Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Sommerhave: Voksende stokroser | Udskiftning af sydlig eksponering

Hollyhocks er høje, lette at dyrke, toårige blomster. De er perfekte til at tilføje et farverigt kulisse til havesenge og ser fremragende ud langs hegn. Hollyhocks er en grundpiller i engelsk have og hytte-stil haver og er gode til at tiltrække bier.

Som toårige blomstrer de ikke deres første år. De bruger det første år på at dyrke attraktive mørkegrønne rosetter af løv og lagre energi. I det andet år vokser de høje stilke, og stokroser blomstrer og producerer frø. De blomstrer typisk fra omkring juni til august.

Disse utrolige blomster er hjemmehørende i Sydvest- og Centralasien. Deres rødder blev ofte brugt i urtemedicin. Blomsterne er også spiselige og kan bruges til at lave te.

Hos SESE tilbyder vi to stokrossorter.

Sort Hollyhocks

Dette dramatiske arvestykke er en udstillingsstopper i enhver hyttehave og går tilbage til før 1830. Den har storslåede pigge af satinblå-sorte enkeltblomster, der danner det andet år fra førsteårs bladrige 18 tommer bladroser.

Uncover frø her.

Udhus Hollyhocks

Denne skønhed i blandet farve blev traditionelt dyrket omkring udhuse. Spirerne af enkeltrosa, hvide, røde og bourgogne blomster vokser op til 9 meter høje og skabte perfekte skærme til udhuse. Du behøvede ikke at spørge, hvor badeværelset var; du kunne bare kigge efter stokroge!

Uncover frø her.

Udhus Hollyhocks

Plantning og pleje

Hollyhocks kan dyrkes relativt let. De kan startes indendørs eller direkte sået. De spirer bedst, når jordtemperaturen er omkring 60 ° F. Spiring kan tage 14 til 21 dage; du bliver nødt til at være tålmodig med disse blomster!

Beliggenhed

Når du planter ud, skal du vælge et sted med godt drænet jord og fuld sol. Som høje planter med tunge blomster klarer Hollyhocks sig bedst i områder, der er beskyttet mod vinden. De trives i frugtbar jord med en neutral pH.

Afstand

Hollyhocks er retailer, høje blomster, så korrekt afstand er afgørende, plant dem 12 til 24 inches fra hinanden. Hvis de er for overfyldte, er stokroser også modtagelige for rust (Puccinia malvacearum), en svampesygdom, der typisk begynder på de nederste blade.

Vanding

Vanding af dine stokroser er vigtigst, når de spirer og nyplantes. Preserve dem konstant fugtige i løbet af denne tid. Efter at de er etableret, er stokroser ret tørke tolerante. Overvanding af etablerede planter kan gøre dem mere tilbøjelige til logi og sygdomme.

Indsats

Hollyhocks nyder godt af lidt støtte og kan være tilbøjelige til at blive logeret, især i blæsende områder. Dyr stokroser langs et hegn, espalier eller brug stave for at holde blomsterstilke oprejst.

Skal jeg deadhead stokrokker?

Som med mange blomster er det ikke nødvendigt med støddyrhoved, males det kan tilskynde dem til at blomstre mere. Canine deadheading stokroser betyder, at du får færre frø. Mange gartnere kan lide at redde frø fra stokroser og genplante eller lade dem selvsåe. At lade planter selvså eller genplante dem selv, vil sikre, at du har nogle stokroser, der blomstrer hvert år.

Jordpleje

Hollyhocks er ikke great tunge foderautomater, males du skal stadig tage dig af jorden, især hvis du tillader at hollyhocks fortsætter med at så igen i samme seng. Tilføjelse af et lag kompost hvert forår kan hjælpe med at holde jorden sund.

Hollyhocks er en sjov, let at dyrke blomst, der er fantastisk til at tilføje masser af farve og højde til din have. At følge disse tip kan hjælpe dig med at få succes med dem.

.

Leave a Reply