Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Voksende chili, peberfrugter og auberginer: dag nr. 14

Der er gået 2 uger siden det første parti aubergine, chili og peberfrø blev startet i papirhåndklæder. Jeg har 35 spirede og transplanterede frø, og 24 af disse har fuldt udbygget deres første frøblade.

24 aubergine- og peberplanter

Jeg hjalp et par af kimplanterne med at fjerne frøhylsteret, hvis det ikke faldt af naturligt, og bladene så ud som om de forsøgte at udvide sig.

Propagatoren opretholder en temperatur på 23 celsius, og lysene er tændt i ~ 16 timer om dagen. Jeg er blevet overrasket over, hvor hurtigt kokospillerne tørrer ud og har vandet lidt hver 2-Three dage.

Midt i propagatoren måler lysniveauet 5000 lux, ved siderne 1000 lux og i de yderste hjørner kun 500 lux. Jeg kan ikke se meget effekt på kimplanten på grund af de forskellige mængder lys bortset fra Jalapeno i nederste højre hjørne og modtager 500 lux, som måske når ud, males den havde også større blade end de andre kimplanter, så det kunne bare være en større plante! Jeg vil blande disse senere, så Jalapeno’erne bliver mere lette og prøver ikke at bruge hjørnerne.

En stor Jalapeno-frøplante eller når ud til mere lys?

Ikke alle sorterne har canine spiret godt. Mine bedstefædres søde peberfrugter har produceret 2 kimplanter fra 10 frø, og intet af mit hjem gemte aubergine eller række 7 Habanada har spiret.

For ikke at bekymre dig, jeg planlagde at prøve en anden spiringsrunde i denne state of affairs. Denne gang vil jeg prøve en frøforbehandling: 12 timer i svag te for at blødgøre frøskallen. I dag skal jeg tilberede te, lade den køle af og derefter opvarme den igen på en varmemåtte til 28 celsius. Hvis temperaturen er korrekt i aften, suger jeg frøene natten over, ellers begynder de at bløde i morgen formiddag.

Leave a Reply