Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Tomatvoksende myter | Top fem myter – Busted

tomatsuger

Når det kommer til at dyrke tomater, mangler der ikke råd, og noget af det er afleveret i generationer. Heldigvis for os er der forskere, der sætter disse tidskendte tip på prøve. Så hvilke anbefalinger er bevist som intet andet end havemyte? Lad os tage et kig på de mest almindelige tomatdyrkningsmyter og den videnskab, der virkelig fungerer.

1. Tilføjelse af Epsom-salte eller æggeskaller til plantningshullet forhindrer, at blomsten slutter rådne

Dette er en af ​​de mest gennemgribende havemyter derude. En del af årsagen til dette er baseret på den videnskabelige sandhed, at enderne af enderne i blomsten er forårsaget af en calciummangel. Æggeskaller indeholder calcium, så gartnere har begrundet, at de ville rette op på calciummangel. Faktum er, at de ikke vil.

Hvorfor troen på epsomsalte? Godt spørgsmål – det er bare anekdotisk. De indeholder ikke engang calcium. Bundlinjen er, at de ikke gør noget for at udligne rotten af ​​blomsten.

Det calcium, som dine tomater har brug for sund frugt, findes næsten altid i jorden naturligt. Det er usædvanligt, at jord mangler calcium. Så hvorfor er blomstre ende rådne almindelige? Nå, calcium er der, males det kan ikke bevæge sig gennem planten til frugten.

Konsekvent vand er det, der gør det muligt for planten at transportere calcium fra jorden til den modne frugt. Disse fortællende brune pletter i bunden af ​​din tomat er en indikation af, at du har brug for at justere din vanding – ikke dit calciumniveau.

Vand, der tilføres gennem en soaker-slange eller drypvanding, løser næsten altid problemet med enderot af blomster. Det skyldes, at den ensartede levering fra disse systemer giver planten mulighed for effektivt at behandle calcium og andre næringsstoffer i jorden.

tomat voksende myte

Mange gartnere tilføjer stadig pligtopfyldende æggeskaller til deres tomats plantningshul. Disse skaller vil tage for lang tid at nedbryde for nogensinde at give en næringsfordel til denne tomatplante.

Stadig ikke overbevist? Tag en jordprøve. Det er en nem og billig måde at være sikker på, om din jord er calciummangel. Det vil også give vigtige detaljer om din pH-værdi i jorden, og hvilke ændringer der virkelig vil forbedre din jord generelt.

Hvis jordtesten bestemmer, at din jord har brug for et calciumtilskud, skal du bruge gips eller dolomitisk kalk. Disse calciumrige mineraler nedbrydes hurtigt for at være tilgængelige for dine tomater i vækstsæsonen.

2. Epsom-salte er en god havegødning

En anden havemyte. Epsom-salte er faktisk magnesiumsulfat. Plantevækst kræver magnesium for sund vækst, males det kræver så mange andre vigtige næringsstoffer, som epsom-salte ikke giver.

Kvælstof, fosfor og kalium er de primære næringsstoffer, der kræves af planter, og de tre øverste anvendes i forskellige niveauer, afhængigt af det stadium planten er i. For eksempel er kvælstof vigtigst for en sund løvudvikling.

Jord mangler sjældent magnesium. Også her er dit bedste skridt en jordtest for at bestemme, hvad – hvis noget – din jord mangler. Når alt kommer til alt er det lige så muligt, at din jord naturligt indeholder for meget af et bestemt næringsstof eller mineral – og det er heller ikke godt. Så du vil ikke forværre et allerede eksisterende overudbud ved at tilføje mere af noget.

Når du ændrer din jord, skal du overveje at bruge organisk gødning. Der er en række grunde til, at organiske næringsstoffer er det bedre valg – for jordens sundhed, plantesundhed og miljømæssig sundhed. Du kan lære mere om fakta bag gødning i et indlæg, jeg skrev sidste år.

Hvad angår epsom-salte, skal du gemme dem til badet og lette de smerter og smerter, du har fået efter en lang dag i haven.

tomatplante

Mine tomater er robuste og sunde, som du kan se her. Jeg får disse fantastiske resultater – og en masse smukke tomater – ikke ved at tilføje epsom-salte eller andre ændringer til plantningshullet. I stedet holder jeg af jordens sundhed med ændringer, som kompost, som jeg tilføjer til hele sengen.

three. Æggeskaller, kaffegrunde og bananskræl øger plantesundheden, når de føjes til plantningshullet

Nix. I det mindste ikke når som helst.

Jeg forstår det – at tilføje noget til plantehullet kan føles tilfredsstillende, som om du går den ekstra mil for dine planter. Males faktum er, at disse husholdningsmaterialer bare ikke giver meget øjeblikkelig fordel, når de føjes til jorden. Mens de vil nedbrydes, sker næringsstoftilgængeligheden fra disse emner langsomt. I betragtning af den involverede tid og de andre gavnlige næringsstoffer planter har brug for alligevel, har du meget bedre muligheder for at øge dine plantes sundhed.

Fokuser ikke på plantehullet. I stedet skal du tilføje kvalitetsændringer til hele haven.

Forestil dig, at nogen giver dig et glas magisk sundhedspotion. Ville du dyppe din finger derinde eller måske sprede den på dit ansigt for at forbedre sundheden for netop den del af din krop? Nej – du vil gerne gøre hele din krop sund ved at drikke potionen, så den kan bevæge sig gennem dit system og forbedre dit generelle helbred, ikke?

Det samme gælder jord, og kompost er en trylledrik. Jordfødevævet – systemet i din jord – behandler de næringsstoffer, der findes i kompost, og leverer dem i hele din havebede, så de er tilgængelige for alle dine planter – hvornår og hvordan de har brug for disse næringsstoffer.

Det er derfor, jeg siger “Foder din jord, og lad din jord fodre dine planter.” Der er andre vigtige ændringer, som også vil gavne din generelle jordsundhed. Du kan lære mere om dem i mit indlæg om den perfekte jordopskrift fra sidste forår.

Æggeskaller

Disse æggeskaller er bestemt til kompostbunken, hvor de nedbrydes for at give en næringsrig ændring, som vil forbedre sundheden i hele min have – og alle mine planter.

Hvis du er død ved at tilføje æggeskaller, bananskræl eller kaffegrums til plantningshullet, er det okay. Knus eller riv de større genstande i stykker så små som muligt for at fremskynde nedbrydningsprocessen.

Din bedste løsning er at tilføje disse husholdningsmaterialer til din kompost. De er gode tilføjelser til kompostbunken. Når de bryder sammen, er næringsstofferne fra dem let tilgængelige alle planterne i din have.

4. Lad tomaten være på vinstokken, indtil den er fuldt moden til den bedste smag

Hvis du bor i et område med skadedyrstryk (og hvem ikke!), Vil du være glad for at høre, at dette er en anden myte.

Tænker du på de smagløse tomater i supermarkedet? Sikker på, de plukkes længe før de er modne, males det er ikke den underliggende årsag til deres manglende smag.

Tomater dyrket til kommerciel distribution er opdrættet – genetisk konstrueret – for visse kvaliteter. Størrelse, farve (forbrugere elsker en fed rød) og skibets evne er alle eftertragtede kvaliteter i den kommercielle tomatindustri.

Hvad med smagskvaliteten? Nå da det ikke kan markedsføres i produktionsafdelingen, er smag ikke vigtig, og den er utilsigtet opdrættet ud af de fleste massedistriberede tomatsorter beneath udvikling for størrelse, farve og skibsevne.

Med andre ord smager den supermarked tomat ikke som en fugtig svamp, fordi den blev plukket for tidligt. Det skyldes, at den robuste smag af en arvestykke manglede i tomatgenetikken i supermarkedet. Dette er selvfølgelig en god grund til at dyrke dine egne tomater. Der er hundreder af sorter tilgængelige for gartneren, og de tilbyder et vildt udvalg af smag.

Så betyder timing overhovedet noget, når det kommer til smag. Absolut, og det bedste tidspunkt at vælge er på “breaker stage”.

Når en tomat viser en vis farve over ca. 50% af frugten (for eksempel halv grøn og halv lyserød), er den nået til breaker-fasen. På det tidspunkt er tomatfrugten allerede pakket med alt, hvad den har brug for for at udvikle fuld smag.

Ved at høste frugten, før den er fuldt moden, vil du slå mange skadedyr til slag. Plukning før fuld modenhed forhindrer også spaltning eller revnedannelse, hvilket kan være forårsaget af vand, der falder på det modne kød.

Breaker scene tomater

Den røde nuance på Cherokee Purple-tomat til højre for denne klynge karakteriserer, hvordan bryderfasen ser ud. Denne antydning af farve fortæller mig, at den også er klar til at vælge at modne indendørs, før skadedyr kommer til dem, eller en pludselig regnvejr deler deres kød.

Lad frugten modne helt ved stuetemperatur. Du mister ikke nogen smag, kvalitet eller ernæringsmæssig værdi; og du kan endda fremskynde processen ved at hæve eller sænke lagringstemperaturen. Anbring med andre ord breaker-scenen tomater i et varmere (85 grader fahrenheit max) eller køligere rum for at kontrollere modningstempoet.

Placer aldrig tomater – på noget tidspunkt – i køleskabet. Enhver temperatur beneath 50 grader fahrenheit vil påvirke frugtens cellulære vægge og forringe smag og struktur.

5. Fjern tomat sucker skud for at øge frugtproduktionen

Ja, også dette er en havemyte. Tomatsukker vil ikke forringe frugtproduktion eller frugtstørrelse. Faktisk skaber de flere muligheder for frugt. Hvorvidt du skal beholde nogle eller alle sutter, afhænger mere af dine pladsbegrænsninger og støttestruktur.

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du identificerer en tomatsuger, skal du kigge efter 45 graders vinkel mellem plantestammen og bladstænglen. Sugeren spirer i bunden af ​​den 45 graders vinkel. Hvis du lader den vokse, vil den udvikle sig til en anden stamme, som igen vil vokse nye egne sugekopper.

Når du er klar over, at en enkelt sutter vil vokse flere sutter – som vil vokse jævnt mere suckers – du begynder at forstå, hvordan tomatplanter bliver så tætte meget hurtigt. Forhåbentlig hjælper det dig også med at indse, at det at fjerne eller forlade sutter er, hvordan du styrer den samlede størrelse og kind på det udviklende anlæg.

Hver sucker, der får lov til at udvikle sig til en stilk, vil med nok tid i sæsonen bære frugt. Så enhver sucker, der er tilbage til at vokse, vil effektivt fordoble en plantes frugtproduktion. Mere frugt er målet. Males hvis du tillader planten at blive for tæt, vil du begrænse luftbevægelse og lys til det indre af planten, og det kan hindre frugtning og plejesygdom.

Da bestemte tomater vokser til en bestemt størrelse og sætter al deres frugt på én gang, får du et bedre udbytte, hvis du gør det ikke beskær noget af sutterne. Det er de ubestemte tomatplanter, der kræver din opmærksomhed.

Jeg har en tendens til at tillade de fleste sutter at forblive og udvikle frugt. Det er en af ​​grundene til, at jeg elsker det, jeg kalder mine “Remaining Tomato Cages.” De tilbyder stærk støtte til alle disse frugtplantage. Senere på sæsonen er jeg nødt til at tillade mere luftstrøm og lys ind i midten af ​​mine tætte tomatplanter, og det er når jeg fjerner flere af de nye sutter, der kommer på.

tomatsuger

Denne sutter (vokser ud af vinklen på 45 grader mellem stammen til venstre og bladgrenen til højre) kan fortsætte med at vokse, bære frugt og udvikle flere sutter.

Når du beslutter, om du vil fjerne en tomatsuger fra din ubestemte plante, skal du tage et par ting i betragtning. Har du støtte tilgængelig for den eventuelle vægt af den udviklende gren og frugt? Vil det medføre overbelægning i rummet? Er der nok tid tilbage i vækstsæsonen til at tillade frugt at sætte sig?

Vær strategisk og vær ikke bange for at eksperimentere. Så længe du observerer resultaterne efter eget valg, vil det være en værdifuld lektion for fremtidige tomatsæsoner.

Et sidste råd: Hvis du efterlader flere sutter og – som et resultat – har en større, tættere plante, end du er vant til at dyrke; tænk på de næringsstoffer, du giver gennem sæsonen.

En større plante, der producerer mere frugt, vil kræve flere næringsstoffer, end du har givet en mindre plante. For mine retailer, ubestemte planter; Jeg tilføjer en dosis flydende fiskemulsion for et naturligt improve med hurtig frigivelse af næringsstoffer en eller to gange i løbet af sæsonen. At finde den rigtige næringsbalance til dine planter kan også kræve en vis prøve og fejl, males dine planter kan være din info, så længe du er opmærksom på de subtile signaler, de sender gennem hele sæsonen.

Hyperlinks og ressourcer

Podcast-afsnit 043: Raised Mattress Gardening, Pt. 2: Perfekt jordopskrift

Podcast-afsnit 048: Den enkle videnskab bag stor havearbejde med Lee Reich

Podcast-afsnit 066: Tomatoland: The Tasty Tomato’s Dirty Actuality, med Barry Estabrook

Tallene på gødningsetiketter, hvad de betyder

joegardenerTV YouTube: Sådan laver du det ultimative tomatbur

Leave a Reply