Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Valg af det rigtige coverafgrøde | Beskyt og forbedr jord

Joe Lamp'l med en bunke barkflis

Når grøntsager ikke vokser aktivt i din have, kan plantning af en dækafgrøde være en fremragende og potentielt bedre mulighed for både at beskytte og forbedre din jord.

Det er fordelagtigt at plante en dækafgrøde, når som helst en seng får lov til at gå i dvale. Dette kan være i forventning om vinteren eller mellem beplantning af spiselige afgrøder. For gartnere, der ønsker at parre den mængde plads, de planter og vedligeholder, vil en dækafgrøde opretholde jordens sundhed, indtil de er klar til at sætte området tilbage i produktion igen.

De bedste dækafgrøder producerer ikke en høst. I stedet drager de fordel af jorden beneath og fremtidige afgrøder ved at give beluftning og fertilitet, og der er også mange flere fordele.

Hvordan fordelingsafgrøder gavner jorden

Dækafgrøder giver deres fordele både mens de vokser og længe efter.

For at forstå fordelene ved dækafgrøder skal du overveje, hvad der sker, når jorden efterlades bar. Bare jord kan tørre ud og blæse væk i vinden som støv, eller den kan bage i solen og blive uigennemtrængelig. Alternativt kan regnvand beneath kølige og våde forhold bære værdifuld matjord i afstrømningen. Regndråber hamrer også udækket jord og forårsager komprimering. Og bar jord giver ukrudt plads og mulighed for at spire, vokse, sætte frø og sprede sig.

Rødderne til dækafgrøder holder matjord på plads og reducerer komprimering, og løvet blokerer både bagesolen og bremser vandets bevægelse, så den trænger ned i jorden som den skal. Dækafgrøder skygger frø og ukrudt ud og nægter dem det sollys, de har brug for for at vokse.

Som om alt det ovennævnte ikke er nok af en grund til at bruge dækafgrøder i din have, forbedrer dækafgrøder også jordbeluftning, tilskynder til spredning af gavnlige mikrober i jorden og giver jordens frugtbarhed ved at tilføje næringsstoffer og organisk materiale, når de drejes in. (Mere om at komme ind nedenfor).

Det bedste coverafgrøde til din have

Den bedste dækningsafgrøde til din have afhænger af de problemer (komprimering, ukrudt, lav fertilitet osv.), Som du prøver at løse. Mens alle dækafgrøder beskytter jordoverfladen, er nogle sorter bedre end andre ved at give specifikke yderligere fordele over og beneath jorden.

De forskellige typer dækafgrøder falder i tre hovedkategorier:

  • Korngræs: Havre, rug og hvede er etårige græs, der bygger biomasse og nedbryder jordpakning med deres omfattende rodsystemer. Græsblade bremser vandinfiltrering fra regn og overliggende vandingssystemer, hvilket reducerer regnvandsvand. Græs kan plantes i slutningen af ​​sommeren for at få en pålidelig vinterdække, og de giver rigeligt organisk materiale, der kan tilføjes til jorden om foråret.
  • Bælgfrugter: Populære kvælstofbindere som ærter, sojabønner, kløver og vetch er alle i bælgfrugterfamilien. Bælgfrugter interagerer med jordbakterier for at trække kvælstof fra luften og gøre det til næringsstoffer, der er tilgængelige for planter. Dette gør bælgfrugter til et fremragende valg til at kvælge, forbedre jordens frugtbarhed og berige jord mad web. Rødkløver er et eksempel på en bælgfrugt, der kan plantes før vinteren eller endda frøplanteres – spredt på frossen jord – for at spire om foråret, når temperaturen stiger og jorden blødgør.
  • Bredblad: Boghvede, sennep og alyssum er et par eksempler på bredbladede planter, der spiser hurtigt for at give omfattende skygge, der forhindrer langsommere voksende ukrudtsfrø i at spire og trives. Mens alle dækafgrøder tjener til at undertrykke ukrudt, er bredbladede planter særligt effektive til dette. Sennep har den ekstra bonus at afvise nematoder og grubs i jorden, og alyssum tiltrækker gavnlige insekter. Boghvede tiltrækker ligeledes gavnlige stoffer, herunder bestøvere, og vokser især hurtigt.

Når du vælger den rigtige dækafgrøde til din have, skal du også overveje dagene, indtil de sætter frø. En dækafgrøde som vinterrug vil vokse i 330 til 345 dage, før den har modne frø, så du behøver ikke skynde dig at skære den ned, før den sætter frø. Andre sætter frø hurtigere og bør ikke bruges som langvarig dækning.

Dækafgrøder kan dræbes af frost eller hård fryse. Hvis du planter dækafgrøden hurtigt nok om sommeren eller efteråret, er dette ikke et disadvantage. Så længe dækafgrøden har tid nok til at vokse, sprede sig og give fuld dækning, før den bliver for kold og dør, vil det døde plantemateriale, der forbliver på jordoverfladen, være et effektivt dæklag. Nogle dækafgrøder kan virke døde om vinteren, males begynder derefter at vokse igen om foråret.

Dødt afgrødeplantemateriale

Dækafgrøder kan dræbes eller synes at dø efter frost eller hård fryse. Så længe det havde tid nok til at vokse og give fuld dækning på jorden, vil det resterende døde plantemateriale være et effektivt dække på jordoverfladen.

Hvis din jord er meget lav i næringsstoffer, og du planlægger at plante en tung føder der, såsom squash, kommer foråret, er bælgfrugter vejen at gå. Hvis jorden allerede har høj fertilitet, skal du måske vælge en bredbladet dækafgrøde for maksimal ukrudtsbekæmpelse. For maksimal dækning og den bedste erosionskontrol er græsser det bedste billige valg.

Du behøver ikke vælge en og holde fast ved den. Blanding af dækafgrøder sammen eller fra år til år vil øge jordens fordele. Mange frøfirmaer sælger blandinger af dækafgrøder, der parrer komplementære planter for en synergistisk effekt.

Dæk afgrøder i en hævet seng

Hver type dækafgrøde giver jorden en unik fordel. Når du vælger den rigtige dækafgrøde til din have, skal du overveje jordens behov og de dage, indtil afgrøden sætter frø.

Drejning af dækafgrøder

At “aflevere” dækafgrøder er, simpelt sagt, at blande planterne i den samme jord, som de voksede i.

For at aflevere en dækafgrøde skal du først skære den ned til jordniveauet. Du kan tilføje det afskårne plantemateriale til din kompostbeholder og derefter bare dreje rødderne i jorden. En anden mulighed er at vende løvet og rødderne helt på plads med en havegaffel. Bland alt i flere inches ned i jorden – males undgå dyb jordbearbejdning, der forstyrrer jordens fødevæv og dræning.

Drejning af dækafgrøder

At dække dækafgrøder er simpelthen at blande planterne i den samme jord, som de voksede i.

Vær opmærksom på, at det kan være besværligt at aflevere dækafgrøder, især korngræs med deres dybe rodsystemer. Vær forberedt på at kæmpe med de hårde rødder. Vinterdræbte afgrøder eller afgrøder, der er skåret og efterladt på plads i et par dage (eller længere) for at dø, vil være lettere at aflevere.

Mikrober i jorden vil komme i gang med at fordøje det organiske stof og frigive næringsstofferne til gavn for den næste afgrøde der plantes der. Du burde ikke så frø i en seng straks efter at have dækket afgrøder. Hvis du gør det, kan disse aktive mikrober muligvis også fordøje de frø, du vil dyrke. Nogle dækafgrøder, såsom rug, har også allelopatiske egenskaber, der afskrækker andre frø fra at spire. Denne effekt vil aftage efter at det afskårne græs og de døde rødder har haft et par uger til at nedbrydes.

Når du har vendt en dækafgrøde, er det bedst at vente to til fire uger, før den nedbrydes tilstrækkeligt, før der sås frø eller transplanteres i sengen. Hvis du ikke vil vente så længe, ​​er din bedste mulighed at fjerne og kompostere dækafgrøden og kun aflevere afgrødens rødder, så processen bevæger sig hurtigere.

Dæk afgrødevækstfaser i hævede senge

Her er dækafgrøder i to af mine hævede senge på GardenFarm ™. Dækafgrøden i baggrunden er stadig grøn og vokser, mens den i forgrunden er skåret og er klar til at vende sig til jorden. Hvis du ikke vil vente så længe, ​​før du såer frø, skal du fjerne og kompostere nedskæringerne og kun vende afgrødens rødder.

Det bedste tidspunkt at aflevere dækafgrøder er, når de begynder at danne blomster, males før de går til frø – det punkt, hvor deres næringsstofopbevaring er på sit højeste. Afgrøder, der er gået til frø, har mindre energi og færre næringsstoffer til rådighed for jorden, og frøene kan spire, når du ikke vil have dem.

Hvis tid eller andre begrænsninger gør en dækafgrøde upraktisk for din have, er økologisk barkflis det bedste valg. Strimlede blade, halm og træflis udgør fantastiske barkfliser, der har mange af de samme fordele, som dækafgrøder gør, såsom at forhindre komprimering og erosion og tilføje værdifuldt organisk stof, mens de er mindre arbejdskrævende.

Joe Lamp'l med en bunke barkflis

Har du ikke tid til at plante en dækafgrøde? Hvis en dækafgrøde er upraktisk i din have, er et tykt lag af organisk barkflis som strimlede blade det næstbedste.

Pålidelige frøleverandører kan hjælpe dig med at identificere den bedste dækningsafgrøde til dit klima og dine behov. Et par pålidelige leverandører med forskellige dækafgrødefrøindstillinger og -blandinger er Park Seed, Johnnys udvalgte frø, Organiske frø med høj klipning, Amerikanske enge, Haver i keep! og Hudson Valley Seed Agency.

Har du prøvet en dækafgrøde? Giv os besked ved at efterlade en kommentar nedenfor.

Klar til at få flere af dine havearbejde besvaret? Tilmelde for at modtage havearbejdsressourcer, e-bøger og e-mail-opdateringer på joegardener-podcasten med mere.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 100: Forstå Cowl Crops: The Fundamentals and Previous, med Jack Algiere

Afsnit 116: Forståelse af Soil Meals Web med Dr. Elaine Ingham

joegardenerTV Youtube: Sådan forbedres jorden ved hjælp af dækafgrøder

joegardener On-line Gardening Academy: Tre populære kurser om grundlæggende havearbejde; håndtering af skadedyr, sygdomme og ukrudt; og frø starter!

joegardener On-line Gardening Academy Necessary Gardening Fundamentals: Grundlæggende om sund jord, plantning, vandingsteknikker, kompostering, hævet seng og andre havearbejdsmetoder, gødning, de mange fordele ved barkflis og mere.

joegardenerTV YouTube

joegardener nyhedsbrev

joegardener Fb

joegardener Fb Group

joegardener Instagram

gårdhaver Pinterest

joegardener Twitter

Voksende en grønnere verden®

GGWTV YouTube

GGW Episode 512: Fall Yard Prep

Park Seed dæk afgrødefrø

Johnnys udvalgte frø dæk afgrødefrø

Organiske frø med høj klipning dæk afgrødefrø

Amerikanske enge dæk afgrødefrø

Haver i keep! dæk afgrødefrø

Hudson Valley Seed Agency dæk afgrødefrø

* Oplysning: Nogle produktlinks i denne vejledning er tilknyttede hyperlinks, hvilket betyder, at vi får en provision, hvis du køber. Ingen af ​​priserne på disse ressourcer er canine forhøjet for at kompensere os. Ingen af ​​de emner, der er inkluderet i denne liste, har nogen indflydelse på, at kompensation påvirker deres optagelse her. Valget af alle emner, der er omtalt i dette indlæg og podcast, var udelukkende baseret på fortjeneste og på ingen måde påvirket af noget tilknyttet eller økonomisk incitament eller kontraktforhold. På tidspunktet for denne skrivning har Joe Lamp’l professionelle forhold til følgende virksomheder, der muligvis har produkter inkluderet i dette indlæg og podcast: Rain Chook, Corona Devices, Milorganite, Soil3, Park Seed og Exmark. Disse virksomheder er enten brandpartnere for joegardener.com og / eller annoncerer på vores hjemmeside. Vi modtager canine ingen yderligere kompensation fra salg eller promovering af deres produkt gennem denne vejledning. Inkluderingen af ​​produkter nævnt i dette indlæg er fuldstændig uafhængig og eksklusiv for ethvert forhold.

Leave a Reply