Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Vanding af din have | Kilder og hvor meget

Vandkasser

Der er mere ved at være klog med vand end effektiv havevanding. Jeg nævner ofte, at flere planter dør af overvanding end af undervandning. Det er hovedårsagen til, at jeg taler så ofte om at sikre, at du har godt drænet jord.

I tidligere dele af denne 5-delt serie; Jeg har dækket valg af de rigtige planter, vandleveringsmetoder og vandingsfrekvens. Denne gang vil jeg dykke lidt dybere ned på dette frekvensproblem og hjælpe dig med at få et bedre greb om, hvorfor frekvens betyder noget og nogle vigtige tip til at få det rigtigt. Plus, lad os udforske at få mest muligt ud af naturens eget vandleveringssystem – regn.

Havefarm

Det kan være udfordrende at vide, hvornår din have har brug for mere eller mindre supplerende vand, males comment er dit bedste værktøj.

Lidt grundlæggende plantevidenskab

Det er faktisk bedre at lade din jord blive for tør end at lade den forblive for våd. På den anden side ønsker du ikke, at vandet løber så hurtigt, at det strømmer lige forbi rødderne. Det ideelle scenarie er at finde den perfekte Goldilocks-balance mellem for tør og for våd. Dette kan til tider være udfordrende, males comment er dit bedste værktøj.

Rødsystemerne på alle planter kræver ilt for at forblive sunde. Korrekt jordafvanding og fugtbalance tillader iltmolekyler at nå planterødderne. Hvis jorden bliver for blød, skubbes iltet ud, og planterne kvæles og drukner bogstaveligt talt.

På den anden side transporterer planter fugt fra deres løv på samme måde som vi mennesker uddriver kuldioxid, når vi trækker vejret. Dette er en af ​​grundene til, at bladene bliver brune, når en plante er tørstig. I tør luft og tørkeperioder stiger f.eks. En plantes transpirationshastighed. Det “indånder” mere fugt i luften, og det kræver derfor mere fugt i udskiftningen.

Desværre kan symptomerne på, at din plante ikke får nok vand, undertiden være de samme som hvis din plante får for meget vand – for eksempel halte og kedelige blade. Nogle forskelle at se efter:

  • Halt løv, der føles tørt og er grønt eller har tendens til at være brunt, har brug for vand.
  • Løv, der er slappt og grønt, der har tendens til gul, males ikke føles tørt eller sprødt, er sandsynligvis et tilfælde af alt for våd jord.

For de tidspunkter, hvor du er usikker, frygt ikke; der er en enkel måde for dig at vide, hvilken ekstrem du har at gøre med.

Det kaldes fingertesten. Du stikker fingeren ned i jorden, ned til ca. den anden kno. Hvis din finger kommer snavset op, er der nok vand i jorden. Males hvis det kommer tørt og relativt lease op, er jorden for tør, og det er tid til vand. Simpelt, ikke? (Hvis jorden overhovedet er for tæt til at stikke fingeren i den? Til dig siger jeg: Kompost, kompost, kompost).

Liggende seng

Ved at observere dine havesenge kan du lære, hvilken plante i en gruppering, der er den første, der viser tegn på vandstress.

Identifikation og brug af en havebrugs kanariefugl i din have er en anden god metode til at bestemme, hvornår du måske ikke vander korrekt. Lad jeres havebund med jævne mellemrum gå uden vand. Observer sengen hver dag, indtil du bemærker den første plante i gruppen, der viser tegn på visning. Denne plante bliver din kanariefugl. Når du tilbringer tid i din have hele sæsonen, og du bemærker, at “kanarien” hænger; du ved, det er tid til at justere vandstanden i hele sengen.

Når du observerer, hvad dine planter og træer fortæller dig, bliver du kun bedre til at genkende disse subtile (og nogle gange ikke så subtile) spor.

Keep fast i vandet, som Moder Natur giver

Høst af regnvand er ikke nyt. Det er blevet brugt over hele verden i tusinder af år, males det oplever bestemt en stigning i popularitet i bylandskabet. Vidste du, at et tagareal på 2.000 kvadratmeter kan give ca. 1.200 liter vand beneath en nedbør på en tomme? Mængden af ​​vand, der høstes, afhænger ikke kun af størrelse, males også overfladestruktur og hældning. Hvis den gennemsnitlige årlige nedbør i dit område er 20 ”, kan du høste op til 24.000 liter vand fra dit tag hvert år.

Forestil dig forskellen, der gør i brugen af ​​traditionel vandforsyning. Regnvand er en god kilde til at give supplerende kunstvanding til dit landskab. Uden salte og mineraler, der kan skade planter og rodvækst, er regnvand den reneste vandingsressource.

Den mest basale sort for høst af regnvand er simpelthen at samle vandet i en regntønde og distribuere det straks til planterne. Denne metode kaldes et ”simpelt” system. Der er masser af data tilgængelig til opbygning af et regntønningssystem, males den grundlæggende opsætning involverer at placere tønden ved siden af ​​din tagrender. Regn afledes fra tagrenden til tønden.

Du kan nemt spare mange penge ved at lave din egen regntønde eller drage fordel af nedsatte programmer, der ofte tilbydes gennem lokale kommuner. Fødevarekvalitets tønder er let tilgængelige fra drikkevarefirmaer og fødevareforhandlere for $ 5-20. Disse er ideelle til høst og opbevaring af regnvand. Installer en tapp på tønden, og du har en klar-til-brug tønde, der vil tjene dine vandingsbehov i havearbejde i de kommende år.

Regntønde

Det er let og billigt at opbygge dit eget vandopsamlingssystem for regn tønde, og regnvand er en god kilde til at give supplerende kunstvanding til dit landskab.

En anden almindelig høstmetode er en cistern, også kendt som et “komplekst” system. Lad ikke navnet afskrække dig. “Kompleks” refererer simpelthen til opbevaring af vand efter opsamling og giver en måde at distribuere vandet senere på.

Cisterner fås i alle størrelser og kan installeres over eller beneath jorden. Der er fordele og ulemper ved begge, og installationsomkostningerne varierer også betydeligt. Hvis din ejendom er underlagt naboskabspagter, vil du være sikker på at kontrollere dem, før du går videre med en cisterninstallation.

Uanset hvilken metode du vælger, gør noget evaluation. Der er for mange detaljer til at dække dybtgående her, males du bliver nødt til at huske på ting som at holde dit system fri for snavs, oversvømmelsesproblemer, mygforebyggelse osv.

Når det er høstet, kan regnvand transporteres til dine havesenge gennem et underjordisk system. En elektrisk pumpe tilsluttet et rør eller en haveslange kan føre den til en spids. Hvis du bruger et system med tyngdekraft, vil strømmen variere meget. For at optimere strømningshastigheden eller trykket – især hvis du bruger et drypvandings- eller soaker-slangesystem – skal du bruge en pumpe for bedre konsistens.

Uanset hvilket system du opretter i din have, kan høst af regnvand virkelig gøre en forskel i den mængde vand, du bruger generelt.

Vandkasser

Du kan høste op til 24.000 liter vand fra dit tag hvert år, hvis din gennemsnitlige årlige nedbør er 20 ”.

Hyperlinks og ressourcer

joe gardener Weblog: Kompostering i baghaven: En simpel opskrift til at lave god kompost

joe gardener Weblog: Sådan vandes din have og landskab: Skilled-tip – Pt. 1 af 5

joe gardener Weblog: Sådan vandes dine nye og etablerede planter: Skilled Concepts – Pt. 2 af 5

joe gardener Weblog: Sådan vandes og hvad man skal bruge: Skilled-tip – Del three af 5

Rain Fowl®

Leave a Reply