Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan holder du petunier blomstrende stærke

Vil du holde dine petunier blomstrende stærke, smukke og levende hele sommeren? Tro det eller ej, det er virkelig muligt ved at anvende et par enkle voksende concepts, der fungerer som magi!

Petunier er en af ​​de mest populære sommerenårige til at dyrke i blomsterbed, containere og hængende kurve. Fra efterfølgende sorter til bølgende petunier og mere kan de findes i en næsten endeløs variation for at udfylde næsten ethvert behov eller plads. Især når du overvejer deres brede vifte af farverige blomster!

Males som med mange etårige planter finder gartnere ofte deres petunier begynder at kæmpe midt på sommeren. Planter, der engang er helt dækket af blomster, og blomster begynder at have problemer med bare at holde deres løv i at blive brune.

holde petunier blomstrende
Petunier tilføjer stor farve og tekstur til enhver indstilling. Med et komplet sortiment af enkelt-, dobbelt- og brogede blomstrende stilarter komplimenterer de enhver indstilling. Ovenfor strømmer efterfølgende petunier over potterne som en perfekt ledsager til yderligere årlige beplantninger.

Desværre, inden for få uger efter de første tegn på problemer, uden hjælp, visner planter simpelthen væk. Den gode nyhed er i næsten alle tilfælde, det behøver simpelthen ikke at blive sådan!

Faktisk, når det kommer til at holde petunier trives hele sommeren, kan three enkle hemmeligheder virkelig gøre hele forskellen mellem at smide dine planter ud midt om sommeren eller nyde deres blomster i det sene efterår!

three enkle hemmeligheder, der holder petunier blomstrende hele sommeren

# 1) Gød – Langsom, stabil og konsekvent

Mere end noget andet har petunier brug for en langsom og stabil diæt af næringsstoffer for at fortsætte med at producere blomster og blomster.

Som en kraftig blomstrende årlig nedbryder petunier hurtigt de tilgængelige ressourcer i jorden omkring deres rødder. Og uden at genopfylde disse næringsstoffer, vil de uundgåeligt begynde at svækkes langsomt over tid.

holde petunier blomstrende
For at holde petunier blomstrende, skal du forsyne dem med energi. Ikke kun vil gødning hjælpe dem med at fortsætte med at dyrke godt løv, males det vil også hjælpe planten med at producere flere blomster og blomster.

Males den hemmelige nøgle til langsigtet succes er, hvordan og hvornår du genopfylder disse næringsstoffer. Desværre giver mange gødninger for meget strøm for hurtigt. Især når de er overbrugte.

Dette kan resultere i massiv blomstring og vækst i starten, males staver retailer problemer for planterne over tid. Planter, der vokser for hurtigt med en massiv burst af næringsstoffer, er som en stjerneskud. Strålende et øjeblik, males hurtigt at fejle og dø ud ikke længe efter deres current.

Gødning til højre

Al den magt fører til for meget vækst for hurtigt. Og det er simpelthen ikke bæredygtigt for planten. Især når der er begrænset jordplads i container- og kurvplanter.

Og det er her, den langsomme og stabile tilgang gør underværker. På grund af dette er det langt bedre at fodre dine petunier (og alle årlige blomster for den sags skyld) med en let, males konsekvent fodring.

Hvis du bruger en højkvalitets flydende eller granulær alsidig gødning, skal du fortynde opløsningen til 1/4 eller half of af den anbefalede dosis og anvende hver 10. til 14. dag. Endnu bedre, brug kompostte eller ormstøbte te hver uge for at give en mere afbalanceret dosis kraft til dine planter.

flerårig gødning
Brug af en almindelig gødning i mindre doser er en fantastisk måde at holde planterne blomstrende stærke uden bekymring for tilvækst. For meget energi kan faktisk forkorte den samlede levetid for dine petunier.

Husk – det er langt bedre at give dem et langsomt og stabilt improve af næringsstoffer for at holde dem i topform – i stedet for den hurtige burst, der kan sende planter til vanvid.

# 2) Deadheading Outdated Blooms – Sådan holder du petunier blomstrende hele sommeren

Ikke kun ser gamle blomster flot ud på planter, de kan også fratage den vigtige næringsstoffer. Som med de fleste etårige planter bruger petunia planter fortsat ressourcer til at helbrede og rette gamle blomster. Ressourcer, der i stedet kunne bruges til at producere nye blomster og blomster.

Deadheading (processen med at fjerne brugte blomster) dine petunier er en af ​​de bedste måder af alle at holde disse blomster på.

Ved simpelthen at fjerne de ældre blomster, der begynder at mislykkes, kan planten koncentrere al sin energi på at dyrke sundt løv og flere blomster. Og det kunne ikke være nemmere at gøre!

Tjek vores podcast om, hvordan man holder hængende kurve blomstrende!

Petunier er tilfældigvis en af ​​de letteste af alle årlige til dødhårede. Det er ikke nødvendigt at skære stængler eller bruge værktøjer af nogen art work. Giv en gammel blomst et let træk, og den løsner sig straks fra planten.

Det er faktisk ret terapeutisk at gøre! Deadhead dine planter hvert par dage, og du vil blive forbløffet over, hvor meget energi planten bevarer gennem hele vækstsæsonen.

# three) Giv dem plads til at vokse – Sådan holder du petunier blomstrende hele sommeren

Og endelig, hvis du vil have dine petunier til at blomstre hele sommeren – skal du give dem plads til at vokse. Og efter værelse taler vi om jordplads til deres rødder.

Planter trækker og optager næsten alle deres næringsstoffer og vand fra deres rødder. Og hvis der er lidt eller ingen jord for dem at ekspandere, begynder planten at svigte. Uanset hvor meget du prøver at fodre eller vande det!

Selvom god jord til jordplanterede petunier er vigtig, er dette især vigtigt med containere og hængende kurv petunier. I midten af ​​sommeren løber mange containerplanter simpelthen tør for jord, så rødderne kan udvides og vokse.

ompotte en petunia
Når en plante bliver rodbundet, er det tid til genpotte. Enten placeres i en større beholder, eller plantes direkte i en blomsterbed.

Har du nogensinde gået til vanding af en plante midt på sommeren og set vandet straks rulle gennem bunden? Det er sandsynligvis resultatet af en rodbundet plante. Det betyder, at rødderne har udvidet sig så meget, at de ikke længere kan finde en måde eller plads til at vokse.

Genpotte petunier – Sådan holder du petunier blomstrende hele sommeren

Det eneste middel til dette er at genplant dine petunier i et større fartøj eller i jorden, så de kan udvide sig. Og jo hurtigere du gør det, desto større chance har dine petunia planter for at fortsætte med at blomstre!

Når du genplanterer, skal du altid prøve at vælge et fartøj, der er 2 gange så stort som originalen. Dette giver masser af plads til petunierne til at forblive stærke resten af ​​sæsonen.

Og hvis dine planter simpelthen er for retailer til en ny gryde eller kurv? Hvorfor ikke plante dem direkte i en blomsterbed! Du vil blive forbløffet over den fornyede energi og det liv petunierne vil have fra ny jord.

Her er at holde dine petunier blomstrende stærke og levende hele sommeren! Glad havearbejde – Jim og Mary.

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! For at modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, tilmeld dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply