Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Vanding af din have korrekt | Vejledninger Tips

Klæbrig lerjord

For de fleste af os betyder adgang til vand simpelthen at dreje vandhanens håndtag. Voila! Vand i overflod, ikke? Denne bekvemmelighed bedrager utroligt.

Selvom 75% af vores planet er dækket af vand, er kun en minus 1% tilgængelig som lease, lease vand til brug for hele verdensbefolkningen. Det er rigtigt – 1% for alle på jorden til drikke, badning, madlavning og kunstvanding.

Faktor i verdensbefolkningens vækstrate – hvor mange mennesker bruger det vand – og du kan se, hvordan adgang til brugbart vand ikke bør tages for givet. Af det brugbare vand går cirka 25-40% til vanding af vores græsplæner og landskaber og af at beløb, EPA rapporterer, at næsten 50% er spildt. Det affald er en ret tragisk statistik. Du behøver ikke at være en matematisk whiz for at indse, at der er mange grunde til at tage en vandrettet tilgang til landskabspleje. Der er så meget plads til forbedring.

Skovscene

Vand er en værdifuld ressource, og der er mindre tilgængelig til brug i vores hjem og landskaber, end man kunne forvente.

Derudover har du overvejet mængden af ​​energi, der bruges til at flytte vand til og gennem dit hjem? At levere vand til vores byer, pumpe vand fra vores brønde, skubbe vand til det andet etagers badeværelse – alle disse aktiviteter bruger meget energi. I de fleste byområder skal der importeres vand fra en ekstern kilde. I Californien går for eksempel 20% af statens samlede energibudget til transport (fra områder som Sierra Nevadas) og rensning af vand. Det er en enorm udgift af energi, og det er bare en tilstand.

Selvom kommercielt landbrug helt sikkert har en stor rolle at spille, når det kommer til vandbeskyttelse, er det boligejeren, der kan have en kæmpe stor indvirkning. Med næsten en milliard weekend kriger-gartnere tilføjer de samlede resultater af vores indsats (eller mangel på dem) virkelig. Som en kollektiv gruppe – et globalt kvarter af vandforbrug – har vi en betydelig mulighed for at gøre en forskel.

At gøre en forskel betyder heller ikke meget arbejde. Faktisk kan det spare dig tid og kræfter generelt. Med henblik herpå bringer jeg dig denne 5-delige effektive vandingsblogserie til at dele med dig bedste praksis for at holde dit landskab vandet og sundt. Lad os dykke ind.

Brug af indfødte og klimalignende planter

Der er så mange måder at spare vand på – og spare dig for dyrebar tid – når du tager dig af dit landskab. Lige så vigtigt er det at bruge en vandrettet tilgang til havearbejde med sundere græs, træer og planter. Det betyder færre penge brugt til udskiftning og skadedyrsbekæmpelse.

Det første trin er at bruge de rigtige planter. Når du tilføjer planter eller træer til dit landskab, skal du plante efter dit klima. Der har været masser af fokus de sidste par år på brug af indfødte planter. En af fordelene ved at bruge indfødte er de iboende systemer inden for disse planter til at håndtere forholdene i dit område.

Indfødte planter har overført egenskaber, der giver dem mulighed for at modstå varme eller kulde, tørke eller oversvømmelse – uden indgriben fra en gartners kærlige pleje. En ekstra bonus, de har udviklet systemer til at afværge skadedyr og sygdomme, som også er hjemmehørende i dit område. Så – mindre vand, mindre skadedyrs- og sygdomsbekæmpelse, mindre af din tid og ressourcer. Males vent, der er mere … mere fordel for dine oprindelige bestøvere også.

Dit amtudvidelseskontor kan give dig en liste over planter, træer og buske, der er hjemmehørende i dit område – hvilket betyder sorter, der lever eller vokser naturligt i din særlige space uden direkte eller indirekte menneskelig indblanding.

Du kan canine udvide din havepalet ud over de planter, der er hjemmehørende i din space. Udnyt lignende træk udviklet af planter, der er hjemmehørende i lignende klimaer.

Xeriscape

Ikke alle planterne i dette spektakulære landskab er hjemmehørende. Mange trives her, fordi de er klima-lignende.

Måske rører rosenbuen, der er hjemmehørende i din space, ikke dine havearbejde. Du kan udvide listen over planter, der passer til dit område, ved at kigge efter lignende klimaer over hele kloden og designe med deres sorter. Hvis du bor i den høje ørken i Colorado, skal du kigge til de høje ørkener i Argentina for yderligere plantevalg. Hvis du bor i Floridas fugtige varme, skal du se på den fugtige, varmekærlige flora i Sydamerikas regnskove. Hvis du bor i den canadiske tundra, skal du tjekke eksemplarer, der er hjemmehørende i Norges fjorde. Du får billedet.

Uncover det rigtige anlæg til det rigtige sted

Som gartner, livslang gartner og skaber / vært for tv’er Rising a Greener World®; Jeg har haft mulighed for at interviewe mange eksperter om smart og rigelig havearbejde.

Hver og en af ​​dem har sagt, at det første og første skridt er at plante den rigtige plante på det rigtige sted. Når du gør det, bliver dit job som gartner så meget lettere, og sandsynligheden for, at du bliver nødt til at bruge penge på udskiftning af planter, reduceres betydeligt.

Dit første skridt er at kende dit klima. Bor du i et område, hvor tørke eller oversvømmelse er et downside? Har luften i din space tendens til at være tør eller fugtig? Er dine somre intenst varme, eller er dine vintre bittert kolde?

Dette er grundlæggende spørgsmål, males de kan være så lette at overse, når du bliver taget af skønheden i en bestemt blomst eller er ivrig efter at dyrke din yndlingsfrugt. Vi har alle været der, og det kan helt sikkert være sjovt at eksperimentere. Males plantning uden for dit miljøs begrænsninger og udfordringer kan være dyrt, tidskrævende – og spild af vand.

Lær din areas hårdførhedszone at kende – og dit hjem mikroklima. Hvis du ikke er bekendt med zonen i dit område, skal du tjekke USDA-zonkortet, Sunset-zonekortet eller tjekke med dit lokale amtsudvidelseskontor.

Når du køber frø eller planter, skal du altid kontrollere zonehenvisningen for at være sikker på, om den er egnet. Planter, der er tilgængelige på dit lokale planteskole, har tendens til at være passende til din plantningszone, males det er stadig en god ide at kontrollere mærket.

Mens din by kan falde i en bestemt zone, er der mange faktorer, der kan påvirke klimaet for din specifikke ejendom lidt. Dette er et eksempel på et mikroklima – et lille område, hvor klimaet varierer fra det omkringliggende område.

Eksempler på elementer, der kan skabe et mikroklima eller påvirke, hvordan din ejendoms gennemsnitstemperatur sammenlignes med din hjembys gennemsnitstemperatur (som betegnelsen for plantningszonen er baseret på):

  • Dit hjem ligger i en dal, så du får færre soltimer om dagen end gennemsnittet for din by. Også – køligere luft (resultatet af færre solskinstimer) er tungere, så den kan “samle” eller fortrænge varmere luft nær overfladen.
  • Dit hjem ligger på en bakketop med højere vind end gennemsnittet.
  • Din ejendom er omgivet af stærkt skovklædt land.
  • Dit landskab har et beskyttet område. For eksempel kan en mur, der fanger og frigiver varme om natten, skabe et miljø, der er varmere end det omkringliggende område.

Du kan begynde at forstå dit landskabs mikroklima ved at spore hver dag, hvordan temperaturen i din have sammenlignes med den officielle registrerede temperatur i din by. Ideelt set kan du spore denne variation (hvis nogen) i løbet af et år – hvor meget køligere om vinteren, hvor meget varmere om sommeren osv.

Lille plads have

Mikroklimaer kan oprettes i små lukkede rum som det, der ses her. Den gennemsnitlige temperatur i dette rum vil afvige fra det omkringliggende område.

Mikroklima og zonebetegnelse hjælper dig også med at vælge det rigtige sted til dine planter. En busk, der er god til zone 4-7 og er angivet som ønsker fuld sol, kan gøre det bedre i eftermiddagsskygge på din have – hvis din ejendom er i 7B og har en tendens til at være en grad eller to varmere end dit område.

Der er et andet aspekt at huske på: vandbehov. Placering af planter med lignende vandbehov inden for samme rum kaldes hydrozonering. For eksempel: At holde tørke-tolerante planter sammen eller gruppere troper. Hydrozonering giver dig mulighed for at vandre hele sengen med samme hastighed og frekvens, uden at du behøver at mikrostyre strømningshastigheden eller håndvand de tørstere planter.

Selvom det er en ting mere at tænke på, når man designer disse senge, vil hydrozonering bestemt have en positiv indvirkning på din vandingseffektivitet og havenes sundhed.

Jordstruktur og kemi

Jordtype er en anden nøgle til at bestemme, hvilke planter der passer til dit landskab. Sand, ler, silt – vi lever alle i et område med en primær jordtype. Den geografi, som vi lever i, bestemmer også den typiske pH-faktor i vores jordbund – sur versus alkalisk.

Vi kan ændre vores jord med ting som kompost og mineraler for at opnå den bedst mulige jord, hvor vores planter kan dyrkes. Det er canine vigtigt at forstå, hvad du arbejder med, og hvor du starter fra.

Der er et par enkle checks, du kan gøre derhjemme for bedre at forstå jorden, du arbejder med.

  • Først: Grib en håndfuld af din jord, og knyt den i knytnæven for at bestemme tekstur. Går det hurtigt fra hinanden? Din jord består hovedsagelig af sand. Danner det en fast daring? Du arbejder med ler- eller siltbaseret jord. Sund jord med masser af organisk materiale skal komme sammen i knytnæven, males adskilles let, hvis du trykker på den med fingeren.
  • Du kan også teste jordens dræning ved at grave et hul, der er cirka en fod bredt og dybt. Fyld hullet med vand, og lad vandet sive ind i hulrummet. Fyld derefter hullet med vand en anden gang. Jord med ideel dræning skal tillade, at den anden runde vand siver helt ind i hulrummet inden for 10-15 minutter.
  • Endelig er det en god ide at tage en jordprøve og sende den til et uafhængigt laboratorium til en billig jordtest. Dit lokale amtudvidelseskontor kan give forslag til jordprøvetagning og testressourcer.
Klæbrig lerjord

Nogle planter ville klare sig godt i klæbrig lerjord som denne. Forståelse af din grundlæggende jordstruktur hjælper med at identificere, hvilke planter der fungerer bedst i dit landskab.

At forstå din jords grundlæggende struktur og kemi giver to fordele:

  1. Vejled dig til de planter, der foretrækker og klarer sig bedst med den mindste mængde jordændring – foretrækker surt versus alkalisk, foretrækker sandet versus blødt osv.
  2. Vejled din jordændring – tilsætning af svovl vs. mineralsk kalk, øget dræning vs. øget jordabsorption osv.

Yderligere planteovervejelser for succes

Vær opmærksom på – og følg – de lyskrav, der er angivet på plantemærker. Ofte kan disse tags give ret generisk vejledning, så tag et øjeblik til at undersøge, når du er i tvivl. Tjek on-line for at få flere oplysninger.

Vær også opmærksom på holdbarhed. Hvis du placerer en delikat busk i et meget trafikeret område i din have, vil planten sandsynligvis altid vise nogle tegn på stress.

Anbring ikke træet fra en mægtig eg i en haveseng ved siden af ​​dit hjem. Ved, hvor høj og bred din plante vil være ved modenhed, og plant den i overensstemmelse hermed.

Første gang vi installerer en haveseng, ønsker vi øjeblikkelig tilfredsstillelse af generøst løv. Det er så let at pakke for mange små nye planter ind i et område, som de vil vokse ud og overfyldte inden for få år.

Alle disse aspekter er meget at overveje, når du planlægger dit landskab, males at tage den tid fra starten belønner dig altid med sundere resultater og lettere vedligeholdelse. Hvis du – i løbet af tiden – bemærker, at du muligvis har fejlbedømt placeringen af ​​en bestemt plante, skal du huske, at du ofte kan rette disse fejl.

En af de retailer ting ved havearbejde er, at naturen kan være tilgivende. Mange planter, buske og unge træer kan transplanteres til et bedre sted i løbet af efteråret (eller sen vinter). Det er bedst at starte rigtigt, males det at forblive opmærksom kan hjælpe dig med at fortsætte med at forbedre din have over tid eller beneath skiftende forhold.

I del 2 af denne serie vil jeg dække vanding af nye planter, vandingsfrekvens og mere. Plus, keep øje med resten af ​​denne 5-delt serie, da jeg giver detaljer om vandingsmetoder, hvordan man ved, hvor meget der skal vandes, og indstiller dit landskab til at være modstandsdygtig over for tørke.

Jeg håber, du vil slutte mig til alt dette.

Hyperlinks og ressourcer

joe gardener Episode 016: Composting Data A to Z: The Quick and Dirty on All of the items Compost

joe gardener Episode 028: Minerals rolle i at gøre stor jord

Dyrkning af en grønnere verden®

USDA Zone Map

Sunset Zone Map

Rain Fowl®

Leave a Reply