Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Valg af den rigtige potstørrelse

blomstrende rosmarin i stor gryde

Valg af den rigtige potstørrelse
Den mest under-værdsatte del af havearbejde med lille plads er sandsynligvis at vælge den rigtige potte. En fælde, som mange nye gartnere falder i, er at købe en gryde, der bare er bing nok til at rumme den frøplante, de har købt. Vi kan ikke lide at vokse i noget mindre end 30 cm i diameter. Når alt kommer til alt er en lille gryde som det forhold, der er bestemt til at mislykkes. Det virker som en god kamp, ​​males i sidste ende er der ikke plads til vækst, og det viser sig at være meget hårdt arbejde med meget lidt belønning. En stor pot er derimod en keeper. Sikker på, det er en investering, og du bliver nødt til at foretage ændringer i dit liv for at imødekomme det, males dette er noget, der hjælper dig med at vokse ting, der holder.

Det sværeste ved at vælge en kæmpe krukke til en lille frøplante er, hvor latterligt det ser ud – værre end da din forælder købte en skoleuniform i tre størrelser for stor. Males hvis du kan overvinde latteren og ydmygelsen, vil større potter give planten mere plads til at vokse og lade den svæve som en ørn. Sådan en enkel måde at få mest muligt ud af dine planter.


Valg af den rigtige potstørrelse
Ser ud som den rigtige pasform … en lille gryde til en lille plante.

planter, der vokser i små potter, bliver hurtigt rodbundne
Planter, der vokser i små potter, bliver hurtigt trætte og rodbundne. Ligesom en teenager, der vokser fod, har disse skolesko brug for et vridningsrum, hvis de skal vare indtil semester 2. Ikke kun begrænser små potter det virkelige potentiale i din plante, males de gør livet virkelig sejt, fordi jo mindre skibet jo hurtigere tørrer det ud.
små til store gryder
Forholdet mellem plantevækst og potte størrelse er: jo større potten jo mere vil din plante vokse.

lille frøplante i stor gryde

At plante en lille kimplante en stor krukke kan virke som et stort spild af ressourcer og lidt fjollet i starten …

blomstrende rosmarin i stor gryde

Hey presto – en rosmarinplante for livet. Retailer potter gør det muligt for dine planter at nå deres fulde potentiale og bidrage med en lastbil mere produceret til dit bord.

En god brug af potter er en meget tilpasningsdygtig og effektiv måde at have på. Vi har dyrket alt fra mynte til frugttræer i potter, som kan variere i størrelse fra det klassiske terrakottafartøj til en vintønde til en tromle på 50 gallon. For mange bygartnere og lejere kan dette være den mest oplagte vækstmetode, hvis ikke det eneste udgangspunkt. Gryder kan supplere en større have eller være hovedfunktionen, det afhænger bare af pladsen.

Typer af potter

Terracotta: Lavet af støbt, bagt ler. Terracotta er porøs og udsat for udtørring. Glaserede gryder er vandtætte, males koster mere.

Træ: Trækasser er smukke planter, males vær sikker på at de ikke er lavet af behandlet træ, der kan forurene din mad. For at undgå dette skal du overveje at indlejre en plastik- eller polystyrenkasse inde for at transportere vand og jord.

Plast: Billigste at købe, males dyrt for miljøet. Sørg for, at gryderne er UV-stabiliserede og lavet af genanvendeligt PE-plast.

Genbrugt polystyren: Så grimt, males så godt til dyrkning af planter. Velisoleret og holdbar får du cirka 10.000 år ud af en af ​​disse. Nest inde i en trææske til en kombination af funktion og mode.

Uanset om vi fylder en ny gryde, en fugtseng, en væghave eller en hævet havebund, tilføjer vi altid ormestøbninger og stenmineraler for at hjælpe med at starte jordlivet. Hvis du fremmer et sundt økosystem, vil du skabe varig jord (selv i en gryde); noget der forbliver frugtbart og aktivt langt ind i fremtiden. Spiselig havearbejde er ikke begrænset til baghave og havearbejde i jorden; vælg den rigtige potte, så får du mest ud af dine planter.

Leave a Reply