Home for the Recipes and Vegetables

Vegetables

Voksende chili, peberfrugter og auberginer: dag nr. 3

Det er gået three dage siden jeg foldede frøene fra 6 typer peber & chili plus 2 typer aubergine i fugtige papirhåndklæder, pakket dem i en lille plastkasse og efterlod dem på et opvarmet gulv. Jeg kontrollerede spiring i dag for første gang ved forsigtigt at folde det fugtige papir ud. Til min overraskelse er three sorter Capsicum plus 1 aubergine allerede spiret! Jeg er overrasket, fordi frøpakkerne siger 7-14 dage, og jeg har læst mange artikler, der siger, at det kan tage meget længere tid.

Hver dag kontrollerer jeg temperaturen fra et termometer, der sidder oven på spireboksen. Temperaturen har været stabil i de sidste three dage ved 25c. Jeg tænkte faktisk, at det ikke blev varmt nok, 28 celsius var mit mål, så jeg skruede rumtermostaten lidt op lige før jeg kontrollerede frøene … måske var det ikke nødvendigt.

Her er spiringstabellen for dag # three:

– Aubergine 2018: 7 af 7
– Cayenne: 5 af eight
– Petit Marseillais: 4 af eight
– King of the North: 2 af eight
– Habanero: zero af 2
– Jalapeno: zero af 4
– Papy’s Peppers: zero af 9
– Aubergine 2019: zero af 4

Ikke de mest spændende fotos, males her går vi …

Aubergine (2018)

Cayenne

Nordens konge

Petit Marseillais

Som planlagt vil jeg i morgen transplantere de spirede frø i coco-coir-pellets, så i aften er jeg begyndt at gennembløde de tørre piller i Ikea-spiringskammeret. Det er godt at have en plan.

Leave a Reply