched i sæsonen kan faktisk sænke udbyttet i stedet for at forbedre dem.

Vi bruger ca. 1/eight gallon pr. Plante til små transplantationer i starten. Når de fortsætter med at vokse og udvikle sig, øger vi mængden pr. Plante til 1/4 – 1/three gallon for hver tomatplante.

For at anvende skal du bruge ca. en tredjedel af din dosis til at vandre løvet og hæld resten rundt om rodzonen på hver plante. Igen er skønheden ved flydende gødning, at planten absorberer både gennem sine rødder i jorden og gennem bladhandling by sine blade.

Hvornår skal man stoppe gødning

Når planter når det punkt, hvor de begynder at frugte tungt og begynder at modne den første af afgrøden, holder vi op med at befrugte. Vi gør dette for at lade planten koncentrere sin energi på frugtning og modning.

Desværre vil befrugtning af planter senere på året få dem til at bruge den overskydende energi til at dyrke mere løv og ikke producere flere blomster. For de fleste planter betyder det at stoppe al gødning efter cirka 12 uger i jorden.

Alt i alt modtager vores planter i alt 5 til 6 doser gennem sæsonen, inden vi normalt holder op med at befrugte. Det har bestemt været en formel, der har fungeret som en charme.

Her er at befrugte dine tomatplanter i år og dyrke din bedste afgrøde nogensinde! Glad havearbejde, Jim og Mary.

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! Hvis du vil modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, kan du tilmelde dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply