Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Tips til slutningen af ​​sæsonen tomat

Klargøring af havesenge

holder grønne tomater
“Alle gode ting skal komme til ophør.” – En pessimist uden en syltede opskrift.

Det føles som i går, at vi bundet tomater til trelliser og ofrede plasterguderne for en god høst. Da døren lukker tomatsæsonen i endnu et år, stikker vi foden ind for at holde den på klem lige bred nok til nogle Options til slutningen af ​​sæsonen tomat. Overvej dette som din sidste dans med sommeren, før musikken stopper brat, husets lys tændes, og dine forældre er kommet ind i bygningen for at hente dig, selvom du tydeligt sagde, at de skulle møde dig foran.

Din patch kan se ud som om den sender dig blandede signaler, en farveprøve i forskellige nuancer af grønt, halvmodne til modne nuancer af gule, appelsiner, sorte og røde, afhængigt af dit sortiment af tomat. Det er let at falde i en transe og stirre på alle de smukke farver, der føles helt tabte og overvældede af, hvad de skal gøre. Ingen grund til at frygte, vi har ryggen og får dig til at afslutte din tomatsæson i Steven Bradbury-stil.

Fuglehak markerer skadedyr

Beskyttelse mod skadedyr
Nogle gange kommer uventede gæster ind uden et advarselsord til frokost ved din patch. Fugle, possums og endda rotter, der udnytter muligheden for et freed from cost foder, og hvem kan bebrejde dem, de er også syge af de masseproducerede, aromatiske versioner af tomater, som den homogeniserede fødevareindustri har givet os. Når det kommer til at slå fuglene, er dine valg enkle. Vær den endnu tidligere fugl for at få “ormene” i din veggieplasthøst eller til at dække din afgrøde med web. Se efter tegn på snacking, nibbling og hakning af huller tidligt, og sørg for at kontrollere de blinde pletter på dine tomater. Også før du kastede nettet over toppen, vidste du, at netreglerne var ændret? Sørg for at bruge web, der har en maskestørrelse på 5 mm x 5 mm eller mindre i fuld strækning for at reducere risikoen for, at dyrelivet bliver viklet ind. Du kan opdatere din netting her.

Tomatmodning

Vælg tidligt
Nogle gange føles det at passe på dit veggieplaster som det længste løb indtil høst, så pludselig blinker du, og du har savnet det. Hvis du vælger dine tomater, før de når deres fulde tomatpotentiale, betyder det, at du får den sidste latter over fuglene og possums. Vent ikke, indtil de har nået sit højdepunkt på anlægget, praktiser kraften i at plukke tidligt … sig det nu ti gange hurtigt.
Alle patch-fjender har en uhyggelig sjette sans, der giver dem mulighed for at stikke, stikke eller nippe til din halvmodne tomat lige før du gør det. At se døde tomater er ikke din egen magiske kraft, det er det almindelig hård virkelighed, og åh mand, det gør ondt. Så vælg tidligt, og når du har dem i sikre hænder, kan du lade dem modne indendørs. Tomater modnes naturligt af planten, males du kan fremskynde processen, mere om det nedenfor.


Modning
Jeg har altid troet på bananers transformative kræfter. Det må have noget at gøre med at se Eric Wimp (der lignede noget af mit yngre skæve selv) skifte til den muskuløse, kappede superhelt Bananaman ved blot at spise en banan. Bananer producerer naturligt et gasformigt plantehormon kaldet ethylen … hvad drejer man til højre? Andre ‘klimatiske’ frugter, herunder kiwifrugter, figner, pærer, males vigtigst af alt, vil tomater svare på ethylenopkaldet og starte deres modningsproces. Uncover ud af, hvordan du modner dine tomater ved hjælp af bananernes kraft her.


Grøn tomatgurke
Bejdsning

Ligesom der er to typer gartnere (dem der vander og dem der ikke gør det, males insisterer på at de gør det) er der også to typer grønne tomater. Den grønne, når den er fuldt moden, og du gættede det, umodne tomater. Du mister muligvis søvn over at vente på, at dine tomater modnes og kan ikke spare et minut længere, eller nogle er måske faldet ofte i hast med at høste modne tomater fra den samme plante. Males de grønne tomater skete deres vej til din køkkenbænk, vi har en Inexperienced Tomato Pickle opskrift for at sikre, at de finder vej til din mave.

Klargøring af havesenge

Reder sengen
Det er fristende om morgenen at lade dine lagner skrælles tilbage, doona startede og puder præget med dit aften-før-ansigt. Det er lige så fristende efter høst at efterlade din haveseng i en lignende tilstand. Når du tænker lidt fremad, hvad der sker med livet efter tomater, vil du være sikker på at du kan få endnu en vellykket høst.

Tomater er tunge fødere, og i slutningen af ​​sæsonen kan din jord blive udtømt. Jord er ikke bare snavs. Det er et levende økosystem. Så tilføj kompost og langsom frigivelse / pelleteret gødning til din jord for at give den et genopfyldende foder. Når vi tilføjer organiske materialer, tilføjer vi ikke kun næringsstoffer, males vi inviterer også liv i vores jord, hvilket hjælper med at opbygge fertilitet. Tænk over, hvad du planlægger at plante næste gang, og vælg planter, der enten er lettere fodringsmidler (rødbeder, koriander, dild, pastinak) eller bedre endnu de jordfikserende planter som bælgfrugter (tænk på dine yndlingsbønner og ærter). Forberedelse af din have i den følgende sæson vil belønne fremtidige planter med at strække tæerne til slutningen af ​​friske lagner, så alle kan få en god nats søvn.

Leave a Reply