Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Voksende chili, peberfrugter og auberginer: Dag nr. 17 – Lad der være lys!

Et par af kimplanterne i Ikea-propagatoren strakte sig efter lyset, og jeg målte, at i hjørnerne af propagatoren modtager de kun 500 lux sammenlignet med 4000 lux i midten. Dette betyder, at jeg har mindre anvendelig plads i propagatoren end forventet, og jeg tilføjer nye transplantationer hver dag. Det er tid til at opgradere til opsætningen af ​​vækstlys, som jeg havde planlagt at flytte planterne til efter potting.
Dette er bare et hurtigt statusindlæg for at registrere, at jeg har ændret opsætningen. Jeg vil gå nærmere ind på min DIY-vækstlysopsætning i et andet indlæg.
Alle dele til opsætningen blev købt for et par uger siden og sidder her og venter på at blive opsat. Reolen var en 30 EUR flad pakke, der tog 30 minutter at sammensætte. (Hvorfor så længe? Det er billigt, så skruerne ikke stod ordentligt, hvilket gjorde montering lidt vanskelig, males jeg kom der …)
Efter 30W med 6500ok LED-lys (koster ~ 30 EUR) blev monteret, har jeg det, der ligner en ret professionel opsætning. Kimplanterne modtager nu 15.000 lux, og dette vil stige til over 25.000, når de vokser højere og kommer tættere på lysene.

15ok lux modtages af kimplantebladene
Kimplanterne er stadig inde i propagatoren, som sandsynligvis afbøjer noget af lyset og reducerer den mængde, der når bladene. Den overdækkede propagator er vigtig for at holde luftfugtigheden høj, da kokospillerne tørrer hurtigt, males om et par dage vil jeg prøve at potte et par af kimplanterne op og se, hvor godt det tager at være uden for den fugtige propagator.

Ikea propagator beneath DIY belysning

Peber- og aubergineplanter, der modtager 15.000 lux 6.500.000 LED-lys

Mærkelig fotoeffekt forårsaget af LED-lys. De mørke “søjler” ses kun af kameraet.

Leave a Reply