Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sådan stoppes tomathornorme

Sommeren er her, og det betyder, at det er på tide at stoppe tomathornorm, før de beskadiger og ødelægger din afgrøde!

Når det kommer til ødelæggende skadedyr i sommerhaven, kan tobak og tomathornorme bare toppe hear. De grimme grønne skabninger kan måle 4 til 5 inches lange og fortære tomat- og peberplanter natten over.

Hornorm findes i næsten alle hjørner af USA og andre steder. Der er faktisk to typer, og afhængigt af hvor du bor, har du måske en eller begge forsøger at ødelægge din have.

Tomathornorm har en mørk pigge på bagsiden og eight hvide striber ned advert kroppen. Tobakshornorme har derimod en rød pigge med 7 hvide striber.

stopper tomathornormen
Tomathornorm kan hurtigt gnide sig gennem din afgrøde. En ting er helt sikkert, tidlig opdagelse er nøglen til succes!

Tomathornorm er mere udbredt i nord, mens tobakshornorm findes i syd og sydvest. De kan begge hurtigt decimere Nightshade-familien af ​​planter, som inkluderer tomater, peberfrugter, kartofler og tobaksplanter.

Ankomsten af ​​hornorme – hvordan man stopper tomathornorm

Hornorm dukker op fra jorden som puppe i det sene forår i sort af en stor møl. Disse møller er mørkebrune og har kolibriens flyveevner.

De kan svæve over planter og være næsten umulige at fange på grund af deres hurtige natur. Mølene lægger derefter små æg på undersiden af ​​planter, som derefter opstår som hornormslarver. Og skaden begynder!

Recognizing af skaden – Sådan stopper du tomathornorm

Hornorm kommer til liv og starter deres foder i toppen af ​​sommeren. Deres skade er let at få øje på. De retailer grønne larver begynder normalt at strippe af og fortære blade og stilke på eller nær toppen af ​​planterne.

hvordan man stopper tomathornorm
Et af de sværeste aspekter ved kontrol af hornorm er faktisk at finde dem. Deres ydre hud er utroligt farvet til at blande sig med tomatplanter. Når det er sagt, er der et par enkle tip, der kan gøre det lettere at finde dem.

Hvis du bemærker, at toppen af ​​dine planter mangler retailer klumper af løv, med kun stubede rester tilbage af grenene – har du sandsynligvis hornorm!

Når de først har fortæret bladene og stilkene, finder de vej til den modne frugt. Hvis de bliver alene, kan tomathornorm ødelægge hver tomat på en plante på få dage. De er sjuskete spisere og bevæger sig hurtigt fra frugt til frugt.

Selvom deres skade måske er let at få øje på, er det ikke tobak og tomathornorme! Deres gennemskinnelige grønne kroppe camouflerer dem perfekt mod bladene på haveplanterne. Det er næsten som at prøve at spille et spil “Hvor er Waldo” og forsøge at lokalisere dem på beskadigede planter.

vegetabilsk haveplantebeskadigelse
Skaden kan være let at få øje på, males synderen kan være svær at finde. Når du først ser grene, der er forkrøblede. du ved, at hornorm har arbejdet med dine planter.

Sådan stoppes tomathornorme

Der er et par organiske insekticider til rådighed, males de er ikke meget effektive og dræber også mange gavnlige insekter. Hvad angår standardinsekticider, har de det samme spørgsmål om at dræbe gavnlige insekter. Og for at starte – hvem vil sprøjte insekticider på de tomater, de skal spise ?!

Den mest effektive metode til at kontrollere hornorm er den gammeldags kunst med daglig patrulje og håndplukning. Males de nøgler til full kontrol starter og slutter med ordet “daglige.”

På bare en 2-dages periode kan larverne gå fra half of ″ lang til 4 ″ fra at spise alt i syne. Males den gode nyhed er, at hvis du er flittig i din indsats, fungerer det virkelig, og det vil beskytte din afgrøde!

Ud over at kigge efter beskadigelse af løv og stilke øverst på planterne, skal du være på udkig efter andre tidligere tegn. Hornorm vil efterlade små bunker med affald på oversiden af ​​bladene. (Tjek videoen nedenfor for at søge i dine planter!)

Hvis den er lysegrøn, er den frisk, og hornormen er i nærheden. Hvis det er mørkere eller tørt, er det lidt ældre og ser lavere eller højere ud i planten for synderen. Når du har trænet dine øjne, er det forbløffende, hvor hurtigt du kan begynde at få øje på skaden og fjerne dem.

Slutningen af ​​linjen for hornorme – Sådan stopper du tomathornorm

Hvis du tilfældigvis har kyllinger, skal du fodre ormene til dem, de elsker dem! Hvis ikke, skal du hugge dem i to og bortskaffe dem. Males uanset hvad du gør, skal du ikke flytte dem – de finder vej tilbage!

Der er én gang, at det er bedre at fjerne hornormene fra dine planter. Hvis du ser en hornorm med små hvide fremspring på ryggen, skal du lade den være.

parasitiske hveps
Hvis du ser en hornorm med hvide pletter, er det faktisk et godt tegn. De hvide pletter er æg fra en parasitisk hveps, der vil dræbe hornormen.

Disse hvide pletter er æg fra parasitære og yderst gavnlige hveps. Hvis de er til stede, er hornormen ikke en fare for dine afgrøder og vil snart dø. Og ved at forlade det kan disse hvepse klækkes og finde vej til at fjerne andre hornorme.

Parasitiske hveps og hveps generelt er gode til din tomathave. Faktisk er de en af ​​de bedste bestøvere for tomatplanter! Se: Hvordan hveps hjælper tomatplanter – og din grøntsagshave også!

Langsigtet kontrol

En af de bedste naturlige kontroller mod tobak og tomathornorm på lang sigt er kyllinger. Hvis du er heldig at have en lille flok, så lad dem foder i haven hvert efterår, efter at afgrøderne er trukket.

De kan ridse og rydde puppen fra jorden og fjerne det meste af de næste års batch. Faktisk er det forbløffende, hvor effektive de kan være til at eliminere næste års problemer!

Tjek denne uges nye havepodcast:

Hvis du graver nogen af ​​den brune puppe, mens du graver, skal du også ødelægge dem. De er normalt kun 1/4 ″ eller mindre beneath jorden og ligner den hærdede skal af en lille larve.

Med lidt flid kan du holde hornorme i skak! For andre sommerhave-tip, se vores Haveguide-side på bloggen.

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! Hvis du vil modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, kan du tilmelde dig vores freed from cost e-mail-liste, der ligger midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply