Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Støtte Vining Planter i haven

Agurker, spaghetti squash og bønner er meget populære vegetabilske planter at dyrke i haven. Disse planter er meget produktive og nemme at dyrke. De er også normalt vinplanter.

Viningplanter udsætter løbere, der fastgøres til og vokser op på overflader eller andre planter. Hvis du har plads i haven til, at disse kan løbe langs jorden, vil de. De vil skabe bageste vinstokke, der kan optage en stor mængde havegulvplads.

Du kan bruge denne vining og klatring evne til din fordel. Siden vinplanter vil let klatre op i strukturer, kan du give dem understøtninger for at frigøre haven.

I stedet for de lange, efterfølgende vinstokke, der vokser langs jorden, kan du få dem til at vokse op i en espalier eller en slags støtte. At dyrke disse planter lodret reducerer ikke udbyttet af planten. I stedet er det faktisk gavnligt for viningplanter at vokse lodret op en støtte i stedet for vandret langs jorden.

Fordele ved at støtte vinplanter

Du kan dyrke enhver plante uden støtte, endda en vinplante. Ikke at yde støtte til vinplanter til at vokse op resulterer canine normalt i planter, der er mere tilbøjelige til sygdom, skadedyr og har reduceret udbytte.

Vining planter skabe en vinstok af en grund. De ‘busker’ ikke ud. I stedet er disse planter designet til at vokse en anden plante eller struktur op. De er designet til at have lange stængler med spredte blade, frugter og blomster, strakt langs stilken. De optager mere overfladeareal end mange planter, der danner en buskform.

Når vinplanter vokser langs jorden, kæmper de for at få den luftstrøm, som de normalt ville få, hvis de voksede lodret. Luftstrøm omkring en plante er kritisk for den generelle sundhed. Luftstrøm hjælper med at forhindre, at bladene forbliver for fugtige.

Fugtige blade og stængler er grobund for svampe- og bakteriesygdomme. Når vinplanter vokser langs jorden, får de ikke luftstrøm. Der er ikke meget vind i jorden. At stikke en plante op selv et par fødder gør det meget lettere at få luftbevægelse omkring bladene og stilkene.

Luften er også lidt varmere på overfladeniveau. Hvis du planter vokser på jorden og har fugtige blade, vil du sandsynligvis støde på problemer med sygdomme som sort plet eller meldug.

En anden fordel ved at støtte vinplanter er, at du vil frigør dyrebar haveplads. Så meget som os alle ville elske at have giant haver, er det normalt ikke realistisk. Hvis du er begrænset til, hvor meget haveplads du har, vil du gerne få mest muligt ud af dit rum. Vinplanter kan skabe vinstokke, der er 5,10, selv 20 meter lange. I stedet for at spilde alt det voksende rum på jorden, skal du støtte disse planter op og frigøre det dyrebare haverum.

En anden fordel ved at dyrke vinplanter væk fra jorden er reduceret skadedyrsproblem. Nu vil voksende vinplanter på bærere ikke fjerne dit skadedyrsproblem. Det kan canine hjælpe. Mange skadedyr, der påvirker haveplanter, vil gennemføre en livscyklus lige der beneath planten.

Den voksne skadedyr vil leve på vinstokken, lægge derefter æg, der klækkes og starte livscyklussen igen. For skadedyr, der lægger æg på jordoverfladen, lægger de æggene beneath planten. Når du støtter planten op, skaber du et mindre overfladeareal for de voksne til at lægge deres æg. Dette gør det meget nemmere at håndtere skadedyr.

Vining planter der er vokset op, vil en eller anden sort for støtte også være lettere at høste. Du behøver ikke at blande rundt på jorden og løfte blade på jagt efter bønner eller agurker. I stedet kan du høste dem stående. Dette betyder også, at dine produkter bliver renere.

Når agurker, bønner og grøntsager fra andre vinplanter vokser direkte på jorden, er de normalt beskidte, når du vælger dem. De kan også udvikle bløde pletter, som du sandsynligvis ikke kan se, når grøntsagerne dyrkes på en støtte.

At yde assist

Park’s Wire Agurk Understøtter

Agurkplanter er en af ​​de mest almindeligt dyrkede grøntsager rundt om i verden. Agurker er ekstremt alsidige og nemme at dyrke.

De vil producere, når de vokser langs jorden, males de vil producere meget højere udbytter, hvis de understøttes ordentligt.

Park’s Wire Agurk Help er ideel til at støtte dine agurkplanter. Agurker kan være svære at støtte, især når de er fyldt med agurker. Dette stålstøttesystem har fjedre, der holder støtten åben bred, hele sæsonen. Juster blot understøtningen til den ønskede bredde, og lad den udføre arbejdet.

Dette supportsystem er designet til at holde dine agurker vokse op, uanset hvor tunge de får. Hver støtte kan indeholde to agurkplanter pr. Facet med masser af plads til dem at vokse.

Pole Bean Rising Tower

Stangbønner er meget produktive, og mange gartnere sværger, at stangbønner er mere produktive end buskbønner. Det eneste disadvantage er, at stangbønner skaber løbere, der starter. Hvis dine stangbønner ikke understøttes og får et sted at vokse op, kan de overhale din have.

Pole bønner og andre twining planter vokser rigtig godt på en støtte, som de kan vikle sig ind i, når de vokser op. Stangbønnens voksende tårn er i det væsentlige tomatburet til stangbønner. Sænk simpelthen staven i bunden af ​​tårnet i jorden.

Den medfølgende bomuldssnor kan zigzakkes fra excessive til bundløkker. Dette skaber masser af vokseplads til op til tolv planter omkring hvert tårn. Det her Pole Bean Rising Tower kan også bruges til at skabe retailer prangende tårne ​​med blomster, hvis du er blomsterhave. Plant viningblomsterne omkring tårnets bund og lad dem vokse op i strengene.

I slutningen af ​​sæsonen skal du klippe snoren og smide den i din kompostbunke. Det er biologisk nedbrydeligt.

Park’s Trellis Netting

Nogle gange har du en eller to vinplanter til støtte i haven. Når du kun har et par vinstokke til at støtte, kan du få bure eller tårne ​​til at støtte dem. Males hvad nu hvis du har rækker og rækker af vinplanter, der vokser i haven?

Den bedste metode til at understøtte et stort udvalg af vinplanter er med en Park’s Trellis Netting. Du skal blot sætte indsatser i jorden i enderne af dine rækker og hver flere fod imellem.

Tilslut derefter dette robuste trellisnet til støttepolerne. Denne robuste nylonnet holder enhver viningplante op fra stangbønner til agurker til endda vining tomatplanter.

Dette nylonnet er let at rulle op og genbruge år efter år. Det er en meget mere økonomisk måde at få dine grøntsager op af jorden!

Dette indlæg blev skrevet af Shelby DeVore, grundlæggeren af Farminence. Shelby er en lidenskabelig gartner med 20+ års erfaring med havearbejde og dyrkning af mad derhjemme. Hun bor i øjeblikket i West Tennessee på en 14 hektar stor gård med sin mand, tre børn og for mange dyr til at blive opført på concentrate.

Leave a Reply