Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Summer Daylily Care – Hvad skal man gøre med dine dagliljer, når de blomstrer!

Hvad skal jeg gøre med mine dagliljer, når de blomstrer midt på sommeren? Dette spørgsmål er et af de mest populære af alle, der kommer ind i bloggen lige nu og med god grund.

Daylilies er et fantastisk valg for landskabet. De er vedligeholdelsesfattige, hårdføre og for det meste både hjorte- og tørkebestandige. Endnu bedre, de er også ret lette at opdele og opdele i nye planter.

Males da disse planter nær slutningen af ​​deres retailer, tidlige sommerblomstringscyklus, er mange gartnere tabt for den bedste måde at passe dem på, efter at blomsterne begynder at dø.

dagliljer efter blomstring
Daylilies findes i en bred vifte af blomsterfarver, former og størrelser. De er et fremragende valg til en lang række landskaber og er meget tørke tolerante.

Skal jeg skære dem ned? Skal jeg gødes? Er der noget, jeg kan gøre for at hjælpe med at holde dem blomstrende længere? Kan jeg dele dem om sommeren, hvis de er vokset for retailer?

Alle disse spørgsmål og mere om sommerdagplejepleje gør det til vores indbakke. Og med det i tankerne troede vi, at det var det perfekte tidspunkt for en lille artikel om daglilje til at hjælpe med at besvare dem alle og mere.

Summer season Daylily Care 101 – Hvad skal man gøre med Daylilies, når de blomstrer

Fra den almindelige orange daglilje til den stadig populære Stella D’oro og hundreder af flere sorter imellem, kan dagliljer findes i en overflod af farver, former og størrelser.

Nogle sorter blomstrer for en enkelt session. Males mange, som Stella, kan blomstre igen flere gange gennem sommeren. Især hvis de får lidt ekstra TLC.

Mange sorter af dagliljer, som disse Stella D’oro, vil blomstre flere gange hver vækstsæson. Og med lidt pleje midt på sommeren kan du hjælpe disse blomster med at komme meget hurtigere.

Males uanset hvilken form du har, er sommerpleje vigtig for deres langsigtede sunde og livlige. Ikke kun kan det hjælpe løvet med at forblive stærkt og smukt gennem de lange sommermåneder, det kan også hjælpe planterne til en bedre, mere kraftig blomstringscyklus det følgende år.

Her er et kig på, hvad du skal gøre med dine dagliljer i sommer for at holde dem flotte, og afhængigt af sorten, måske endda blomstre igen og igen!

Daylily Care 101 – Vedligeholdelse af blomster

Efter den første indledende blomstring er det vigtigt at fjerne alle blomster, der begynder at falme forbi deres prime. Ved at gøre dette holder du plantens energi fokuseret på at producere nye blomster.

En hel blomstringsperiode kan strække sig fra et par uger til så længe som 45 dage. Det hele afhænger virkelig af sorten af ​​daglilje. Males at fjerne gamle blomster hjælper med at forlænge den tid til den længere side – uanset hvilken form du dyrker.

Desværre, når gamle blomster forbliver på planten, bruger de fortsat ressourcer fra planten. Ressourcer, der burde og kunne komme til at skabe flere blomster og lysere løv.

hvad man skal gøre med dagliljer, når de blomstrer
Fjernelse af blomster, der er forbi deres prime, hjælper planter med at aflede mere energi til nye blomster og bedre løv.

Fjernelse af gamle blomstringsstængler kan gøres manuelt med en skarp saks, eller som vi foretrækker at gøre, med et praktisk sæt håndholdte beskæresakser. Produktlink: Fiskars bypassbeskærere

Bypass-beskærere gør hurtigt arbejde med lidt indsats og fungerer også godt for nogle af de woodier stængler. En af de gode ting ved dagliljer er, at deres blomster har tendens til at vare i lange perioder. Det betyder, at du har masser af tid til at nyde dem, før du skal tage dem af!

Fjernelse af Daylily Scapes & Seed Heads

Lad os derefter story om frøhoveder og dagliljescapes. Dette emne kan være særligt vigtigt for sorter af dagliljer, der er i stand til at blomstre igen.

Når dagliljer stopper deres oprindelige blomstrende sæt, begynder de at danne frøhoveder. Disse frøhoveder eller liljeformer, som de undertiden kaldes, er ikke nødvendige for plantens sundhed eller vækst. Males de bruger plantens ressourcer til at danne og vokse.

På grund af dette skal de skæres ned til bunden af ​​planten, som de ser ud. Dette, som at fjerne brugte blomster, tvinger planten til at bruge sin energi på nye blomster og plantestyrke.

dagliljefrøhoveder
Fjern de gamle såhoveder og stængler tilbage til jorden. Disse forhindrer planten i at bruge energi til løv og ny blomstring.

Og hvis du har genblomstrende sorter som Stella D’oro, hjælper denne praksis også med at skabe en anden blomstringscyklus meget hurtigere.

For alle slags dagliljer er dette også et godt tidspunkt at give dem lidt af gødning til alle formål. Dette giver dem mulighed for at opbygge stærke rødder og energi til den næste blomstringscyklus.

Plantevedligeholdelse i midten af ​​sommeren

Bliver dine dagliljer for retailer? Tro det eller ej, i modsætning til mange stauder kan du opdele og dele dem lige midt på sommeren!

Hvis planter er blevet for retailer, er dette en fantastisk måde at holde dem i sort og skabe et par nye starter. Når dagliljer bliver for retailer og overfyldte, begynder blomstersæt at lide. Males opdeling og opdeling giver mulighed for masser af nyt rum og nye planter.

Opdeling af dagliljer i midten af ​​sommeren

At opdele dagliljer kunne ikke være nemmere. Grav simpelthen planten, og del den gennem rødderne med en skarp skovl. (Se: Sådan opdeles stauder om sommeren med lethed)

Når vi deler os i sommermånederne, bruger vi et skarpt saks eller hækklipper til at fjerne alt løvet ned til bunden af ​​planten.

Først og fremmest vil dette løv sandsynligvis dø, når de er transplanteret i jorden. Så ved at skære det af, når du graver dem, holder dine transplantationer ikke triste i dine senge, mens den nye vækst kommer nedenfra.

Tjek denne uges nye Yard Podcast:

Endnu vigtigere er, at skære ned på væksten sporer på en hurtigere vækstrate for den nye transplantation og tilskynder planten til at bladre meget hurtigere.

Opdeling kan gøres når som helst, males vi venter altid, indtil vores liljer er færdige med deres første hovedblomstring for at grave op. Når planterne er genplantet, tager det cirka three til 5 uger at begynde at se en god vækst komme op gennem kronen.

I mange årstider har vi haft mange af vores afdelinger om midten af ​​sommeren og transplantationer igen efter efteråret! Det er ikke kun en fantastisk måde at holde planterne håndterbare på, males en vidunderlig måde at tilføje nye planter til dit landskab freed from cost.

Her er at tage sig af dine dagliljer, når de blomstrer, og nyde dem hele sæsonen. Glad havearbejde! Jim og Mary.

Som altid er du velkommen til at e-maile os på thefarm@owgarden.com med kommentarer, spørgsmål eller bare sige hej! For at modtage vores three artikler om hjemmet, haven, opskriften og det enkle liv hver uge, tilmeld dig vores freed from cost e-mail-liste, der er placeret midt i denne artikel. Denne artikel kan indeholde tilknyttede hyperlinks.

Leave a Reply