Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Top tildelings tip med knapper havearbejde vokser hvordan

dyrkning af kartofler i maj på tildelingen

Prime tildelings ideas til maj – Lad os story om alt, hvad der er såning af frø, tip til drivhuse, aspargeskroner og nybegyndergrøntsager!

Ifølge Met Office har denne april været den frostigste i 60 år i mange dele af Storbritannien. Nat temperaturer så lave som -5C var ikke ualmindelige. Det har været en kamp for at holde ømme planter beskyttet om natten i det kolde drivhus. Jeg er glad for at sige, at to lag fleece gjorde lige nok til at holde de fleste af mine unge planter i dwell. Jeg mistede en håndfuld sød majsplanter og et lille antal klatrebønner. For bønnerne var der tid til at så igen.

såning af frø i maj

Dette år har været en god påmindelse om, hvorfor vi altid skulle så mere frø, end vi tror, ​​vi har brug for. At have reservedele er godt på grund af vejrudsvingene og risikoen for skadedyrsangreb. Eventuelle overskydende planter ved udplantningstid kan affords til venner.

Jeg har lukket mine permanente aspargesenge, lige som de er begyndt at beskære. Dele af senge er beneath angreb fra indgreb i sofaen. Jeg tror snarere, at dette ikke vil være sidste gang dette sker! Kronerne er tolv år gamle, males beskærer stadig godt. De skulle vare et par år til. Sidste måned tilføjede jeg noget godt rådnet gødning til sengene, et årligt forårsritual. I mangel af gødning er en afbalanceret gødning et godt alternativ.

asparges tip i maj

På denne tid af året er et nøglefokus at begynde at hærde vores planter, der er dyrket beneath glas. Jeg afsætter normalt omkring to uger og akklimatiserer langsomt og langsomt planterne til chokket i friluftslivet. Frost forbliver en trussel indtil slutningen af ​​maj i mange dele af Storbritannien, så det er meget risikabelt at lade dem blive afdækket natten over på dette stadium.

voksende salat

På tildelingen har jorden været meget tør i april, males dette har holdt slug- og snegleaktivitet på et minimal.

Jeg transplanterede noget salat i deres endelige positioner uden sneglebeskyttelse. Dette har hidtil ikke været nødvendigt på grund af manglen på regn.

Et andet positivt af den tørre jord har været en langsommere vækst af ukrudt. Dette vil uden tvivl ændre sig, når regnen endelig kommer.

Mælkebøtter med deres lange hanerod kan klare sig bedre end mange ukrudt med tør jord. De har et godt år som normalt! Jeg har fjernet blomsterhovederne fra dem, når de vokser for at minimere risikoen for, at blomsterne sætter frø. Jeg foretrækker at grave planterne op, hvor det er muligt. Males når tiden er kort, er deadheading et nyttigt stopgab.

voksende porrer i maj

Porrer har brug for en temmelig lang vækstsæson. Jeg transplanterer mine planter fra deres potter inde i en kold ramme til deres endelige vækstpositioner i løbet af maj. Nogle avlere skærer stilkens længde med halvdelen, når de transplanterer deres unge ladninger dybt ind i plantningshullet. I stedet planter jeg dem dybt på den normale måde, og jeg har altid haft gode resultater. Eksperimentering er canine sjovt, og det er sådan, vi lærer, hvad der fungerer for os på vores individuelle plot. En ting er sikkert, porrer har brug for masser af vand efter transplantation i flere uger bagefter.

voksende agurker i maj på tildelingen

Der er et spændende udvalg af frø, der kan sås udendørs på grunden frem til juli. Majroe er en rigtig let afgrøde, ideel til begyndere. Det er perfekt til at fylde et hjørne eller lille plads næsten hvor som helst på din grund. Rødbeder er en anden generelt problemfri og givende afgrøde, også ideel til begyndere.

Leave a Reply