Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Urban Garden bringer smukke spiselige varer til konditorens dæk

Brød budding med blomme-citron verbena sorbet og dens garneret med haveblomster

Konditor Leigh Omilinsky og havedesigner Sara Gasbarra.

Havedesigner Sara Gasbarra, til højre, designede denne urbane have-oase fyldt med urter og spiselige blomster til konditor Leigh Omilinsky, venstre. Et sødt samarbejde!

Af Sara Gasbarra

Den anerkendte Chicago-konditor Leigh Omilinsky og jeg har været nære venner i mange år, vores arbejde og liv krydser hinanden by Chicagos restaurantindustri, hvor Leigh laver smukke (og lækre!) Italiensk-inspirerede kager og desserter til Nico Osteria, og jeg bygger og plejer kulinarisk haver til kokke og andre gæstfrihedskunder med min fuld service havedesignvirksomhed.

Indtil dette forår havde der været mange, mange samtaler mellem os to om, hvordan vi kunne kombinere indsats og talenter til at samarbejde om et projekt en dag. Som det ofte sker, kom vores travle tidsplaner i vejen for vores retailer planer, og vi så aldrig denne idé slå rod. Det vil sige indtil dette forår….

Mit firma Verdura har kurateret haveprogrammer i syv år i Chicago, og senest har jeg udvidet mit arbejde til Nashville. Jeg har været en langvarig fan af Gardener’s Present’s selvvandende planter (jeg har Terrazza-trug, hævede senge og firkantede kasser installeret på mange og masser af hustage i Chicago!) Og nogle af mine foretrukne haveværktøjer, som jeg har holdt i rotation i årevis findes stadig i gartnerens katalog.

Jeg var begejstret, da Gardener’s Present henvendte sig til mig om foråret for at prøvekøre et produkt, og jeg vidste straks, at denne plan, vi havde for at skabe en have til Leigh, ville være den perfekte mulighed for endelig at få bolden til at rulle! Da de fleste af mine haver er stedsspecifikke for restauranter, ville vores planer for denne være lidt anderledes. Leigh ville have sin have til at være hjemme hos sig. Sikker på, at alt, hvad vi ville dyrke, ville supplere hendes wienerbrødsprogram, males hun ønskede den ekstra fordel ved at nyde skønheden i haven i sin baghave og ikke gemt væk på et råt tagrum over restauranten.

Jeg var personligt begejstret for ideen til dette projekt, da det endelig var en måde at kombinere en beboelseshave med en restaurantkøkkenhave, og i betragtning af at Leigh bor i det historiske Chicago-kvarter Logan Sq., ville vi skabe og bygge en have i en meget typisk (og ofte udfordrende!) metropolis baghaveindstilling.

Urter og spiselige blomster trives i selvvandende stående haver.

Vi valgte gartnerens stående haver specielt, da de er forhøjede; smal til det stramme, kompakte rum på Leighs bagdæk; og også selvvandende – vi ønsker, at Leigh skal fokusere på at lave sine prisvindende desserter og ikke bruge timer hver dag med en haveslange i hånden! Vi elskede også de stående haver, da vi følte, at de stadig var retailer nok til virkelig at maksimere vækstpotentialet og udbyttet og ville holde hendes bagdæk ser pænt og pænt ud – elevationen hjælper betydeligt med det! Det er rart at se alt fra jorden og i taljeniveau, især når disse haver bliver vilde og vanvittige i august.

Anvendelse af plet på stående haveforhøjede planter

Farvning af de stående haver før montering – en pensel i den ene hånd, et glas rosé i den anden.

Arrange var en leg! En øvelse er virkelig alt hvad du behøver. (Nå, en boremaskine og måske et glas rosé! Er ikke alt bedre og lettere med et glas rosé? Vi tror det!) Da vi var i planlægningsfasen med Gardeners utrolige keep, blev det foreslået, at vi pletter træet med deres miljøvenlige, vallebaserede plet, som vi synes får planterne til at se ekstra skarpe og sofistikerede ud og koordinerer ganske godt med terrassen!

Vi var ganske vist lidt nervøse over farvningsprocessen. Ville det være rodet? Ville det tage timer? Males det tog en kort time for fireplace stående planter! Faktisk tog hele opbygningen og installationen af ​​æskerne yderligere et par timer. Dette var den hurtigste og mest strømlinede arrange, jeg nogensinde har gennemført. Slutresultatet forvandlede Leighs bagdæk til et frodigt, defineret og organiseret grønt område. (Hendes naboer er ganske misundelige!)

Hver af vores fireplace stående planter var plantet med 4 til 5 slags urter og spiselige blomster til Nicos konditorprogram, inklusive rosmarin, bachelor knapper, citrusperle morgenfrue, oxalis, laurbær, citron verbena, Genovese basilikum, fru Burns ‘citron basilikum , Afrikansk blå basilikum, rød rubin basilikum, lilla flæser basilikum (vi vokser et ton basilikum!), Citron timian, nasturtium, blomstrende verbena og begonier. (Vidste du, at begonia-blomster er spiselige? De er den eneste blomst, jeg dyrker for hver restaurantklient, jeg arbejder med, da de er tærte, citrusagtige, lidt saftige og frodige. Så så lækker!)

Forhøjede plantager på dæk

Den smukke byhave på Leighs bagdæk er overfyldt med blomstrende planter. Plantemagerne farves med ikke-toksisk, vallebaseret gartners udvendige træplet i grafitgrå.

Leigh begyndte at høste fra haven omkring to uger efter, at vi installerede i juni og indarbejdede straks vegetationen i sine desserter, som ændrer sig sæsonmæssigt. Hendes kæreste Scott Stroemer (som er barchef på Nicos søsterrestaurant, Pacific Commonplace Time) plukker også blomster dagligt til sit drikkevareprogram. Parret kan næppe følge med den spiselige blomsterproduktion fra denne have. Det er utroligt!

Bær og gelato dessert

Denne lette og forfriskende boccone dolce inkluderer urter og blomster fra vores have.

Den virkelige spænding fra nogen af ​​mine restauranthaver er, når hele processen kommer i fuld cirkel, og vegetationen, bladene, blomster og vores aromater rammer pladen. Her er et par eksempler på, hvordan Leigh inkorporerer sine urter og blomster i Nicos desserter.

Brød budding med blomme-citron verbena sorbet og dens garneret med haveblomster

Det her budino di rude bruger Leighs croissanter. Den serveres med blomme-citron verbena sorbet og garneret med haveblomster.

Boccone dolce. Alle sommerbær, ristet laurbærmousse, lime-gin granita, citron timian og laurbærgelato i en sød bid, hvorfor det kaldes en boccone dolce. Denne dessert var beregnet til at fremhæve de fantastiske bær, der er tilgængelige i Chicago i sommermånederne. Laurbærbladet har en smuk smag, der virkelig forbedres, når det ristes. Desserten er lys og forfriskende og skriger bare sommer! (Laurbær, citron timian og hvide begonia blomster er fra vores have.)

Budino di rude. En af Leighs værdsatte opskrifter er hendes croissantopskrift og budino di rude (også kendt som brødpudding) bruger Leighs croissanter! Den serveres med en blomme-citron verbena marmelade, olivenolie honning, kardemomme creme fraiche, friske blommer og blomme-citron verbena sorbet, og den er naturligvis garneret med haveblomster. Leigh elsker at bruge citronverbena og frisk citronverbena er så meget mere duftende og smukkere end tørret. Males hun har ofte svært ved at købe det fra leverandører, så hun var meget begejstret for at vokse sin egen! (Vidste du, at citronverbena også kan tåle masser af intens sommervarme? Det er min bedst voksende urt nede i Nashville, ser stadig frodig og grøn ud, selv når temperaturen rammer op til 100 grader!)

Keep øje med vores andet indlæg, hvor vi deler nogle ideer og opskrifter til at bevare din urtehøst og inkorporere urter og blomster i et par sensommercocktails!

– Sara

Leave a Reply