Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Top 5 efterårsplanter at vokse

Sne ærter producerer

Vi kan ikke lide at vælge favoritter, i frygt for, at noget karma forbander de afgrøder, vi ikke nævner. Vi ønsker canine at dele de planter, vi tænker mest på, dem der ikke holder os bekymrede om natten og siger “hej! du læner dig tilbage i sofaen, mens vi vasker op. ”

Blade er ikke det eneste, der ændrer sig i denne sæson, det er tid til at ændre din mening om efteråret havearbejde. Vær ikke en flak ven til din patch, der kun dukker op, når de gode tider ruller, og solen skinner. Hvem er hvem af efterårsplantning er omfattende og varieret; sådan er holdningen i Australiens klima, dørpolitikken er afslappet, og mange kan komme ind på vores patches og de fleste tider af året. Det er som det skal være. Grønne grøntsager, rodfrugter, alliums, alle brassicas – broccoli, kål, blomkål – og bælgfrugter af brede bønner og ærter kvæler ved biten for at blive en del af efterårets udplantningsfest. Her er vores excessive 5 efterårsplanter, som vi regner med, at du skal lægge i din patch denne sæson.


hvidløgsløg
Hvidløg
Når vi tænker på hvidløg, skal vi tænke uden for pæren. Det kan tage 9 måneder for denne little one at vokse, males læg ikke dit hjerte på at strikke jumpere og lave mobiltelefoner i mellemtiden, der er noget at høste.
Hvidløg begynder at producere lange grønne stilke, kaldet scapes. Trimning af disse landskaber holder dine hvidløgspersoner i skak i 9 måneder og tilføjer en velsmagende x-faktor til din madlavning. Hvidløg er bestemt en langsom brænder, males det er også en sæt og glemme afgrødetype med fordele ud over produkterne. At have organisk hvidløg i plasteret er et strålende naturligt skadedyrsafvisende middel og er en særlig nyttig ledsager til jordbær.

sølvbeder / schweizisk chard

Silverbeder
Denne er svær at forsølve, når det kommer til lethed og produktiv vækst. For gartnere, der har mistet deres selvtillid, er den lige begyndte, eller nogen, der fik at vide at spise mere greener, sølvbeder eller schweizisk chard. Hardy, skygge tolerant, spektakulært smuk og kan dyrkes hele året rundt, det burde virkelig være en del af hver veggie patch. Rainbow Chard er en godbid for øjnene og plasteret, selvom det teknisk set årligt kan vokse uden besvær ud over 12 måneder og producere ømme og søde blade, der kommer i et komplet spektrum af farver. Forbered din jord med frisk gødning og kompost to uger før plantning, og så direkte i veggieplasteret fra frø.


bredbønneplanteplante

Brede bønner
Den brede bønne er til efteråret, hvad tomaten er foråret, og det er den variety, vi bliver usædvanligt begejstrede for, når bladene begynder at falde. Som ung husker jeg den klodsede svirp af den brede bønneplante sammen med mine kløende strikkede tråde. Om vinteren vandrede jeg gennem min Nonnas have og en skov af ‘bob’ – som hun ville kalde det – og kampen ville fortsætte for at beskytte hendes største efterårsaktive. Hun bliver nødt til at bruge alle sine kræfter med distraktion, overtalelse og træskeen for at holde mine vanter væk. Heldigvis har vi nu rejst havebede for at gøre det til en uretfærdig kamp med den næste period, og mine bønner er mere end sikre.

Dyrkning fra frø sået direkte til plasteret er vores foretrukne metode. Vi finder ud af, at du med den rette timing og i et godt forberedt plaster kan omgå frøbakken og sende dem direkte til arbejde i haven. Da min Nonna var besat af både bønner og tomater, skiftede det mellem årstiderne den jævneste overgang. Den brede bønne – en nitrogenfiksering – skal altid følge, hvor tomaterne engang lå. I mangel af tomater, lad dem fortsætte sød majs, aubergine eller paprika. Forsøg at undgå plantning i den samme del af plasteret, hvor du havde sommerbønner – også en kvælstoffixer – og hvis du starter på ny, skal du kun medtage en moderat mængde kompost i din jord. Som altid skal du sørge for, at det er frit drænet.

Blød dine frø i et glas vand natten over inden plantning. Den brede bønne, ligesom almindelige bønner og ærter, har evnen til at holde fugt, der vil hjælpe dens spiring. En gennemblødning hjælper med at øge reserven såvel som afsløre ikke-levedygtige frø. De, der flyder til overfladen, skal kasseres. Bor, når du planter, i rækker og søjler, der ligger 20-30 cm fra hinanden. Da frøet skal plantes dobbelt så dybt som dets diameter, skal hvert hul være ca. Three-4 cm dybt. Plant to frø pr. Hul – fordi vi er konservative, og hvis en ikke spiser – og tynd derefter ud, hvis du tilfældigvis har to frøplanter.

Koriander Youtube-video

Koriander
Foodies og gartnere finder ofte koriander at være blandt de mest polariserende planter i plasteret og fremkalder lige så lidenskabelige svar fra både kærlighed og had. Selvom der ikke er noget, vi kan tilbyde for at ændre din smag, kan havearbejdshatere muligvis påtage sig noget ansvar. I stedet for at pege med fingeren kan det være på tide at afhjælpe vores egne mangler.

Koriander kan undertiden føles som et tumultus forhold, som du bliver ved med at vende tilbage til. Males har du nogensinde overvejet, at måske koriander ikke er den vanskelige confederate, vi gør det til at være, snarere ser det altid ud til at være absolutte duds? Det er rigtigt, vi er nødt til at stoppe med at prøve at skifte koriander og snarere prøve at forstå det bedre.

Den første del i at lære koriander at kende er at forstå, hvornår man skal plante den. På trods af nogle markedsføringsforsøg på at promovere ‘langsomme boltsorter’ er faktum, at når du planter det om sommeren og de varmere dele af foråret, vil alle sorter ønske at bolte til frø. Plantning lige før eller endda i den kølige tidlige vinter er en tid, der passer til denne urt. Sørg for, at hvis du planter, når forholdene er kolde, skal du beskytte natten over mod frost. Selv en plastflaske, der sidder over toppen af ​​en ung frøplante, vil være til stor hjælp.

Sne ærter producerer

Ærter
Hvis du bygger en espalierstruktur, vil de komme. Du kan finde klatreplanter til din have året rundt. Når du først støder ud på dine agurker, foreslår vi, at du lægger nogle sneærter i til en almægtig blomsterskærm, som du til sidst kan snacke på. De er lidt klamrede og har brug for en trellis til at holde fast i, hvem ikke i disse koldere måneder. De søde, knasende bælg gør dem vanskelige at modstå; stor have snackage, der måske ikke engang kommer forbi plasteret ind i køkkenet.

Når somlægning for at plante tilføje kyllingegødning til din jord før plantning og sikre, at jorden er godt drænet. De vil også have gavn af en påføring af kalk som en del af præparatet. Lad ingredienserne sætte sig i en uge før plantning. Så dem direkte på din plaster i en dybde på 2-Three gange frøets diameter. Det er nemmest, hvis du bruger en pind eller blyant til at danne huller 2-Three cm dybt og derefter placere to til tre frø i hvert hul, dække over, klappe ned og vand i. Plant dem i fuld sol, op mod et hegn, dette vil spare dig for så meget voksende rum og også gøre dit kedelige hegn lysere (læg malingen ned, så ærterne kan gøre arbejdet). Plante, hvor du tidligere er vokset eller har til hensigt at dyrke tomater, ægplanter eller paprika.

Leave a Reply