Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan plantes en sommerhave

Sommeren er det perfekte tidspunkt til at plante din have igen – og holde de friske grøntsager godt i det sene efterår!

Når vi går ind i midten af ​​sommeren, er mange gartnere fanget i spændingen ved sommerhøsten. Friske greens, radiser og forårsløg er rigelige. I mellemtiden modner andre afgrøder som tomater, peberfrugter, agurker og courgetter hurtigt.

Faktisk så hurtigt, at plukning hver dag ikke kun er en mulighed, det er en nødvendighed. Og med høsthandlingen i fuld gang er tanken om at plante endnu en runde frø til en anden høst ikke lige øverst på hear.

sommerhøst høst
En stor sommerhøst behøver ikke at være afslutningen på din havetræk. Ved at plante igen midt på sommeren kan du høste mange afgrøder anden gang – og i løbet af processen dyrke endnu mere af din households mad!

Males tro det eller ej, det er det perfekte tidspunkt til genplantning! Især hvis du vil have friske råvarer på bordet lige igennem det sene efterår. Når alt kommer til alt, hvorfor ikke få mest muligt ud af det haveanlæg fra start til slut!

Plantning til en anden høst – Sådan plantes en sommerhave

Selvom din køkkenhave måske er overfyldt nu, vil det ikke være sådan længe. Desværre, når sensommeren ankommer, begynder mange forårsåede afgrøder at falme hurtigt.

Salatafgrøder og greener begynder at boltre og blive bitter. Agurk- og courgetteplanter begynder at visne væk. Og de grønne bønner, ærter, sukker snap ærter og mere følger også med.

plant en sommerhave
Mange haveafgrøder som salatgrøntsager kan plantes igen og igen – lige indtil det sene efterår. Ikke kun vil det øge udbyttet af din haveplads, det kan holde din familie i frisk mad despatched på året.

Males med en anden runde af rettidig sommerfrøplantning kan du dyrke en utrolig bonushøst i efteråret af alle disse lækre afgrøder og mere. Endnu bedre, du vil ikke tro, hvor let det er at gøre!

Plantning af en sommerhave til efterårshøst

Selvom der ikke er nok tid tilbage i vækstsæsonen til genplantning af langsæsonafgrøder som majs, peberfrugt eller tomater, er midten af ​​sommeren det perfekte tidspunkt til genplantning af en have med hurtigt modne afgrøder.

Ikke kun er det hurtigt og nemt at lave i en eksisterende have, det at starte nye afgrøder midt på sommeren har faktisk en hel del indbyggede fordele i forhold til plantning i det tidlige forår. Både til haven og gartneren!

Fordelen ved at starte frø om sommeren – Sådan plantes en sommerhave

For planterne tillader den varme sommerjord også frø at spire hurtigt. Og de længere timer med dagslys kombineret med de varme, fugtige sommernætter skaber vidundere for hurtig, stabil plantevækst.

agurkefrø
Vegetabilske planter som denne agurk vil spire og vokse meget hurtigere, når de plantes i den varme sommerjord. Derudover er bekymringerne om frost om natten langt væk fra midten af ​​sommeren.

Derudover er der ingen bekymringer for en hård fryse eller kimplanter, der rådner væk fra for fugtig og kølig jord. Endnu bedre, mange af de skadedyr i den tidlige sæson, der generer planter, har allerede også pakket det ind.

Og hvad med disse fordele for gartneren? Ikke kun er det lidt mere behageligt ikke at kæmpe mod det vilde vejr og temperaturudsving i det tidlige forår, det er også en sidste chance, før vinterens iskoldt begynder at opleve spændingen ved at dyrke din egen mad!

Plantning af en anden sommerhaveafgrøde – enkle tip til succes

Den første nøgle til succes ved plantning af en sommerhave er at vælge sorter, der vokser og modnes hurtigt. Som i planter, der vokser hurtigt nok til at producere en betydelig høst, inden vinteren begynder.

Derudover er det også ekstremt vigtigt at genoplade jorden lidt før plantning. Forårsgrøntsager kan helt sikkert tage deres rimelige andel af næringsstoffer fra jorden. Og hvis disse næringsstoffer ikke udskiftes, før nye frø går ind, kan det stave problemer for din anden afgrøde.

mulchplanter
Tilsæt generøse mængder kompost til din jord inden genplantning. Det genoplader ikke kun jorden, males hjælper kimplanter til stærk, tidlig vækst.

En af de bedste måder at genoplade din jord inden genplantning er med kompost. Ikke kun vil det hjælpe med at forynge jorden, kompost hjælper også med at holde fugt i jorden – hvilket kan være en stor nøgle til hurtigere spiring og stærk, tidlig vækst.

Ud over at tilføje i kompost er det også yderst vigtigt at holde jorden og de nye spirer godt vandede i de første par uger. Despatched på sommeren kan temps stadig være brutale, og de seje kærlige afgrøder kan tørre ud hurtigt, indtil de er fuldt etablerede.

Plantning af en sommerplantet have – hvad du kan dyrke

Husk, at enhver plante eller sort af grøntsager med en modenhedsdato på over 75 dage (frø til høst) vil have svært ved at få deres mad til at modne før frost eller koldt vejr sætter ind.

Det er netop grunden til, at grøntsager med lang vækst som tomater, peberfrugter og majs er ekstremt svære at plante til en anden høst. Males der er masser af grøntsager, der kan – og her er et kig på nogle af de bedste:

Agurker og courgetter – Sådan plantes en sommerhave

Agurker og courgettefrø spirer og vokser hurtigt i den varme sommerjord og lufttemperatur. På grund af dette er de et godt valg, når du genplanter en sommergrøntsagshave.

Det kan tage næsten 21 dage at spire nyt agurk- og courgettefrø tidligt på foråret. Males i de varme sommermåneder har vi fået dem til at spire så lidt som tre dage.

Tjek denne uges nye havepodcast:

Og som en ekstra fordel er mange af de skadedyr, der skader både agurker og courgetter om foråret og forsommeren, ikke så udbredte om sommeren. {Se: Sådan genplantes agurkefrø om sommeren)

Grønne bønner

Grønne bønner, især bush-stil bønner, er perfekte til dyrkning af flere afgrøder i en enkelt vækstsæson.

Forårsplanterede grønne bønner begynder normalt at falme i midten til slutningen af ​​juli. Males ved at plante igen midt på sommeren kan du producere en lækker 2. afgrøde, lige som efteråret sætter sig ind.

Vores to favoritter til genplantning om sommeren er Royal Burgundy (lilla) og Blue Lake Bush Beans. De kan begge gå fra frø til høst på 60 dage, hvilket gør dem til et perfekt valg til plantning om sommeren.

Salat / Grønkål / Grønne

Hele “greens” -familien er perfekt til sommerplantning i køkkenhaven. Salat, grønkål, spinat og lignende greener spiser alle og vokser hurtigt.

plant en sommerhave
At plante en anden runde med afgrøder kan føre til endnu mere dåse godt til vinteren. Og hvem vil ikke have mere lækre godbidder som disse pickles på hylden!

Mange sorter er klar til høst så lidt som 25 til 30 dage efter plantning. Så et par rækker frø i juli og igen hver three. uge gennem august for at få friske salater langt ind i efteråret.

Grønne løg

En anden hurtigvoksende og let afgrøde at dyrke – grønne løg er en fremragende efterårsafgrøde at plante og høste til supper, salater eller bare spise lige fra haven!

Radiser og ærter – Sådan plantes en sommerhave

Nogle radiser kan modnes på så lidt som 28 dage, så de kan plantes hvert par uger i august og endda i begyndelsen af ​​september for en konstant høst lige indtil den første hårde frysning.

Sukker snap og sne ærter er begge fremragende til andenplantning. Traditionelle ærter er også, males sørg for at vælge bush-stil sorter til det andet gå rundt. Disse modnes meget hurtigere end pol eller ærter.

Urter

Når du genplanter din køkkenhave om sommeren, skal du ikke glemme årlige urter! Der er en hel del urter, der let kan sås og dyrkes igen midt på sommeren for en vidunderlig høst. Basilikum, koriander, persille og dild er alle fremragende valg til en anden høst.

Alle disse urter kan være nyttige til aromatisering af supper, salsa, saucer og mere, når du bevarer haven. Og stop ikke bare med årlige urter.

Hvis du vil udvide dit hjemmelavede urtevalg, er midten af ​​sommeren det perfekte tidspunkt. Timian, oregano og purløg kan alle plantes eller transplanteres sikkert midt på sommeren. Det giver disse flerårige urter masser af tid til at justere og lægge permanente rødder inden vinteren.

Her er at plante en anden sommerhave og holde produkterne rullende i hele sæsonen. Glad havearbejde! Jim og Mary.

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! Hvis du vil modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, kan du tilmelde dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply