Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan hjælper du med at kæmpe tomatplanter

Kæmper dine tomatplanter lidt og har brug for lidt voksende hjælp? Virker de svage, sløve – eller bare triste når de sidder i jorden?

Mange steder har dette været et hårdt tidligt voksende år for haver og gartnere. Især for dem der elsker at dyrke tomater.

Mange områder er blevet oversvømmet med kraftig regn, oversvømmelse og køligere temperaturer. Hele tiden har andre regioner haft at gøre med overdreven varme og tørke. Males hvis din afgrøde tilfældigvis hænger lidt bagud på grund af de skøre forhold – skal du ikke opgive håbet endnu.

hjælp kæmpende tomater
Unge tomatplanter kan kæmpe for at starte af mange grunde. Koldt vejr, tørt eller vådt vejr og endda for meget varme kan alle forårsage tidlige voksende problemer. Males heldigvis kan de alle overvindes med bare en lille smule ekstra pleje.

For det første er der stadig masser af voksedage tilbage i sæsonen for at få denne afgrøde vendt rundt. Og da juli og august ankommer med vejret, tomater elsker mest, med kun to enkle tip kan du sætte din afgrøde i gang – og få dine tomatplanter til at vokse som vilde, før du ved af det!

2 enkle hemmeligheder, der hjælper med at kæmpe tomatplanter

Den hurtigste måde at genoplive en kæmpende tomatplante på er at give den et supercharged enhance af næringsstoffer. En der kan anvendes flere gange i løbet af en kort periode på to til tre uger for at få vores planter til at genoplive og trives.

Når unge planter er blevet oversvømmet med for meget eller for lidt regn eller for koldt eller varmt vejr, har de problemer med at absorbere næringsstoffer fra jorden. Især når de er unge og mest sårbare.

Males ved at supplere dine planter med en kraftig næringsstof, kan du næsten altid starte deres vækst på en lynhurtig måde. Og i processen skal du sætte scenen for en utrolig tomathøst i midten og sene sæson.

flydende gødning - tomatplanter
Der er stadig masser af tid til at genoplive og aktivere dine planter for at få dem til at producere en stor høst. Unge tomatplanter, der kæmper, kan drage stor fordel af en kraftig dosis flydende næringsstoffer. Og når de tager afsted, følger en god høst helt sikkert.

Males inden du leverer den strøm, skal du sørge for, at dine planter har et par ekstra ting på plads, der kan hjælpe dem med at få mest muligt ud af disse næringsstoffer. Og det hele starter med at sikre, at dine planter er mulket korrekt for succes!

# 1 Mulching dine planter til succes – Sådan hjælper du med at kæmpe tomatplanter

Mulching af dine planter er langt en af ​​de vigtigste nøgler til at dyrke sunde, stærke og produktive tomater. Og hvis du ikke har mulket dem endnu, skal du helt sikkert gøre det nu.

Barkflis forhindrer ikke kun konkurrerende ukrudt i at tage fat, males giver også en række yderligere fordele. Det hjælper med at holde fugt i rodzonen og isolerer jorden mod varme eller kolde temperaturer.

Derudover kan det hjælpe med at forhindre jordbåren sygdom i at sprøjte op fra jorden nedenunder. Males hvordan og hvad du bruger til mulch kan gøre en stor forskel i din plantes succes.

hjælp kæmpende tomater
At lade jorden være bar under dine tomatplanter er en opskrift på katastrofe. Ikke kun kan jorden tørre hurtigt ud, ukrudt kan også hurtigt blive et disadvantage. Derudover kan jordbåren sygdom være lettere at sprede sig efter skylende regn.

Males barkflis handler bare ikke om beskyttelse. Når det anvendes korrekt, kan det faktisk være en del af opstartsløsningen for at vende din afgrøde.

Sådan hjælper du med at styrke kæmpende tomatplanter med den rigtige barkflis

Halm, strimlede blade og græsafskæringer er alle fremragende valg til at binde dine tomatplanter. Et tykt lag på fireside til 6 tommer af disse organiske materialer kan bestemt gøre tricket.

Males inden du anvender dette lag, kan du virkelig genoplive planter med en stadig mere kraftfuld barkflis nedenunder fra et af de bedste organiske materialer omkring – kompost!

Begynd med at placere et par skovlfulde kompost omkring hovedstammen på hver tomatplante. Vil du gøre det endnu mere kraftfuldt? Tilsæt også en kop ormestøbninger til komposten.

gødning af agurkplanter
Ormstøbninger er vidunderlige, når det kommer til gødning af tomater. De frigiver langsomt deres energi og hjælper med at genoplive og kraftværker sammen med komposten.

Kompost er den ultimative gødning med langsom frigivelse. Det er fyldt med næringsstoffer, som tomater elsker mest. Det samme kan siges om ormstøbning. Og når de to kombineres for at dække det omkring bunden af ​​en plante, sker der retailer ting! (Se: Ormestøbning – Den største hemmelighed for retailer grøntsager og blomster)

Den tunge mulching / sideforbinding af næringsfyldt kompost og støbning hjælper med at isolere plantens rødder fra den varme sommersol. Males vigtigere, det suger yderligere næringsstoffer ind i rodzonen hver gang du vander eller det regner.

Dobbelt mulching – Sådan hjælper du med at kæmpe for tomatplanter

Når du er færdig, skal du have en 2 ″ tyk barkring på ca. 6 til eight ″ i diameter omkring hver plante. Dette lag er i kontakt med jorden. Over toppen af ​​dette lag, og påfør derefter dit almindelige lag på halm, blad eller græs på mellem 6 og 6 tommer ovenpå – så er dine planter klar til forretning!

Hvis du allerede har mulket dine planter – kan du stadig tilføje kraftkompost og støbebark. Træk bare tilbage, påfør og påfør derefter den øverste barkflis igen.

staking tomater - hvordan man bedst planter tomater
Mulching af dine tomatplanter spiller en vigtig rolle i deres generelle sundhed og produktion. Barkflis holder ikke kun konkurrerende ukrudt i skak, males isolerer også jorden. Det kan også, når den rigtige barkflis bruger det – drive dine planter med energi.

En sidste nyttig råd er, at hvis du ikke allerede har gjort det, er det tid til at beskære bunden af ​​dine tomatplanter. Ikke kun vil det hjælpe med at gøre denne mulchproces lettere, det vil også hjælpe din plantes generelle sundhed og vitalitet.

Nu er det tid til at slå dine planter med et kraftfuldt, energifyldt slag! Og den bedste måde at gøre det på er ved at bruge en helt naturlig flydende gødning.

Strømforsyning med flydende gødning – Sådan hjælper du med at kæmpe tomatplanter

Flydende gødning er det hurtigstvirkende af alle gødninger. Og for planter, der mangler næringsstoffer, jo hurtigere du kan få dem til at absorbere kraften, jo hurtigere vil dine planter komme sig.

De leverer næringsstoffer til planter på to hurtige og kraftige måder: Den ene by plantens rodsystem, når den flydende gødning udvaskes i jorden. Og to gennem en proces kendt som bladabsorption. Bladabsorption er, når en plante absorberer næringsstoffer direkte gennem sine blade.

befrugtende tomater
Flydende gødning er en af ​​de hurtigste måder at få næringsstoffer til planter på. Planterne absorberer kraften gennem både deres rødder og blade, hvilket giver mulighed for hurtig vækst.

Der er nogle meget gode helt naturlige organiske gødninger på markedet, der er perfekte til at skabe hjemmelavede flydende gødninger.

Vores nye favorit til dette er Burpee Pure Tomato og Vegetable Water Soluble Plant Meals 6-2-Three. Det kan simpelthen blandes med vand og hældes på planter fra en vandkande eller kande.

Oprettelse af din egen gødning fra kompost – Sådan hjælper du med at kæmpe tomatplanter

Du kan også oprette din egen kraftige flydende gødning fra enten frisk kompost (kompostte), ormstøbning eller en kombination af begge.

Kompostte er en af ​​vores foretrukne flydende gødninger. Det er kraftigt, hurtigtvirkende og vigtigst af alt indeholder alle de næringsstoffer, som tomater elsker. Tilsæt ormstøbningen og bliver endnu bedre!

For at fremstille skal du placere frisk kompost i en spand på 5 gallon ca. 2/Three af vejen fra toppen. Tilsæt to kopper ormstøbninger til blandingen og fyld derefter spanden med vand.

Tjek vores podcast om, hvordan man laver utrolig kompostte til kraftværker!

Rør blandingen et par gange hver dag i løbet af et par dage. Derefter skal du bare sile og bruge. Du kan kassere resterne tilbage til din kompostbunke.

Brug begge væsker med en hastighed på ca. en fjerdedel til en halv gallon pr. Plante. Sørg for at hælde væsken både over løvet og omkring rodzoner. Se: Sådan laver du 4 retailer organiske flydende gødninger

Påføring af gødning

I en periode på 14 til 21 dage skal du påføre den flydende gødning hver Three. eller 4. dag til i alt 5 påføringer. Sørg for at påføre tidligt om morgenen eller senere om aftenen for at forhindre skoldning af bladene fra solen, der rammer væsken.

Det er forbløffende, hvordan dine planter på få uger pludselig kan begynde at vende hjørnet. Her er at vende dine kæmpende tomatplanter rundt med en lille TLC. Og hvis dine peberfrugter eller andre vegetabilske planter også kæmper – kan du give dem den samme behandling for at vende dem om.

Glad havearbejde – Jim og Mary

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! Hvis du vil modtage vores Three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, kan du tilmelde dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply