Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Voksende asparges | The Little Veggie Patch Co.

Nogle gange kan de råd, du får, være lidt forældede, eller de kan kvalificeres på en bestemt måde. For eksempel som at fortælle nogen, at du har brug for meget plads og tid for at dyrke asparges. På en måde er det sandt – især hvis du ønsker at maksimere dine udbytter – males det betyder ikke, at du ikke kan dyrke det, hvis du ikke har nogen af ​​dem.

Sandheden er, at med lidt plads (selv en mellemstor / stor gryde gør det) og på lidt tid (i løbet af en måned, hvis den er vokset fra en moden krone), kan du få dit første hjemmevoksne spyd af asparges. Og bare en er det hele værd!

Asparges er en af ​​dem je ne sais quoi grøntsager, der fremkalder noget særligt. Ligesom den perfekt uforenelige companion, at du på trods af den uendelige krangel og hjertestop ikke kan stoppe dig selv med at se. Måske har det at gøre med sin timing (asparges der er) – at være udelukkende den første høst af foråret – males hvis du troede, at asparges i sæsonen var en smag at se, skal du prøve at dyrke din egen derhjemme. Det er næste niveau.

Så længe vi kan huske, har vi frarådet at dyrke det, medmindre der er udstyret med plads og tid. Males for nylig – lige siden vi poppede et par kroner i en veggie-kasse – har vi skiftet hjerte. Selv som et kortvarigt udsyn (ved ikke at bruge mere end en gryde) kan asparges hurtigt belønne dig med produkter.

+ Hvornår skal man plante?

Køligt / bjergrigt (Hobart / Canberra): okt-jan

Tempereret (Melbourne / Adelaide / Perth): Aug-Dec

Subtropisk (Brisbane / Sydney): Jul-Dec

Tropisk (Darwin / Cairns): Ikke egnet


+ Planteinfo

Bedst vokset fra: Rhizom

Place: Fuld sol foretrækkes

Dybde: 5-10 cm over toppen af ​​jordstænglen

Afstand: 60 cm

Jord: grave en masse rådnet gødning ned i en dybde på 20 cm i en godt drænet jord. Hvis du vokser i potter, skal du bruge potteblanding af god kvalitet.

Ideelt pH-niveau: 5,5 – 7,zero

Bedst egnet til: Gryder, i jorden

Dyrkning i gryder: Minimal potstørrelse 40 cm, i bredde og dybde

+ Plantning

Du kan dyrke asparges fra frø – opsamlet fra den kvindelige plantes ferny vækst – males for en hurtigere høst dyrkes den bedst fra en krone. En krone er et rhizom (moden rodzone), der ligger i dvale om vinteren og spirer igen, når jordtemperaturen varmer op til foråret.

Grav en skyttegrav / hul i jorden, og plant jordstænglen med rødderne hængende ned og toppen af ​​den 10 cm beneath jorden. Vand i brønden.

+ Høst

Tid til første høst: det var her, vi plejede at sige 2 år +, fordi ideen var at koncentrere os om at fylde planten op og lade de første spyd blive bregnet. Så nu er det dit valg; du kan høste med det samme – hvilket er cirka 2 måneder, når du vokser fra en krone – eller du kan følge det gamle princip.

Sådan høstes: Bedst at bruge en høstkniv eller klip, og skære skyde på (eller lidt beneath) jordoverfladen og dække de skårne ender med jord, så de heler hurtigt. Afhængigt af køn på planten vil spydene have en diameter på ca. 5-10 mm, og den kvindelige paintings producerer mere slanke spyd end hannerne.

+ Vedligeholdelse

I slutningen af ​​sæsonen: i løbet af forsommeren begynder spydene at blive træagtige, og så ved du, at herligheden (for det år) nærmer sig slutningen. På dette tidspunkt tillader de sidste spyd at blive bregnet, hvilket vil hjælpe med at samle rodmaterialet for større produktivitet næste år.

Fodring: Gød regelmæssigt med tangekstrakt for at hjælpe med at udvikle kroner til høst. Foder planten om efteråret, inden den er i dvale, med masser af kompost og godt rådnet gødning.

Mulching: For at låse fugtigheden fast og også for at blanche kronerne skal du bruge et tykt lag barkflis (lucernehø, sukkerrør eller ærtestrå) – hvor som helst mellem 5 og 20 cm – afhængigt af hvor meget af stilken du vil blanche.

Skær ned: tidlig vinter, skær planten hårdt tilbage til jordoverfladen og dæk over med lidt kompost.

+ Potentielt skadedyr / sygdom

Rotter, hvis de kan komme til det; Bladlus; Aspargesbille; Kronrot

Leave a Reply