Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sikker konservering af din sommerhøst

En stor høst er et godt draw back at have! Hvis du leder efter måder at bevare din sommerhøst på, har du sandsynligvis overvejet at konservere den. Hermetisering er en perfekt måde at bevare din høst og lav lækre madvarer, som du kan spise derhjemme.

Mange fødevarer, du nyder, kan oprettes og dåses hjemme. Det er vigtigt at sikre dig, at du holder på madvarer sikkert. Mange af de metoder, der bruges af dine bedsteforældre, er ikke sikre og pålidelige metoder til konservering. Desværre ved du måske ikke, at dine fødevarer ikke er sikre at spise, før du allerede har spist dem.

Botulisme er en sygdom, der er forårsaget af bakterier, der ofte vokser i fødevarer, der ikke blev konserveret eller pakket korrekt. De bakterier, der forårsager botulisme, trives i fødevarer, der ikke er meget optimistic. Mange af de fødevarer, du dyrker og måske vil, kan ikke være meget optimistic, hvilket betyder, at hvis du prøver at kan dem forkert, kan du skabe det perfekte habitat for botulisme.

Konservesmetoder

En hurtig søgning on-line efter ‘konserveringsmetoder’ giver flere resultater for konserveringsmetoder. Mange af disse metoder er gammeldags og er ikke sikre for dig at bruge til at bevare din mad. USA’s Division of Agriculture, USDA, tester metoder til konservering for at se, hvilke der er sikre, og hvilke der ikke er. Mange konservesfabrik, som din bedstemor måske har brugt, har vist sig at være usikre. Det er bedst at holde fast ved en af ​​to metoder, når du holder på – et vandbad eller en trykbeholder.

kuglemærke murer krukker i butikken

At konservere med et vandbad eller en trykbeholder er sikkert, når det gøres ordentligt. Det er altid sikkert at bruge en trykdåse, uanset hvilken slags mad du opbevarer. Brug af en trykdåse kan canine være vanskelig, og det er ikke altid nødvendigt. Det er vigtigere at vide, hvornår du kan og ikke kan bruge et vandbad til at forsegle dine krukker.

Vandbade kan bruges til dåse fødevarer, der er optimistic. Fødevarer, der er optimistic nok til at kunne med et vandbad, har en pH-værdi på 4,6 eller lavere. De fleste frugter er optimistic nok til at være sikkert dåse med et vandbad. Dette betyder, at gelé og syltetøj kan konserveres med et vandbad. Mad, der er syltet, som syltede okra eller dildgurker, er konserveret i eddike. Disse fødevarer har en lav nok syreindhold fra eddike til, at de kan forsegles i et vandbad.

Fødevarer, der har en pH-værdi over 4,6, skal dåses ved hjælp af en trykdåse. En trykdåser opvarmer indholdet i krukken hurtigt og jævnt og dræber potentielle bakterier, der kan lure i din mad. Grøntsager, der ikke syltes, kød, tørrede bønner og supper skal dåse med en trykdåse.

Kom godt i gang

Når du lige er begyndt, er det nemmest at lære, hvordan man kan med et vandbad. Trykdåser kan eksplodere, hvis de ikke bruges korrekt. Hvis du ikke bruger din presdåser korrekt, er de fødevarer, du forsøger at bevare, muligvis ikke sikre at spise, eller de forsegler måske ikke ordentligt. Hvis dette er din første gang konserves, kan du prøve at bruge en vandbad dåse. Du har ikke brug for masser af specielt udstyr til at bruge et vandbad til at forsegle krukker. En stor gryderet med et låg kan bruges i en knivspids, selvom der er specielle dåse dåser, som du kan købe.

blancherende bønnerNår du først har det godt med et vandbad dåse, kan du prøve at bruge et tryk dåse. Hver gang du bruger en trykdåse for første gang, er det en god ide at have nogen erfarne til at vise dig, hvordan du bruger det. Der er flere slags trykdåser. Nogle har vægte øverst, og andre er digitale.

En erfaren ven eller nabo kan hjælpe dig med at lære at bruge din trykdåse uden at skabe et stort rod. Dit lokale udvidelseskontor skal også have oplysninger om, hvordan du sikkert bruger en trykdåse. Mange udvidelseskontorer tilbyder endda klasser, der lærer dig, hvordan man kan madvarer ved hjælp af en trykdåse.

Før du begynder at konservere din mad, skal du tage dig tid til at lave et lille forberedelsesarbejde. Dette hjælper med at forhindre bakterier, sikrer en god forsegling på dine krukker og får hele konserveringsprocessen til at gå hurtigere. Start med de bedste frugter og grøntsager, du har.

Det kan være fristende at få dine grimme og sårede produkter til at producere; ikke! Bevar kun dine bedste afgrøder. Frugter af høj kvalitet og forskellige fødevarer bejdsninggrøntsager har mindre sandsynlighed for botulisme og varer længere end produkter, der har set bedre dage. Rengør dine frugter og grøntsager godt. Små pletter af snavs kan indeholde bakterier, der kan få din mad til at forkæle.

Start altid med rent og sterilt udstyr og krukker. Når du begynder at forberede din mad, som du vil konservere, skal du stikke krukker, ringe og konserveringsudstyr i opvaskemaskinen. Ideelt set vil du pakke din mad i rene og varme krukker. Lågene, som du bruger til at forsegle krukkerne, skal rengøres og derefter placeres i en lille sovsepande fyldt med vand.

Sæt dette på komfuret på lavt for at opvarme dem forsigtigt. Dette hjælper dig med at få en tættere tætning på dine krukker. Skilled tip – når du lægger lågene i vandet, skal du veksle siderne, der vender opad. Lag dem på denne måde i gryden for at gøre det lettere at få dem ud. Hvis du holder dem i gryden med de samme sider opad, har de en tendens til at holde sammen og er sværere at komme fra hinanden.

Hvad IKKE skal gøre, når man konserverer

Der er få fremgangsmåder, som du måske finder på Internettet, som ikke er sikre at bruge, når man konserverer. De fleste af disse fremgangsmåder er overført fra know-how til know-how. Bare fordi din nabo bruger en af ​​disse metoder, betyder det ikke, at det er sikkert og madtæt. Det betyder bare, at han / hun er blevet heldig og endnu ikke er blevet syg.

Brug ikke åben kedelkonserves. Dette er en rigtig almindelig fejl, som people laver. I åben kedelkonservering preppes produktet og derefter øses i varme krukker, mens maden er varm. Lågene og ringene placeres på krukkerne, før krukkerne vendes på hovedet. Krukkerne med mad er tilbage på disken, vendt på hovedet, indtil indholdet er kølet helt ned. Idéen bag en åben kedelkonserves er, at maden og krukken begge er varme nok til, at det vil sikre en god tætning. Ikke kun vil du risikere at brænde dig selv ved at prøve åben kedelkonservering, males dine krukker forsegles ikke korrekt. Undgå metoder til konservering af åben kedel.

Ovnkonservering er en anden metode, som du måske finder i opskrifter til konserves, som tørrede bønner. I ovnkonservering lægger du din mad i krukken, lægger låget og ringer på den og sætter den derefter i ovnen ved en indstillet temperatur i en vis tid. Problemet med ovnkonservering er, at varmen i ovnen ikke er jævn.

Varmen i din ovn varierer fra sted til sted og fra tid til anden. Din ovn bliver heller ikke varm nok til at dræbe bakterier. I stedet for ovnkonservering skal du bruge en trykdåse. En trykbeholder har endda varme ved en høj nok temperatur til at dræbe uønskede bakterier.

Der er nogle andre skøre konserveringsmetoder derude, der bare er usikre. Nogle rigtig gamle konserveringsopskrifter kræver, at du hælder paraffinvoks over toppen af ​​dine fødevarer for at forsegle dem. Mens et tykt lag paraffinvoks kan hjælpe med at holde luften ude, er det ikke en pålidelig måde at forsegle en krukke på. Brug altid en murkrukke med et nyt, uforseglet låg og ring.

Nogle mennesker har også anbefalet at tilføje aspirin til deres mad, før de forsegler krukkerne. Aspirin hjælper ikke med at forhindre din mad i at ødelægges, og det hjælper ikke din krukke med at forsegle ordentligt. Læg ikke aspirin i dine murer krukker.

I lighed med ovnbeholdning har nogle mennesker forsøgt at konservere i deres opvaskemaskine. Den tørre varme i ovne virker ikke på at dræbe bakterier, males det gør heller ikke den våde varme i din opvaskemaskine. Opvaskemaskinen bliver ikke nær varm nok til at dræbe bakterier. Den eneste grund til, at din opvaskemaskine skal være involveret i konservering, er at rengøre og sterilisere dine krukker og udstyr inden konservering.

Indtil for få år siden troede man det tomater var optimistic nok til at kunne alene. De fleste tomater er optimistic alene, males med de mange forskellige tomatsorter, der er tilgængelige nu, kan det være svært at vide, om dine tomater er optimistic nok til at kunne med et vandbad.

Det anbefales ikke at tilføje citronsaft til tomater, når du kan dem. Ikke kun hjælper citronsaft med at holde bakterier i skak, males det hjælper også med at bevare den livlige farve på dine tomater.

Hermetisering derhjemme er en vidunderlig måde at producere lækre madvarer og bevare din sommerhøst. Prøv din hånd på nogle dåse ferskner, hjemmelavet æblesauce eller æble smør, syltede agurker, grønne bønner på dåse eller din yndlingsgelé. Hvad kan du gøre i år?

Dagens indlæg om konserves sikkert kommer fra Shelby DeVore, grundlægger af Farminence [https://farminence.com]. Shelby er en tidligere landbrugslærer og en multi-generation husgartner. Hun bor i øjeblikket på en lille gård med sin mand og tre børn, hvor de opdrætter alt for mange dyr og dyrker en stor køkkenhave hvert år.

Leave a Reply