Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Squash Vine Borer Forebyggelse og kontrol

Squash vinstokke skader

Squashvinebore (Melitta curcurbitae) er et skadedyr i haven, der ødelægger squashplanter og er næsten umuligt at stoppe, når det først er kommet inde i en squashvintræ, males der er smarte, organiske havearbejde, du kan vedtage for at forhindre, at dette skadedyr nogensinde bliver et disadvantage .

Navnet squashvinebore gælder både for larverne, der lever af squashplanter, og for artens voksenstadium, en kind og orange clearwing-møl. Mølen lægger flade, ovale brune æg i bunden af ​​planter på stilkene eller bladene. Når æggene klækkes en uge til ti dage senere, bar larverne sig i stilke og fortsætter med at arbejde sig gennem planterne og udhuler stilke og vinstokke, mens de spiser. De påvirker både buskformede og sprudlende squashplanter, så vinfrie planter er ikke sikre mod vinboreren.

Squash vinboremøl

Identificering af squashvin-møl og at vide, hvornår de lægger æg i din space, er et afgørende skridt til forebyggelse. (foto: Amy Prentice)

Hvis dine squashplanter gulner og visner, kan de blive påvirket af squashvinbore.

Kontroller stilkene nær bunden af ​​planten for små huller og frass, der ligner savsmuld. Dette er tegn på, at squashvinborerlarver – hvide larver, op til en tomme lange, med ben og sorte hoveder – allerede er inde i planten.

Squash Vine Borer Forebyggelse gennem plantevalg

Ikke alle squashplanter er lige så modtagelige for squashvinebore. Squash-vinborere kan lide at målrette Cucurbita maxima (som Hubbard squash) og Cucurbita pepo (som acorn squash, courgette og græskar), males findes sjældent på Cucurbita moschata (som butternut squash.)

Cucurbita moschata er mindre påvirket, fordi den har tætte vinstokke, som borere har problemer med at trænge ind. Hvis du gør et punkt i at vælge at plante squash-sorter, der er mindre attraktive for squash-vinstokke, vil din have sandsynligvis forblive borefri. Males du behøver ikke stoppe med at plante den anden squash, som du elsker at dyrke og spise – du skal bare tage forholdsregler.

Boreholdere med squashvin kan også påvirke meloner og agurker – disse er begge i familien Cucurbitaceae, som squash – males det er sjældent.

Squash plante

Plantning af squash-sorter, der ikke er så modtagelige for squash-vinstokke, og at øve sædskifte er to metoder til forebyggelse.

Forebyggelse af squash Vine Borer gennem timing

At vide, hvornår squash-vinstokke er aktive i din space, er det første skridt. I nord lægger squashvin-bølgemøl æg i slutningen af ​​juni og begyndelsen af ​​juli. I syd dukker de op i maj, og der kan være op til to generationer om året, og møl kan fortsætte med at lægge æg gennem midten af ​​august. Vestkysten er mindst påvirket af squash-vinstokke, hvor de er usædvanlige.

I det sydlige, hvor vintrene er milde, skal du plante squash så tidligt som muligt (så snart jorden opvarmes til 60 ° Fahrenheit), så du kan høste, før squash-vinbore er aktiv – eller i det mindste før borere dræber planterne. Nordboere kan vente til slutningen af ​​juli med at plante squash, efter at borerne er kommet og gået.

Forebyggelse af squash Vine Borer gennem afgrødedrejning

Hvis din have havde et disadvantage med squashvineborde sæsonen før, er chancerne for, at der er kokoner i din jord, der vil dukke op som møl til vinstokke, ligesom dine squashplanter begynder at tage af (medmindre du planlægger din plantning anderledes).

At plante en anden type afgrøde, hvor du plantede squash året før, fratager vinborere deres værtsplante, og de kommer videre fra din have. Det følgende år kan squashvinbønder stadig finde dine squashplanter, males i det mindste har du ikke gjort det let for dem.

Squash Vine Borer Forebyggelse gennem barrierer

EN flydende rækkeafdækning placeres over dine squashplanter, forhindrer squash-vinborere i at lægge deres æg i din have. Dette er en simpel, billig løsning, males vær opmærksom på, at rækkeovertræk også forhindrer bestøvere i at nå planterne. (Hvis planterne ikke pollineres, vil de ikke producere frugt.) Sørg for at fjerne rækkehætten, når planterne begynder at blomstre for at give adgang til bestøvende insekter.

Alternativt kan du replikere bestøvningsprocessen ved håndbestøvning. Identificer først en kvindelig blomst, der skal bestøves. Det vil have en lille embryonal frugt mellem blomsten og plantestammen. Denne embryonale frugt har brug for pollen for at vokse og modne. Vælg derefter en mandlig blomst – du kan fortælle, at den er mandlig, fordi der ikke er noget mellem blomsten og stilken – og skræl kronblade tilbage for at afsløre pollenbelagt anther. Børst støvknappen omkring kvindeblomstens stigmatisering, og luk derefter blomsten med en tøjklemme, så bestøvningsprocessen kan gennemføres.

Alternativt kan du tage en lille, blød malebørste og duppe børsten på støvknappen for at samle noget af pollen og derefter ”male” pollen let på kvindeblomstens stigmatisering.

Rækkedække over squashplanter

Flydende rækkeovertræk danner en barriere for at forhindre, at squashvinbølemøl og andre flyvende skadedyr kommer tæt nok på at lægge æg på planteløv.

En anden barriere metode er indpakning af stængler fra nye squash planter med aluminiumsfolie. Kun den første tomme eller to over jordlinjen skal pakkes ind. Dette forhindrer de voksne i at lægge æg på planten eller i det mindste stoppe de udklækkede larver i at komme ind i planten. Fjern folien hver 10. dag, og pak stilkene igen, så stilkene har plads til fortsat vækst.

Dækning af plantens hovedstamme med barkflis afskrækker også møllerne fra at lægge deres æg.

Hvad skal man gøre for at redde en plante, der allerede er påvirket af Squash Vine Borer

Hvis du tidligt opdager squashvinbore, kan du muligvis stadig redde planten.

I modsætning til andre skadedyr, der lægger æg i stramme klynger, spreder squash-vinborkøl ud æg, hvilket gør dem sværere for dig at få øje på og fjerne. Undersøg stilkene og bladstænglerne tæt på planternes bund for brune ovale æg, der er “limet” på, tag dem af og bortskaf dem.

Fordi det tager squash-vinborere noget tid at komme sig gennem en stilk eller vin (spiser plantevæv, når de går), kan du muligvis dræbe borere, før de er kommet for langt. En tynd ledning med en skærpet spids kan indsættes fra bunden af ​​planten op op på stilkene for at dræbe borere. Hæld derefter jord over bunden af ​​planten for at dække skaden forårsaget af både borerens indgangspunkter og ledningen.

Squash vinstokke skader

Larverne bar i stilke og fortsætter med at arbejde sig gennem planterne og udhuler stilke og vinstokke, mens de spiser. Givet tilstrækkelig tid kan squash-vinbøndere bevæge sig flere meter gennem vinstokke.

Alternativt kan du bruge Bacillus thuringiensis eller Bt, en biologisk kontrol, der anvendes i økologisk havearbejde. Bt er en bakterie, der kun vil skade larver (møl og sommerfuglelarver), så det er sikkert at bruge omkring mennesker, kæledyr og andre insekter – males pas på, når de påføres nær mælkeblomst eller andre sommerfuglværtsplanter. Bt sprayet på ydersiden af ​​planten stopper canine ikke borere på indersiden.

Brug af en sprøjte at injicere flydende Bt inde i planten stammer mellem 1 og 2 inches over jordlinjen. Følg producentens anvisninger for fortynding af Bt-koncentrat, og brug derefter kun 1 cc pr. Stilk eller vin.

Injektion af Bt er også en effektiv forebyggende foranstaltning for squashvinbore. Gentag processen hver uge, indtil truslen om squash-vinborer er forbi.

Når en angreb med squashvinbore er kommet meget langt – borere, der får tid nok, kan bevæge sig flere fødder gennem vinstokke – borerne kan ikke dræbes uden at dræbe planten i processen. Hvis planten er stoppet med at producere, er det tid til at fjerne vinstokke og smide dem i affaldet, borere og alt andet.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

joegardener On-line Gardening Academy: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy Grasp Skadedyr, sygdomme og ukrudt

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

jskovbruger Pinterest

joegardener Twitter

Voksende en grønnere verden®

GGW Episode 723: Naturlig skadedyrsbekæmpelse – Grønnere løsninger på almindelige havearbejdeudfordringer

Flydende rækkeafdækning

Flydende Bt

Bt-sprøjte

* Oplysning: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Hen, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Park Seed og Exmark. Disse virksomheder er enten Mannequin Companions for joegardener.com og / eller annoncere på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply