Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Valg af den rigtige havegødning

Har du nogensinde fundet dig selv på gødningsgangen i dit lokale havecenter og forsøgt at bestemme hvilken kind havegødning skal du bruge til dine planter? Der er så mange muligheder tilgængelige, at det hurtigt kan overvælde dig, hvis du ikke ved hvad du skal vælge. Den forkerte gødning kan gøre mere skade end gavn. Ikke kun vil den forkerte gødning være i stand til at give din plante, hvad den har brug for, den kan faktisk skade din plante ved at skabe toksiciteter. Lad os story om, hvordan du vælger den bedste gødning til dine planter hver eneste gang.

Hvad er der i havegødning?

Gødning er en blanding af næringsstoffer til planter. Du ved sikkert, at din krop har brug for specifikke næringsstoffer for at være sund. Du har brug for næringsstoffer til at vokse, erstatte gamle eller celler, helbrede, bekæmpe sygdomme, fordøje mad og meget mere. Planter er på samme måde. De har brug for en konstant forsyning af næringsstoffer for at forblive sunde. Planter bruger deres rødder til at trække næringsstoffer ud af jorden. Medmindre jorden har en måde at genopfylde de næringsstoffer, som planterne har trukket ud, bliver jorden til sidst opbrugt af næringsstoffer. Når dette sker, vil dine planter udvikle toksicitet. Hvis du nogensinde har haft vegetabilske planter med gule blade eller faldne blomster og frugt, kan det skyldes mangel på næringsstoffer.
Havegødning kan være brede eller de kan være specifikke. De kan fås med organiske materialer eller syntetiske. Så hvordan ved du, hvilken gødning der er bedst at bruge?
Du vil gerne bruge en gødning, der giver de næringsstoffer, som dine specifikke planter har brug for. Gødningsposens forside giver dig et stort fingerpeg om, hvorvidt en gødningsblanding passer til dine planter eller ej. Planter har 16 næringsstoffer, som de har brug for for at være sunde. Disse næringsstoffer findes i gødning. De tre vigtigste næringsstoffer er nitrogen, fosfor og kalium. Når du ser på forsiden af ​​en gødningsbeholder, ser du tre tal, adskilt med bindestreger.
F.eks FoxFarm Comfy Frog® Tomat & Vegetabilsk Gødning tasken har disse numre på forsiden – 5-7-Three. Disse tal fortæller dig, hvilken procentdel af gødningen der er nitrogen, fosfor og kalium. Det første tal er nitrogen (N), det andet repræsenterer phosphor (P) og det tredje repræsenterer kalium (Okay). Disse tal kaldes almindeligvis NPK-værdien.
Kvælstof er det vigtigste næringsstof for de fleste planter, fordi det er nødvendigt i retailer mængder. Kvælstof hjælper især med at fremme bladvækst, selvom det er involveret i mange andre dele af plantevækst. Fosfor er vigtigt for sund blomsterproduktion og rodudvikling. Kalium hjælper med mange funktioner i planter, herunder bekæmpelse af sygdom eller skadedyr og forbliver sundt beneath tørke.

Valg af den rigtige havegødning

Nu hvor du ved lidt om gødning og næringsstofferne i dem, hvordan vælger du en god gødning til dine planter?
Start med at tænke på den kind planter, du har. Stil dig selv disse spørgsmål:
  • Har mine planter nogen mangler, som jeg kan identificere? (Tegn på mangler inkluderer langsom vækst, mistet frugt eller blomster, misfarvede blade osv.)
  • Vil mine planter producere blomster?
  • Dyrker du bladgrøntsager?
  • Producerer dine grøntsagsplanter både blomster og frugt?
  • Dyrker du rodfrugter?
  • Har dine blomster en pære?
  • Dyrker du organisk?
Det kan være fristende at købe en almindelig gødning som Miracle Gro og anvende den på alle dine planter. Du får canine de bedste resultater, hvis du køber et par skræddersyede gødninger til brug sammen med forskellige planter i stedet for en bredspektret gødning. Hvis du dyrker organisk, har du lige så mange muligheder for organisk gødning som syntetisk gødning. Du skal blot vælge en gødning, der er organisk og velegnet til dine planter.

Bedste gødning til vegetabilske planter

De fleste sommergrøntsagsplanter skal befrugtes på en måde, der fremmer en sund bladvækst, samtidig med at den understøtter sund blomstring og frugtudvikling. Hvis du ikke er forsigtig, kan du ende med en frodig, smuk tomatplante, der ikke producerer nogen tomater, eller en agurkplante, der producerer flere agurker end de få blade, den har, kan understøtte.
Det Espoma Pure® Yard-tone® urt & vegetabilsk mad gødning er perfekt til dyrkning af sunde vegetabilske planter. NPK-værdien af ​​denne gødning er Three-4-4. Three% kvælstof hjælper dine grøntsags- og urteplanter med at dyrke sunde blade og understøtte en samlet kraftig plante. 4% fosfor hjælper med at fremme sunde blomster, hvilket fører til sund frugt. 4% kalium hjælper med at holde din plante sund, uanset hvilken slags belastning den måtte have.
Denne gødning har et par ekstra, der hjælper med at holde dine grøntsagsplanter stærke. Det Espoma Pure® Yard-tone® urt & vegetabilsk mad indeholder også calcium. Dette hjælper med at forhindre, at blomsten slutter rådne, hvilket er et almindeligt downside med mange grøntsager, herunder tomater, peberfrugter og squash. Du finder også magnesium og svovl i denne gødning, yderligere to vigtige næringsstoffer, som vegetabilske planter har brug for.
Endelig indeholder denne gødning gavnlige mikrober, der hjælper med at holde din plante sund. Denne gødningsblanding blev oprindeligt udviklet til professionelle gartnere, males er nu tilgængelig for alle gartnere. Åh, og nævnte vi, at dette også er en organisk gødning?
For jord, der arbejdes hårdt af vegetabilske planter, anbefaler vi at give et ekstra improve af næringsstoffer med FoxFarm Comfy Frog® Tomat & Vegetabilsk Gødning. Denne gødningsblanding ligner Espoma Pure Yard-tone Herb & Vegetable Meals combine, males med højere koncentrationer af næringsstoffer. NPK-værdien af ​​FoxFarm-gødning er 5-7-Three. Der er yderligere kvælstof og fosfor for at give dine vegetabilske planter de næringsstoffer, de har brug for til at dyrke tonsvis af grøntsager. Der er også nok kalium til at holde dine planter sunde. Dette er også en organisk mulighed med gavnlige jordmikrober.

Tomater

Tomater er den mest dyrkede vegetabilske plante. Du kan finde gødning specielt til dyrkning af tomater, som virkelig kan øge dit afkast. Vi tilbyder tre fantastiske muligheder for tomatgødning. Den første mulighed er tomatgødningspikes.
Dette er langt den nemmeste måde at befrugte dine tomater på. Stik simpelthen spidsen ned i jorden nær planten og lad den gøre resten! NPK-værdien af ​​denne gødning er Eight-24-Eight, så den er fyldt med næringsstoffer for at producere høje udbytter.
Hvis du vil befrugte dine tomatplanter langsomt og foretrækker at holde øje med deres næringsindtag, så tjek Espoma Pure® Tomat-tone® Tomat & vegetabilsk mad. Denne gødningsblanding har et lavere NPK-forhold på Three-4-6, så du behøver ikke bekymre dig om at brænde dine rødder.
Den indeholder også gavnlige jordmikrober. Leder du efter en flydende mulighed? Tjek Espoma Pure® Tomat & Vegetabilsk mad.

Bedste gødning til blomster

Blomstrende planter, der ikke producerer frugt og grøntsager, har brug for næringsstoffer målrettet mod sund blomstring. Du vil se en forskel i blomstringskvalitet og udseende, når du befrugter dine planter specifikt til blomstring. Park Seed har mange muligheder for kvalitetsgødning til blomstrende planter. Vælg den bedste mulighed baseret på den kind blomstrende planter, du dyrker.

Roser

Roser er nogle af de mest dyrkede blomstrende planter. Roser producerer fantastiske blomster hele sommeren. Det Jackson & Perkins® Dynamite ™ Select Rose Gødning har en NPK-værdi på 14-5-10. De højere værdier af nitrogen og kalium tilskynder til maksimal vækst og blomstring.
Denne specialiserede gødningsblanding indeholder også spormineraler, der hjælper med at støtte rosedannelse som calcium 1%, magnesium 2,75%, svovl 4,56%, jern 1%, mangan, 80% og zink zero,06%.
Hvis du vil dyrke roser og beskytte dem mod skadedyr som bladlus, japanske biller, journeys og borere, skal du vælge en gødning, der både fodrer dine roser og holder skadedyr væk. Det Bonide Systemic Rose & Flower Vehiclee gør begge dele.
Denne gødningsblanding føder dine roser til maksimale blomster med en NPK-værdi på Eight-12-4. Det indeholder også et insekticid zero,22% imidachloprid, en revolutionerende forbindelse, der absorberes i planterødderne med næringsstofferne og beskytter planten indefra og ud i uger, inklusive alt fra rødderne til de nye vækstskud.

Pæreblomster

Blomster, der vokser fra en pære, har unikke ernæringsmæssige behov. De har brug for næringsstoffer, der understøtter sund blomstring og rodudvikling på samme tid. Da planten er så afhængig af den unikke rodstruktur i disse planter, er det vigtigt at befrugte planten omhyggeligt for at forhindre rodforbrænding.
Rodforbrænding i en bulbende plante kan dræbe planten og forhindre den i at komme tilbage år efter år. Det Espoma Pure® Bulb-tone® pære og blomster mad har en NPK-værdi på Three-5-Three, så du kan befrugte dine følsomme pæreblomster uden at bekymre dig om at brænde pæren.
Ligesom de andre Espoma-gødningsblandinger indeholder denne blanding gavnlige jordmikrober, der hjælper med at skabe en sundere plante.

Dette indlæg blev skrevet af Shelby DeVore, grundlæggeren af Farminence. Shelby er en lidenskabelig gartner med 20+ års erfaring med havearbejde og dyrkning af mad derhjemme. Hun bor i øjeblikket i West Tennessee på en 14 hektar stor gård med sin mand, tre børn og for mange dyr til at blive opført på listen.

Leave a Reply