Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Transplantation: 9 tip til succes

Denne årstid handler om plantning. Vi transplanterer kål og broccoli i denne uge i vores zone, males snart er det tid til at begynde at udskille tomater, peberfrugter og andre varme vejrafgrøder. Mens transplantation er relativt ligetil, er der et par ting, du kan gøre for at sikre, at dine kimplanter vokser med succes.

Hærdning slukket

Den første ting du skal gøre er at hærde dine kimplanter. Frøplanter, der er vant til de relativt stabile forhold i dit hjem, er bare ikke i stand til at klare det udendørs endnu. For de bedste resultater skal du flytte dine planter uden for et par timer hver dag, hvilket gradvist øger tiden over en uge eller to. Denne proces gør det muligt for dine kimplanter at vænne sig til sollys, vind og udetemperatur.

Forbered din jord

Transplantationer klarer sig bedst, når de har frugtbar, blød jord at vokse i. Du kan forberede din seng ved at inkorporere et par centimeter færdig kompost og løsne jorden med en have eller en bred gaffel. Det er også en god ide at grave et større hul end dine transplantationsbehov og udfylde omkring din plante med kompost.

Vælg en overskyet dag

Selvom du har hærdet dine kimplanter, er det bedst at plante dem på en overskyet dag. Transplantation er lidt stressende for planter, og meget varme og sol kan gøre det sværere for dem at komme sig hurtigt. Hvis du skal transplantere en solskinsdag, kan du bruge skyggeklud eller lignende materiale til at skabe lidt midlertidig skygge.

Vand inden plantning

Sørg for, at dine kimplanter vandes godt inden plantning, og vær især opmærksom på at starte en dag eller to i forvejen. Tørre kimplanter vil have en sværere tid at komme sig efter transplantationschok.

Nyligt transplanteret purre.

Slå forsigtigt rødderne op

Hvis du bemærker, at dine transplantationer er rodbundne, hvilket betyder, at rødderne er dannet omkring beholderens inderside, er det en god ide at bryde dem lidt forsigtigt op. Klem forsigtigt bunden og siderne af rødderne nogle få steder. Disse pauser vil tilskynde rødderne til at vokse udad.

Korrekt plantning

For de fleste afgrøder skal du plante dine kimplanter, så jorden er på samme niveau som den var i potten. Tomater vil canine vokse rødder længere væk fra deres stilk, så det er nyttigt at købe dem dybt. Du kan plante tomater, så deres første sæt blade er lige over jorden (hvis det første sæt er gult eller døende, skal du fjerne det og plante op til det næste sæt). En anden undtagelse er porrer, som du skal plante i et hul for at skabe de pæne hvide, blancherede stilke.

Du kan også give dine planter lidt ekstra hjælp ved at oprette et lille bassin omkring din transplantation. Kummen hjælper med at fange og holde vand, mens planten er ung.

Hvis du bruger tørvepotter eller andre potter, som du planter i jorden, er det vigtigt at undgå at lade nogen stikke op. Du skal muligvis rive lidt af toppen af ​​potten. Efterladelse af ethvert materiale som tørvekande eller avis, der stikker ud i luften, kan fugte væk fra plantens rødder.

Tryk jorden forsigtigt males fast ind

Når din plante er i hullet, skal du forsigtigt males fast trykke jorden omkring den. Hvis du ikke trykker jorden ind, kan du efterlade luftlommer omkring planten og forhindre rodvækst.

Giv dine planter et løft

Når du har fået dine transplantationer ind, vil du gerne vande dem. Hvis du kan, er det bedst at tilføre vandet ekstra næringsstoffer. Flydende tang eller flydende tanggødning er fremragende til dette. Du skal følge pakkeinstruktionerne, males du tilføjer typisk kun en spiseskefuld eller to til hver liter vand. Alternativt kan du bruge mild kompostte. Vand i bunden af ​​planten, og undgå at hælde over bladene.

Det vil tage planterne lidt at starte

Vær ikke bekymret, hvis du ikke hurtigt ser meget ny vækst. Når du først planter dine kimplanter, vil de arbejde hårdt på at etablere sunde rodsystemer. Dette vil ske, før du får øje på nogen vækst i bladene. Når først deres rødder er etableret, skal du canine se god vækst.

Forårsplantning er en sjov tid på året for mange gartnere. Det er godt at være ude i haven endelig og begynde at se planter på vej. Sørg for, at dine kimplanter transplanteres godt i år ved hjælp af disse enkle tip. At få dine planter godt i gang kan hjælpe med at sikre en god høst.

.

Leave a Reply