Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Top 5 mest skygge tolerante planter

sølvbeder

top 5 mest skygge tolerante planter

Ikke alle ser vi frem til solskinsdage og lapper det varmere vejr, der basker i sin brændende herlighed. Det er tid til at passe på din ven med de pastaagtige ben, der aldrig bærer shorts og sveder, hvis lysstyrken på din tv er to hak for høj. Der er nogle planter, der også er lidt klistrede og foretrækker lidt dækning i plasteret. Få mest muligt ud af skyggefulde pletter i haven, som du oprindeligt gjorde ubrugelig med disse fem skygge-tolerante planter.

Vietnamesisk mynte

Vietnamesisk mynte
Dette kulinariske ikon er en smagsbombe som ingen anden. Den karakteristiske smag af vietnamesisk mynte føjer til retter, simpelthen hvad ingen anden urt kan erstatte. Det kan lide en anstændig størrelse gryde med plads til at bevæge sig, ca. 30 cm i dybde og diameter. Det kan dyrkes på alle tidspunkter af året, males elsker fugtige og varme forhold, da det minder det om hjemmet.

Hvis du planter i plasteret, skal du være forberedt på, at vietnamesisk mynte svulmer op, males i modsætning til andre typer mynte – der sender løbere gennem jorden og invaderer resten af ​​plasteret – vil dette samle sig fra den ene rodzone og forblive indeholdt. Hyppig plukning tilskynder til mere vækst, så dine spisevaner vil kun blive belønnet med flere fremtidige måltider.

hvidløg


Hvidløg
Der er noget specielt ved hvidløg, der gør det til mere end bare en grøntsag. Det menes at være antibakterielt og antiviralt – bruges liberalt i næsten ethvert hjemmelavet middel, der rider forkølelse – og alsidig nok til at afskrække fremskridtene hos en alt for entusiastisk, uønsket kærlighedsinteresse. Det er det, der gør det så sejt, det og det faktum, at det ikke har noget imod skygge.

Plant i frit drænet, sprød jord med kompost for at holde det lykkeligt. I køkkenet skal hvidløg ikke kun tænkes i kind af hoveder og fedter. Plantens løv er lige så nyttigt og sauteret gennem en omrørning eller dine morgenæg er en subtilere glæde.

citronmelisse

Citronmelisse
Denne seje kunde har en stærk citronduft og kan findes på akavede familiesammenkomster med mynteklanen forsøger at undgå sin akavede onkel, almindelig mynte. Kan dyrkes i små, lave potter, males vil trives i større, da det har en tendens til forsigtigt at krybe og udfylde ethvert ledigt rum, hvilket gør det perfekt egnet til som en skøn grunddække … især i skyggefulde rum.

Foretrækker dels til fuldt skyggefulde rum, som alle i myntefamilien vokser det bedst beneath varme, fugtige forhold, males vil prøv det på de fleste tidspunkter af året. Den perfekte tilføjelse til at skaffe drinks eller en varm vinterte, åh chaaarrs!

koriander


Koriander
Koriander bliver varm beneath kraven, når den placeres i en solrig place, visner som en frøplante eller bolter sig til frø alt for tidligt. Som sådan foretrækker det et meget mildere miljø og tåler et delvis skyggefuldt (males godt oplyst) vokseareal – svarende til skyggen, der byder dig velkommen med åbne arme på en varm dag.

Keep din plante godt hydreret, males sørg for, at din jord dræner tilstrækkeligt – koriander er tilbøjelig til at rådne, når den ikke kan tørre ud. Hvis du fanger det tidligt nok, vil afskæring af frøhovedet tvinge planten til at fokusere på bladproduktion igen. Hvis du fanger det for despatched, skal du lade det og ranking nogle frø til dit krydderiskab.

sølvbeder

Silverbeder
Vi kan ikke lide at vælge favoritter, i frygt for, at nogle plaster karma forbander de planter, vi ikke nævner, males vi har udviklet et ret bemærkelsesværdigt blødt sted til silverbeet (schweizisk chard) – vores nye gyldne barn af veggieplasteret. Sikker på, vi elsker også spinat og grønkål og alle de andre grønne grøntsager, males sølvbeder ser bare ud til at gå videre med det uberørt og har ikke noget imod skygge i haven.

At dyrke det også let; de kan sås direkte fra frø eller formeres og derefter transplanteres som en frøplante og på det meste tidspunkt af året i de fleste klimaer. Hvad er der ikke at elske ved det?

Så det er på tide at udnytte de “pastaagtige” planter og begynde at udfylde emnerne i din havebed. Ja, du kan dyrke mad overalt, selv i skyggefulde rum.

Leave a Reply