Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan stopper du ukrudt i haven efter plantning

Din have er alle plantet, dine frø og transplantationer har en god start, og nu vender al din opmærksomhed sig til en simpel bekymring – hvordan man kan stoppe haven ukrudt i at overtage din have – og dit liv i sommer!

Lugning i haven er bestemt en opgave, som meget få gartnere nogensinde ville mærke som sjove. Især fordi det for mange virker som en uendelig proces. Og en der bliver sværere og sværere for hver uge der går.

Males det er ekstremt vigtigt at holde din have fri for ukrudt. Og ikke bare så det kan se smukt ud for dine naboer. Desværre begynder en masse dårlige ting at ske, når ukrudt begynder at vokse og tage fat i en have.

ukrudtsfri have
Når vegetabilske planter ikke behøver at konkurrere med ukrudt om lys, luft og næringsstoffer, sker der gode ting! Ukrudt er ikke kun grimt, de kan også tiltrække og rumme skadelige skadedyr og sygdomme.

Til at begynde med begynder ukrudtet at absorbere næringsstoffer fra jorden. Og de tilfældigvis er de samme næringsstoffer, som dine vegetabilske planter har brug for for at vokse stærke, sunde og vigtigst af alt, produktive.

Males det stopper ikke der, ukrudt stjæler også fugt, ilt og lys fra dine planter. Og hvis det ikke var nok, tiltrækker de også skadedyr og sygdomme til din haveplads. Alt imens du frustrerer dig, når du fortsætter med at trække, luge og gentage uge efter uge.

Enden på ukrudt i haven …

Tro det eller ej, ukrudt behøver ikke at styre din have eller dit liv. Faktisk, med blot et par enkle tip og strategies, kan du virkelig stoppe ukrudt i haven. Og i processen har du ikke kun en smuk ukrudtsfri have, males også fantastiske planter og en god høst!

ukrudt i haven
Enkel og enkel – jo mindre ukrudt du har i din have, jo mere produktion får du fra dine planter. Ukrudt stjæler værdifulde næringsstoffer væk fra dine planter. Ved at fjerne dem kan planter drage fuld fordel af ressourcerne i din jord til topproduktion.

Her er et kig på 4 enkle hemmeligheder, der har gjort vidundere i vores have i årevis, og vil hjælpe med at holde din have ukrudtsfri i denne vækstsæson. Og forresten vil alle disse tip faktisk få dig til at bruge mindre tid i din have i år – ikke mere!

4 enkle måder at stoppe ukrudt i haven efter plantning

# 1 Mulch – Den første forsvarslinje

Simpelthen er bar jord i haven en åben invitation for ukrudt til at holde en fest i din have.

Ukrudtsfrø blæses konstant ud i haven. Og hvis det ikke er nok, bringes de også ind og deponeres af fugle, dyr og insekter.

Males disse ukrudtsfrø kan kun blive ukrudt, hvis de spiser. Og de skal finde en vej til jordoverfladen for at gøre det. Og det er nøjagtigt, hvor barkflis udfører sin magi.

stoppe ukrudt i haven
Mulch er den første forsvarslinje mod ukrudt, og det inkluderer også i dine gående rækker. Vi bruger en 6 til eight ″ dækning af halm eller græs udklip i de voksende rækker omkring vores planter og en 4 til 6 ″ dækning af strimlet bark i de gående rækker. Sammen fjerner de de fleste af vores ukrudtsproblemer lige fra starten!

En god, tyk påføring af barkflis vil forhindre, at fremtidige ukrudtsfrø nogensinde bliver et draw back. For altid. Faktisk kan det alt andet end afslutte den uafbrudte, uendelige cyklus med ukrudt, der plager de fleste gartnere. Males nøglen er at anvende den rigtige barkflis på den rigtige måde!

Haveklip, der fungerer!

Hvad fungerer bedst? Vi bruger en 6 til eight ″ belægning af halm omkring alle vores voksende rækker for at beskytte planter. Den tykke belægning eliminerer ikke kun næsten alle vores ukrudt og ukrudtsarbejde, males det hjælper også med at regulere jordtemperaturen og fugtighedsniveauet for vores planter.

Hvis du ikke kan bruge halm, er strimlede blade eller græsafskæringer et godt alternativ. Alle er organiske mulker, der nedbrydes over tid for at tilføje endnu mere styrke til din jord.

Nøglen er at bruge det, du har til rådighed og rigeligt – males uanset hvad du gør, skal du dække jorden som en første forsvarslinje for at hjælpe med at stoppe havekrudt!

Tjek vores Podcast om hemmelighederne til en ukrudtsfri have!

Males mulching stopper ikke bare rundt i og omkring dine planter. Det kan også bruges mellem dine rækker, hvor du går for at eliminere endnu flere haveopgaver.

# 2 Stop med at forstyrre jorden

Mange gartnere bruger utallige timer på at bearbejde og omarbejde gåområderne mellem deres planter. Det er ikke kun tidskrævende, det komprimerer også jorden fra al fodtrafik.

I stedet skal du dække disse områder med en tyk belægning af flis eller blade for at eliminere at skulle overholde dem. Vi bruger en tung 6 ″ belægning af barkchips mellem alle vores voksende rækker for at eliminere ukrudt.

Den bedste del af alt er, at rummet aldrig skal arbejdes igen – bare tilføj lidt mere fra år til år. Du vil blive forbløffet over, hvor meget mulch, der kan forhindre ukrudt i haven fra nogensinde at blive et draw back – alt imens du frigør mere af din tid. (Se: Sådan vælges den rigtige barkflis til din have og blomsterbed)

Taler om at arbejde for hårdt, her er en anden tidsbesparelse og ukrudts eliminering af tip: Hævning og rive alle disse ukrudt hver uge får faktisk din have til at have mere ukrudt, ikke mindre.

Hver gang du vender jorden, hjælper du med at plante den næste know-how af ukrudt. Alle frøene, der er båret eller blæst ind i din have, er ubrugelige på overfladen.

hakke ukrudt

Males når du hakker og river omkring dine planter og går til mellem rækkerne, hjælper du med at “plante” disse frø til at blive uges uge i næste uge.

Det bliver en ond cirkel, der kun bliver værre for hver uge der går. Og det er også grunden til, at mulch er bedre end jordbearbejdning.

# three Forstyr ikke mulken

Ligesom du ikke skal forstyrre jorden ved at bearbejde eller hakke, skal det mulchlag også forblive på plads.

Drejning, rivning og forstyrrelse af mulchlaget er en anden god måde at lade alle disse ukrudtsfrø, der ligger på overfladen, finde et hjem i jorden nedenfor.

Dette tip fungerer lige så godt for ukrudtet i dine blomsterbed! Mange mennesker kan godt lide at vende eller vende deres barkflis hvert par uger i deres blomsterbed for at holde det frisk.

Sådan stoppes ukrudt - mulching
Drejning eller merchandising af barkflis i dine havebede forårsager faktisk mere skade end godt. Ved at forstyrre laget kan ukrudtsfrø, der har været sovende ovenpå, finde vej nedenunder til jord og spire.

Desværre, når det sker, gæt hvad? Alle disse ukrudtsfrø, der har været sovende oven på barkflis, er nu i jorden nedenfor.

Modstå fristelsen til at vende din barkflis i haven og dine blomsterbed. I stedet skal du blot tilføje en let belægning ovenpå, hvis det er nødvendigt for at friske op eller fortykne det beskyttende lag. I det væsentlige fungerer det smartere og ikke hårdere.

# 4 5 minutter om dagen går langt – Sådan stopper du ukrudt i haven

Endelig og helt ærligt er en af ​​de vigtigste hemmeligheder for en ukrudtsfri have at tage en konsekvent tilgang til vedligeholdelse af din have.

Hver gang vi taler på havekonferencer, elsker vi at story om 5 til 10 minutter om dagen. Og hvordan det sparer mere tid og arbejde, end du nogensinde kan forestille dig i din have.

hævet række grundlæggende havearbejde
En simpel 5 til 10 minutter om dagen vedligeholdelse af din have vil gå langt i retning af ukrudtsfri succes. At lade rummet gå i flere dage i træk vil resultere i langt mere arbejde og langt mere ukrudt!

Det er simpelt. 5 til 10 minutter om dagen spadseretur i din have for at tage sig af en lille ukrudt her eller der er en brise. Males hvis du tilføjer disse 5 til 10 minutter op over en uge, kommer det ud til cirka 35 til 70 minutter i alt. Ikke dårligt, ikke?

Males lad din haveplads gå i en uge og gå ud og prøv at tage sig af problemerne på 35 eller 70 minutter og se hvad der sker. Ukrudtet og udstødningerne vil have ganget 10 gange. Og pludselig bruger du time efter time på at prøve at indhente.

Være konsekvent. Gå ud hver dag eller mindst hver anden dag, og keep din have og ukrudtet i skak. Husk, at dagens lille ukrudt kan blive morgen større ukrudt. Endnu mere, i løbet af få dage kan det komme en stor ukrudt med hundreder af ukrudtsfrø!

Du kan bare blive forbløffet over, hvordan faktisk at arbejde mindre kan hjælpe med at stoppe ukrudt i haven mere end at arbejde for hårdt. Her er mindre ukrudt og mere sjov i haven! Glad havearbejde, Jim og Mary.

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! Hvis du vil modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, kan du tilmelde dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply