Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Vanding af træer og buske | Vejledninger Tips

Mariehøne

Velkommen til del 2 af min 5-delt serie om effektiv vanding i din have og landskab. I sidste uge dækkede jeg nogle af de grundlæggende – hvordan man får det rigtige anlæg på det rigtige sted. Hvis du gør det rigtigt, sparer du penge og tid i det lange løb. I denne uge skal vi undersøge, hvordan man får de rigtige planter ud på højre fod – og derefter hvordan man bestemmer vandingsfrekvens, timing og mere. Vanding af træer og andre plantager korrekt vil gøre hele forskellen.

Lad os komme igang!

Vanding af træer korrekt, når de etableres, kan gøre hele forskellen i deres overlevelse og styrke.

Uanset arten vil alle træer og buske være stærkere og mere tørke tolerante på lang sigt, når du tager dig tid til at vande dem ordentligt i deres første år og fortsætter med at give ekstra opmærksomhed i løbet af deres anden og tredje sæson.

Vanding af nye buske og træer

Et godt plantet træ eller en busk vil være sundere, mere modstandsdygtig og bedre rustet til at trives med mindre vand ned advert vejen.

Også, timing er virkelig alt her. Plant dine træer og buske om efteråret eller foråret – undgå plantning i sommervarmen. Du sparer meget vand, tid og hjertesorg ved blot at plante i de køligere årstider. Især fald er det ideelle tidspunkt. Jorden er stadig varm – ideel til rodudvikling, males alligevel køler luften ned. Så der er meget mindre stress og efterspørgsel på den nye plantes overjordiske vækst.

Jeg demonstrerer de syv trin til korrekt plantning af et træ i min vejledningsvideo fra et tidligere indlæg. Disse trin er nemme at gøre og får din plante til den rigtige start hver gang.

Når du er plantet, vil hvordan du vander, mens det nye træ eller busk bliver etableret, gøre en stor forskel i den langsigtede sundhed i din grønne investering.

Øjeblikket umiddelbart efter, at du får planten i jorden, er det afgørende. Giv en god sug ved hjælp af den lave og langsomme tilgang. Tunge, stive vandstrømme eroderer hurtigt den jord, du lige har placeret omkring rødderne.

For meget vand for hurtigt kan ikke optages af rødderne, så det meste vasker væk – tager værdifuld matjord, kompost og / eller barkflis med sig. Jeg kan godt lide at bruge en bubbler-vedhæftet fil (mere om denne uvurderlige lille enhed i del three i denne serie) til at give en blid, stabil strøm, der let kan kontrolleres og optages af rødderne.

Oprindeligt vander jeg nyplantede træer og buske hver dag omkring den første uge. I de næste to uger lindrer jeg til omkring hver anden dag. Derefter letter jeg gradvist tilbage derfra.

Nyplantede træer drager fordel af flere centimeter vand om ugen i løbet af den første sæson, males pas på ikke at overvande i denne periode. Det er en delikat steadiness, så observer, hvordan træet reagerer. Selvom det er almindeligt, at træer mister op til halvdelen af ​​deres blade for at transplantere stress, kan mere tab indikere et potentielt disadvantage. Hvis du fornemmer, at planten reagerer dårligt, og du vander konsekvent; du er sandsynligvis overvanding. Jorden inden for dryplinjen (arealet inden for spredning af grene) skal være fugtig, males ikke blød.

Dine træer og buske har brug for mere tid, end du måske forventer at etablere fuldt ud. Jeg har begået den fejltagelse at stoppe supplerende vanding for tidligt og har betalt prisen i tab af træer. Av. Etablerende rødder har brug for fortsat supplerende vanding for at ekspandere udad og opretholde topvækst, indtil de bliver selvforsynende. Overraskende nok kan dette tage to år eller mere afhængigt af miljøforholdene over og beneath jorden.

Plantning af en kristtornbuske

Efterår er et godt tidspunkt at plante nye træer og buske. Når de er i jorden, skal de bruge flere centimeter vand om ugen i løbet af det første år for at få dem til den stærkeste start.

Vanding etablerede planter

Når dine planter er på plads og er etableret, begynder den løbende vedligeholdelse. Effektiv vanding ned til:

Uanset hvilken vandleveringsmetode du vælger (mine anbefalinger om at komme i del three i denne serie), vil du have, at metoden skal levere vand på en måde, der er lav til jorden og i et langsomt, absorberbart tempo. Vanding lav og langsom leder vand til rødderne, hvor planten har mest brug for det, og når de let kan tage det op.

Vanding af dit landskab ovenfra – som med en sprinkler – leder vand over løvet. Dette giver typisk ujævn vandfordeling til planter. Vigtigere er det, at transport af vand gennem luften øger dets fordampningshastighed – hvilket mindsker den mængde, som planterne faktisk kan optage. Husk også, at når planteløv er vådt, er det meget mere modtageligt for sygdom.

Jord kan kun optage så meget vand advert gangen, afhængigt af dets struktur. For meget vand eroderer for hurtigt jorden, kan udsætte planterødderne (aldrig en god ting) og kan udvaskede vigtige næringsstoffer. Ved at give vand til din plante i en langsom hastighed øger du mængden af ​​vand, jorden er i stand til at absorbere og stille til rådighed for rødderne.

Hvor ofte skal du vandre? For etablerede træer, buske og græsplæne er det en god tommelfingerregel at vand en eller to gange om ugen for i alt at give en tomme pr. Uge (i fravær af regn). Mens du kan vandre oftere i kortere perioder, betyder denne korte vandingsperiode, at vandet ikke absorberes så dybt i jorden.

Rødderne er opportunistiske – de går hvor vandet er. Vand altid tæt på overfladen tilskynder rødderne til at forblive tæt på overfladen også. Med dette system kan dine planter se robuste ud et stykke tid, males lavvanding sætter dem ikke godt op til tørke.

Vanding i en længere periode en eller to gange om ugen betyder, at vandet absorberes dybere i jorden. Dette tilskynder rødderne til at vokse dybere for at følge vandet. Der forbliver jorden køligere, og rødderne har mindre risiko for at tørre ud. Vanding sjældnere “træner” også planten for bedre at opretholde i perioder med tørke, hvilket naturligt oversættes til mindre hyppig vanding. Også gode nyheder: mindre hyppig vanding betyder mindre arbejde for dig.

Hvordan ved jeg, hvornår din valgte metode har leveret en tomme vand? Se, den ydmyge tun kan. Du skal blot placere en tom tun dåse, hvor vandingen lander. For eksempel: Sæt tun dåser på nogle få områder af din have. Når dåsen holder en tomme vand, ved du, at du har vandet nok.

Tun dåser, der opsamler vand

Du kan teste den mængde vand, du leverer planter, ved at placere en tun dåse i vandlinjen. Når dåsen har samlet en tomme vand, har dine planter modtaget det samme.

Vanding af årlige senge og containere

Din køkkenhave og containere kræver hyppigere vanding, især i de varmeste tider om sommeren. Hurtig rodvækst af enårige planter, som grøntsager, og de mindre rum af beholdere betyder, at der er mindre jord til at holde vand. Derfor er hyppigere supplerende vanding bedst her.

Din bedste info til årlige senge og containere er assertion. Brug bare lidt tid i din have hver dag for at bemærke, hvordan planter reagerer.

Hvis planter viser tegn på hængende, skal du stikke fingeren i jorden. Hvis din finger kommer op tør, skal du øge vandingsfrekvensen. Hvis jorden er blød, skal du vende tilbage. Flere planter dør af overvanding end undervandning, og plantesænkning kan også være et tegn på for meget vand.

Beholdere af blomster

De små rum i dine containere kræver hyppigere vanding, især i de varmeste tider om sommeren. Plan for levering af vand mindst en gang dagligt.

Vanding af ny eller etableret græsplæne

De fleste græsplæner består af Bermuda, Zoysia, Centipede, St. Augustine (alle kendt som varme sæsongræs) eller svingelgræs. Dette er traditionelle græsplæner, der kræver en tomme vand i løbet af en uge, og vander en eller to gange i løbet af ugen.

Først skal du canine overveje lave eller ingen vedligeholdelsesmuligheder, som Mondo Grass. Mondo Grass bruges oftere end nogensinde i bylandskabet. Arrange kan være besværlig, males Mondo Grass forbliver en dybgrøn hele året rundt, har kun brug for klipning en gang om året, har aldrig brug for gødning eller supplerende vand, er sygdomsfri og skadedyrsfri og ser lige så godt ud i sol eller skygge.

Desværre er Mondo Grass ikke hård i områder, der er koldere end zone 6, males nogle sorter er kendt for at være hårdføre mod zone 5. Det siges at beholde sit dybgrønne udseende ned til en temperatur på zero F. Canine for resten af ​​landet , Mondo Grass vokser godt, omend langsomt.

Mondo græsplæne

Selvom det er langsomt at etablere, er mondo-græs lige så lav vedligeholdelse som det bliver for en hjemmeplæne.

Der er et par andre græsplænemuligheder med lav vedligeholdelse, såsom en prærieplæne. Prairie græsplæner har ikke det velplejede udseende, som vi forestiller os, når vi tænker “græsplænerum”, males det er en ekstremt lav vedligeholdelse og vandmæssig mulighed. Selvom dyreliv og gavnlige insekter vil elske dig, når du installerer en prærieplæne, vil nogle boligejerforeninger ikke (og dine pagter kan begrænse det). Undersøg lidt for at afgøre, om noget af de ikke-traditionelle plænematerialer kan være en god mulighed for dit hjemlandskab.

For dem af os, der gør har disse traditionelle græsplæner, vil effektiv vandingspraksis have en betydelig indflydelse på belastningen på vandressourcerne – plus, de sparer tid og penge.

Da vanding af din græsplæne betyder levering af overheadvand med en slags sprinkleranlæg, er det absolut bedste tidspunkt tidligt om morgenen. Både varme og vind har en afgift på vand, der bevæger sig gennem luften, hvilket øger fordampningen. Det betyder, at mindre vand rammer din græsplæne og kan tages op af rødderne. Din græsplæne er også mere modtagelig for sygdomme, når den er våd.

Så vælg din timing klogt. Vand beneath naturens dugcyklus, generelt mellem 4:00 og 7:00 am. Med mindre varme og vind i disse tidlige morgentimer reducerer du fordampningsmængden og øger den tid, vandet har til at absorbere i jorden. Plus, græsblade tørrer hurtigt af i morgensolen.

Mariehøne

Når du vander med en sprinkler, skal du kun gøre det i dugcyklussen tidligt om morgenen. Dette reducerer fordampningen og giver masser af tid til løv at tørre ud i morgensolen.

I hele vækstsæsonen er det en god ide at med jævne mellemrum kontrollere dine sprinklerhoveder og det område, de dækker, og gentage tunfisken, der kan teste.

Hvis du planter ny græsplæne (hvad enten det er et helt område eller så igen et beskadiget sted), skal du behandle det unge græs, som du ville behandle en ny plante eller et nyt træ. Husk at sodrødderne (ligesom rodkuglen på et ungt træ) skal etablere sig i deres nye miljø. Da de nye rødder tager fat, kræver de mere fugt for sund udvikling.

Græsfrø kræver fugt til spiring. Frøplanter er meget sarte og modtagelige for udtørring, så vand ofte for at holde græsplanterne fugtige.

Hvis du kan installere sod eller frø i en regnvejrsperiode, er det det bedste tilfælde, og plantning i de køligere årstider om foråret og efteråret er en anden god mulighed. Afhængigt af vejret kan det være nødvendigt at vandre kort mere end en gang om dagen. Husk, at du stadig skal holde den samlede vandforsyning på en tomme i løbet af ugen.

Næste uges del three af denne effektiv vandingsserie dækker vandleveringsmetoder. Hvordan du giver vand til planterne i dit landskab gør en væsentlig forskel. Jeg forklarer mulighederne, og hvad jeg foretrækker i mit landskab.

At komme op i de sidste to dele af denne serie er tip til tørkefasthed i dit landskab såvel som høst af vand og mere om, hvordan man undgår overvanding.

Hyperlinks og ressourcer

Afsnit 025: Fem af de største fejl i træpleje

Afsnit 029: Mine fem største havearbejdsfejl hele tiden (og hvad jeg lærte af dem)

joe gardener Weblog: Sådan vandes din have og landskab: Skilled-tip – Pt. 1 af 5

joe gardener Weblog: Sådan plantes et træ på den rigtige vejledning – 7 trin til at få det rigtigt hver gang

Rising a Greener World® Episode Episode 509: Greening of Suburbia

Dyrkning af en Greener World®-blog: Ikke din almindelige græsplæne

Rain Fowl®

Leave a Reply